Megint felmondott egy munkatárs a Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója által decemberben felvásárolt hetilaptól, tudta meg a 24.hu. Ezúttal Jandó Zoltán, a Figyelő főleg energiaügyekkel foglalkozó munkatársa döntött a távozás mellett, aki épp tavaly kapott díjat a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) a „Média az Energiapiacért” pályázaton a Rezsi-struccpolitika című, a Figyelőben publikált cikkéért.

Újabb újságíró mondott fel a Schmidt Mária kezébe került Figyelőnél

Schmidt Mária beszédet mond (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

Korábban a felmondás mellett döntött Brückner Gergely, a Figyelő egyik legismertebb, többszörösen díjazott tényfeltáró munkatársa, a Pénzpiac rovat vezetője is, miután kiderült, hogy az új tulajdonos a Fideszhez nyíltan kötődő tagokból álló szerkesztőbizottságot hozott létre, mellyel a lapot eddig irányító Lambert Gábor főszerkesztői jogosítványai is csorbultak. Az egyik szerkesztőbizottsági tag, a fideszes L. Simon László, például azt mondta, nem akar független hetilapot csinálni. Rajta kívül szerkesztőbizottsági tag lett Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója, valamint Lánczi Tamás, a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője, aki egyébként ügyvezetője annak a londoni bejegyzésű politikai tanácsadással foglalkozó cégnek is, melynek tulajdonosai között felbukkan Habony Árpád, Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója (egyben a Lokál című sajtóterméket megjelentető Modern Media Group tulajdonosa) és Artur Finkelstein negatív kampányokra szakosodott politikai kommunikációs specialista.

A 24.hu úgy tudja, hamarosan Lambert Gábor főszerkesztő is elmegy a kiadótól, sőt további távozások is benne vannak a levegőben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Szomoru, hogy hamarosan minden fuggetlen media eltunik Magyarorszagrol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
Szomoru, hogy hamarosan minden fuggetlen media eltunik Magyarorszagrol.
Edmond Dantes
Sebaj! Majd Csiszár külföldi tudósítóként, jó pénzért küld nekik elemző cikkeket Olaszországból,mí az neki.Pontosan a kívánatos színvonalat hozza.
quadrocopter
A tisztességes firkász nem tűri az "alternatív tényeket"!
aremy
@quadrocopter: az ss tények annyira alternatívok mint az ss demokrácia.
kisrigó
Ez a cél, hogy a tisztességes újságírókat "kivonják" a forgalomból. Nem kellenek elbocsátások, mennek ők maguktól is, ha nem bírja a gyomruk az új szempontokat: feltétlen lojalitás a "tudod kihez", felejtsd el az objektivitást kis komám!
Jozefina
A két kuszaszem együtt mehetne végre ki a köztudatból!!! Egy picivel előrébb lehetnénk!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.