A szélsőségesen hideg idő beállta óta eltelt két éjszaka után sem érkeztek hírek kihűléses esetekről; a hajléktalanok éjjeli menedékhelyein az elkövetkező napokban is lesz még hely – mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó intézmények továbbra is nyitva állnak, senkit sem küldenek el, ezért arra kért mindenkit, hogy "jöjjön be a közterületről". Az erről szóló pénteki felhívásnak megvolt az eredménye, nagyon sokan mentek be az intézményekbe az utcáról – tette hozzá.

Elmondta, hogy a mintegy 11 ezer férőhely eddig elegendőnek bizonyult, még akkor is, ha néhány helyen százszázalékos a kihasználtság. "Úgy tűnik, a további napokban is tudjuk kezelni a helyzetet", pótágyakkal, matracokkal tudják fogadni az embereket – fogalmazott.

Az államtitkár a fenntartók, és szolgáltatók mellett köszönetet mondott a lakosságnak, amiért az utóbbi napokban az átlagos bejelentésszám többszöröse érkezett veszélyeztetett emberekről. A rendőrség is számos esetben akadályozott meg kihűlést – fűzte hozzá.

Czibere Károly arra kért mindenkit, hogy ha kihűléssel fenyegetett embert lát, vagy ilyenről tud, tegyen bejelentést a menhely.hu-n található elérhetőségek valamelyikén. Az elmúlt 48 órában volt olyan eset, amikor a saját lakásában kihűlőfélben lévő emberről tettek bejelentést, akit így sikerült megmenteni – emelte ki.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most mondjunk hálaadó misét?
Majd akkor jöjjön a győzedelmi ének, ha tavaszig nem lesz több kihúléses eset. Akkor elmondhatják, hogy ez jó mulatság, férfi munka volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Legalábbis nem jelentkezett senki, hogy kihűlt vollna!
papa.49
Cibereleves megint hazudsz szokásodhoz híven!!!
karma1
@adrenalink: 13.48-ra: Je, erre a valakire en is emlekszem, illetve a titulusa hosszara, majd rakeresek a Hocipoben, mert ott irtak le az illeto nevet.
De latom, a celjukat tokeletesen elertek, mert se Benned, se bennem nem az maradt meg, hogy XV mit csinal allamtitkarkent, hanem arra emlekszunk, hogy valaki kurvahosszu titulussal csinalja a nagy semmit...
Hogy fogjak igy az illetot megtalalni a szamonkereskor? Megkeresem, es majd megirom Neked a nevet, meg a titulust...:o)))
namihami
Nem fagyott meg senki? Ez a jó hír és egyáltalán, ezt jó hírként kell bejelenteni?
Na Cziberekartárs, csak annyit mondanék: hogy vezesd a lovat anyádra.
(bocs. a csúnya kifejezésért, de -15 fokban és első felindulástól...)
adrenalink
@karma1: Nekem most hírtelen Kerényi Imre ugrott be, de lehet, hogy tévedek.
karma1
@adrenalink: Asszem nem kerenyi, hanem valami altalaban nevenincs fazon, de belenezek majd a Hocipokbe (Az utolso hiteles sajtotermek, akik senkitol sem fuggenek, amig Farkashazy Teddy el, addig meg megirja az igazat, aztan majd azt a lapot is bedaraljak meszarosnak, habonynak) Ezt az ujsagot kapom az otthoni rokonoktol, nagyon szeretem benne a cikkeket...:o))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.