A Jobbik jelenlegi politikája és Vona Gábor pártelnök ellen tüntettek több tucatnyian szombat este Debrecenben.

 "Vona, takarodj!" Volt jobbikosok tüntettek a pártelnök ellen

A demonstrálók – valamennyien a Jobbikból korábban kizárt, vagy kilépett párttagok, egykori alapszervezeti vezetők – a Nagytemplom előtti Kossuth szobortól transzparensekkel vonulat a Jobbik helyi irodájához.

A menet élén egy nagyméretű plakátfotón Vona Gábor és Heller Ágnes volt látható, ahogy kéz a kézben haladnak együtt, egy másik transzparens pedig azt üzente:

"Vona, elárultátok a nemzeti radikalizmust"..

Ulics Erika, a Jobbik korábbi hajdú-bihari országgyűlési képviselő-jelöltje a tüntetésen élesen bírálta Vona Gábort és a párt jelenlegi vezetését.

Szavai szerint

"a Jobbik – ellentétben alapító nyilatkozatával – felhagyott korábbi politikai irányvonalával, letért az eredetileg felvázolt útról. A Jobbik elnöke és más vezetői, képviselői magatartása azt a látszatot keltik, mintha egy egész szervezet szándéka alapján fordultak volna olyan irányba, ami a kormányzás mindenáron való megszerzését tűzte ki célul".

A szónok szerint "sem a Jobbik tagsága, sem a választók nem erre hatalmazták fel a Jobbik vezetését, nem azért kaptak bizalmat, hogy azzal visszaéljenek, s hogy minden korábbi elvet feladva Fidesz-arcúvá formálják a szervezetet", majd lemondásra szólította fel Ulics Erika a Jobbik vezetőit.

"Vona, takarodj!"

- hangzott el többször is a demonstráció idején, majd a tüntetés végén több helyi alapszervezet zászlajából kivágták a Jobbik jelvényét, majd a lyukas zászlókat lobogtatva megtaposták azokat.

"Vona, takarodj!" Volt jobbikosok tüntettek a pártelnök ellen

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, aki a helyszínen nézte végig a demonstrációt, az MTI-nek elmondta: az, hogy egy országosan meghirdetett demonstráción 25-30-an vettek részt, látványosan bizonyítja, hogy "a Jobbik jó úton jár".

Hozzátette: nem mindenki alkalmas arra, hogy végigjárja a néppártosodás útját, de "ezt az itt megjelent demonstrálóknak nem is kell megtenniük".

"Ezt az utat a Jobbik jelenlegi tagságának kell végigjárnia, hogy 2018-ban leválthassák az elmúlt időszak talán legkorruptabb kormányát" – mondta Jakab Péter a Jobbik-ellenes debreceni demonstrációt követően az MTI-nek.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Bocs, de "volt jobbikosok" mi a f@szt akarnak? Hitelesebb tuntetoket nem tudott kiallitani a futyisz? Hat hol van ilyenkor bencsik, bayerzsoti, COF???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@lópicigáspár: olyanunk már van fidess néven.
Lepényleső
Ez meg úgy néz ki,hogy az öngyilkosság fegyvere,ami ki tudja kinek van kezébe?
nusika
Látom, hogy ez kis tüntetés, fideszes sablonra készült!
Pergető
Harmincan tüntettek? Menjetek a náthásba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.