Január végén lép a nyilvánosság elé, s februárban kezd politikai pártként működni az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ) – tudta meg a 168 Óra.Az alapítók kifejezetten a nyugdíjasok érdekeit szeretnék képviselni, elsősorban olyan témákban, amelyek nem mélyítik a korosztály amúgy is erőteljes megosztottságát. Ilyen például a nyugdíj, az egészségügyi ellátás vagy az időskori diszkrimináció. Az IDSZ indulni akar a 2018-as országgyűlési választásokon, s egyelőre nem szeretne együttműködni semmilyen létező párttal.

„Tavaly november 30-án volt az első megbeszélés, amelyen megfogalmaztuk, hogy a civil szervezetek már nem elegek, szükség van a nyugdíjasok politikai képviseletére. Ott döntöttük el, hogy létrehozzuk az Idős Demokraták Szövetségét (IDSZ), és indulunk a 2018-as országgyűlési választáson. Jelenleg ugyanis csak annak a szava hallatszik, aki bent ül a parlamentben“

– mondta a 168 Órának Kabai Tibor, a leendő párt egyik alapítója.

Pártot alapítanak a nyugdíjasokA kép illusztáció (Fotó: Illyés Tibor /MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Csak kérdezem: honnan van pénzük akár egy terem bérlésére is 1-1 összejövetelre, mert valamelyikük konyhájába nem férnek el?! Vagy, ha pártként kivánnak müködni, akkor be kell jegyeztetni a Cégbiróságon, persze ügyvéd is kell hozzá...miből?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Veleda: Elég sz@r a helyesírásod! Eddig valami tanítónőnek néztelek, de legfeljebb takarítónő lehetsz. Mégis kivételesen megtisztellek, hogy válaszolok.

(10:46) Vergelede, nem kétséges, hogy a fineszesek megnyerik '18-at, csak a mértéke csökkenne, amiről próbáltam írni.
A "nyugdíjasok", (IDSZ) igaz, hogy a legnagyobb tömegbázist építhetnék, de nagyon nem homogén massza. A legszéthúzóbb társadalmi réteg. Egy választáson lehetnének a második legnagyobb erő, de a megosztottság és kihalás a leggyengébb láncszemük.
kiscsillag66
Ne fújoljatok már előre. Egyik csoport sem jön ki jó előre a porondra. Csak sopánkodni tudnak a legtöbben??? Nem hiszem el!
kiscsillag66
A név választásuk nem nyerő. Mindenki a fideszre gondol majd.
gulyasgyula
@eszegfu: ..Aki a kezdéskor segít az később tartja a markát , de szerintem ez legyen a legkevesebb ..Lehet hogy jobban odafigyelnek a mindenkori kormányok a nyugdíjasokat érintő dolgokra ha van mögöttük egy szavazó tömeg ..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.