Kamion borult árokba az M0-áson

Átszakította a szalagkorlátot, majd az út menti árokba borult egy búzát szállító kamion az M0-s autóúton, Gyál térségében, az M3-as autópálya felé vezető oldal 34-es kilométerénél. Az elsődleges információk szerint a sofőr nem sérült meg a balesetben. A fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, a szerelvény kiemeléséhez daru is megy a helyszínre. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozása kell számítani az érintett útszakaszon. (Katasztrófavédelem)

Baleset az M5-ös autópályán Kecskemétnél

Kecskemét térségében rohant egymásba két személyautó és egy kistehergépkocsi a Szeged felé vezető oldal 82-es kilométerénél.

A balesetben nem sérült meg senki, az útburkolatra viszont jelentős mennyiségű törmelék került. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után számolják föl a forgalmi akadályt. A munkálatok idejére megállították a forgalmat az érintett pályaoldalon – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Újabb balesetek az M6-os autópályán

Baranya megyében a mohácsi és a palotabozsoki lehajtó között négy anyagi káros baleset is történt kedd este az ónos eső miatt a Budapest felé vezető oldalon. a rendőrség emiatt lezárta a pályaszakaszt a két lehajtó között. A személyautók a palotabozsoki felhajtónál térhetnek vissza az autópályára, a tehergépjárműveknek azonban a bátaszéki felhajtót javasolja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fejér megyében Adony térségében a 48-as kilométerszelvényben az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán egy személyautó a szalagkorlátnak csapódott kedd este. Az anyagi káros baleset miatt a rendőrök lezárták a belső forgalmi sávot – olvasható a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Zalában a 86-os útról letiltották a kamionokat

Az ónos eső miatt csúszóssá váltak az utak, ezért a 86-os számú főút Zala megyei szakaszán elrendelték a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek forgalomkorlátozását.

A korlátozás 2017. január 31-én 18 órától visszavonásig érvényes. A teherautók az arra kijelölt parkolókban megvárhatják a korlátozás feloldását – olvasható a rendőrség honlapján.

Baleset és torlódás két autópályán

Bedugult az M3-as autópálya a Pest megyei szakaszán, az autók lépésben tudnak csak haladni – értesítette a Köpönyeg.hu-t az egyik olvasójuk.

Ónos eső: bedugultak az utak, a mentők ötszáznál több esetet láttak el eddig

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az M6-os autópályán Pécs felé a 146-os kilométernél történt baleset, személyi sérülés nem történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség a balesettel érintett szakaszt lezárja, a forgalmat az M9-es csomópontnál a 6-os számú főútra terelik – olvasható a rendőrség honlapján.

Mentők: eddig több mint 500 eset, de reggelre a szám megduplázódhat

Több mint ötszáz esethez hívták ki kedd délután 3 óráig az Országos Mentőszolgálatot az ónos eső, illetve a csúszós utak miatt.

Győrfi Pál elmondta: az esetek száma szerda reggelre valószínűleg megduplázódik; országosan 15-20 százalékkal több dolguk volt a mentőknek, mint egy átlagos munkanapon.

Elsősorban elcsúszásból, elesésből származó sérülésekkel találkoztak, jellemző volt a lábtörés, a fejsérülés és az agyrázkódás – jelezte.

Ónos eső: bedugultak az utak, a mentők ötszáznál több esetet láttak el eddig

Csuklósérült ellátása a Péterfy Sándor utcai Kórházban

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A segélyhívások a kora reggeli óráktól folyamatosan érkeztek a mentőkhöz, ekkor még elsősorban a budai oldal hegyvidéki részéből. Reggel még főként a munkába indulók szenvedtek balesetet, délelőtt pedig elsősorban idős emberekhez hívták őket – mondta Győrfi Pál.

Délután 4-5 órára jelentősen romlott a helyzet, és szinte percenként kapták a segélyhívásokat a főváros minden pontjáról. Annyira sok értesítést kaptak, hogy előfordult: egy mentőkocsit két címre is kiküldtek – közölte, hozzátéve, sok autós is balesetet szenvedett a csúszós utakon.

A sok feladat miatt növelték a szolgálatban lévő járművek számát – mondta a szóvivő.  (MTI)

Bepirosodott az ország az ónos eső miatt

Több helyen már másodfokú a riasztás az országban az ónos eső miatt, kedd éjfélig sok megyére piros, azaz harmadik fokozatú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerdán ugyanez várható, plusz az ország északi területein és Budapesten havazhat is – további információkat ebben a cikkünkben olvashat.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Csupa jégbordás mellékutak. Négykerékhajtásúval is nehéz biztonságosan haladni, mert egy jégborda könnyen nekidobhatja a kocsit a mellette lévőnek.
Csak menőknek való időjárás. :)
nyanya001
@Horizont: Mi lesz itt ha ráfagy az elektromos vezetékekre...
aztán a faágakra... rágondolni sem merek.
Manhattan
@Horizont: Hát, ha jégpáncél a járda, bizony én is totyogok. )
Nessy
@Horizont: Én speciel a János kórházban voltam időre rendelve a szemészetre, a szemebe adandó injekció miatt. A kórház meredek útjai és az utca front karba volt tartva, nem csúszott, viszont a Moszkva tér vetekedett a városligeti műjégpályával. Óbudán viszont a CAF villamosok vették komolyan, hogy "ne induljanak útnak"! A pótló buszok dettó!
Most meg a jégre esik a hó, ami reggelre lefagy.
Egyébként azért nem ez az első ilyen hideg tél az elmúlt évtizedekben.
Ja, akkoriban valahogy jobban takarították az utakat! Mer a ház előtt söpörnek, szórnak, de már egyik oldalról a másikra átmenni, az kihívás.
Persze, ahol a ház és az utca között parkos rész van, ott az utca már senki földje. A "totyogás" nem csak kor függő.
Eladott Ország
www.decathlon.hu/arpenaz-100-csuszasga...
Ha csúszósak maradnak utak és járdák ARPENAZ 100 CSÚSZÁSGÁTLÓ talp viselése javasolt a Putyin elleni tüntetéshez, ja és síp.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.