Akár 80 ezer forintos alapnyugdíjat is bevezethetnek, ha elfogadják a szakszervezetek javaslatát. A nyugdíjemelések bérektől való elmaradása ugyanis szerintük szociális katasztrófához vezethet. A köztulajdonban álló munkáltatókra vonatkozó általános bérajánlást várnak a szakszervezetek a kormánytól- mondta Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke. A vasút, az energiaszektor és a közszféra egyes területein még zajlanak a helyi bértárgyalások, amelyeket az egységes vagy ágazatokra lebontott kormány által kiadott bérajánlás jelentősen megkönnyítene. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a szakszervezeti konföderációk előtt álló idei feladatok közé sorolta a sztrájk jog, a munka törvénykönyve és a korkedvezményes nyugdíj ügyének a rendezését a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának keretein belül.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@kissé felnőttem: (17:56) A "lehetőség igényt teremt" tipikus esete amit ideböfögtél!
Igazad van, meg kell hagyni 62 ezer forinton a nyugdíjak alsó egymilliós rétegének átlagát, hiszen az mindkettőre elég, a 80 ezer nem lesz!
kissé felnőttem
@verőce21: bocs de én itt irásokat látok NEM böfögést, nem ott tartok hogy kijövet a kocsmából hasraesek aztán ha fel tudok állni akkor iszom még egyet ha nem akkor hazamegyek. Kisherceg kulturszomja fantasztikus megtarthatja a jelzőit
verőce21
@kissé felnőttem: "...a 80 mire lesz megélhetésre vagy rezsire mert kettőre kissé szükös " - ezt a hozzászólásodat át kellene gondolnod alaposabban, mert nagyon-nagyon sokan még az aktív keresők közül sem visznek haza nettó 80 ezret! És a rezsi plusz megélhetés mellett még a gyerekeiket is iskoláztatják belőle! Szomorú, de így van!
Tartózkodjál az ilyen uszításoktól, hogy a 80K havi nyugdíj csak egyikre, vagy másikra lesz elegendő! Mert ez így csak böfögés, kocsmából kijövet.
kissé felnőttem
@verőce21: akkor értelmezni kéne azt amit én irtam vagy szerződtetni a kormánytól egy tolmácsot más a rezsi más a kaja másképp megélhetés.45 évet munkaviszonyban töltöttem nem várom el hogy oktassanak az életről de seggét kinyalom annak aki másod magával ( nem gyerekeket nevelve ) 80 ból megél. hiteltörlesztést kizárjuk,
viz gáz villany fütés ujság, szemétszállitás évszak fűggő is se sőr se más pia akkor is 45-55 ezer PONYEMAI autó biztositás benzin gyümölcs zőldáru hus kenyér cukor liszt nem is tuloztam de az egyikük 80 ezre már itt köddé válik, A KÉRDÉS az volt hogy rezsire 80 és + a megélhetésre 80 mert ebből családot nem tart el nem tesz félre egy kanyi HUN: forintot. Nem élek elrugaszkodva . carabb helyzetben 3 neveltem a tartózkodást meg kikérem magamnak hogy uszitás. ez vélemény tetszik vagy nem ez szubjektiv vélemény én felelek érte jogilag ennyi.
kissé felnőttem
@verőce21: leginkább NYitott szemmel kéne járni az országot lehetne sokmindent látni tapasztalni, meg leginkább dolgozni.
Másik nem kötelező a véleményem elfogadása, de a piroskönyves fenyegetés már nem fog rajtam
verőce21
Te is csak magyarázkodva tudod értelmezni a saját beírásodat!
De egy biztos. Nem lesz 80K a minimális nyugdíj, főleg ha keveseled is. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.