Néhány éve már szörnyülködtek egy sort a kommentelők Varró Dani egy gyerekversén, most újra előkerült a téma. A költő felesége válaszolt a felvetésekre – írja a hvg.

Varró Dani ötödikes tankönyvben szereplő verse az internetezők szerint – most figyeljenek! – arra biztat ártatlan csecsemőket, hogy nyúljanak konnektorba, és ez megjelenhet egy tankönyvben. Íme, a mű:

Gyerekversen hőbörög a magyar internet – a költő felesége kiosztotta őket

Már elmebetegek is adhatnak ki verseket?

– teszik fel a kérdést az önjelölt irodalmárok, de ez egy visszafogott véleménynek számít.

Az Öt (azóta Hatra bővült) jó játék kisbabáknak fotója most újra pörög. 2014-ben a költőné egyszer már ironikus választ írt a háborgóknak, most újra billentyűt ragadott.

igény mutatkozik rá, tehát tartok egy ingyen magyarórát

- kezdi a feleség, majd pontokba szedi gondolatait. Például azt, hogy

a mű arra a helyzetre apellál, hogy az olvasó (aki a szülő, nem a baba) át tudja érezni a kisbaba vágyait, viszont felelős szülőként tudja, hogy ezek a vágyott dolgok a gyerekre veszélyt jelentenek. Ez a feszültség adja a humor forrását. (Ide vágó közmondás: a tiltott gyümölcs a legédesebb.) A kötet, amiben a vers megjelent, a totyogó korosztályt nevelő szülőknek íródott. Egyáltalán nem tanácsadó vagy útmutató, hanem kizárólag szórakoztató céllal jelent meg.

108 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
50-es IQ alatt nem ajánlott.A babák ugyanakkor nem fogják olvasni,mert ők el vannak foglalva a Háború és béke első kötetével és még van három.Mire hozzájutnak a vershez,ők akkor már pontosan tudni fogják,hogy a konnektor nem játék és nem akarják bedugni a tollat.De ha az apjuk még akkor sem érti a játékos vers lényegét ,akkor nyugodtan üssék azzal a lapáttal.Kis lapáttal,ne szívlapáttal,elég ha szégyenlik a fatert.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pergető
@silber13: Mondtam már, hogy idiótákkal nem tárgyalok!
silber13
@Pergető: Persze Azért beszél az egyik éned,egy mégbutább másik éneddel! És a két éned játszani is szokott egymással?:-)))
Pergető
Meglep, hogy a nyíltan idiótákat miért engedik szabadon garázdálkodni? Érthetetlen!
silber13
@Pergető: Igazad van! Az ember elcsodálkozik, hogy te miért lődörögsz szabadon! Mert hát akár meg is verhetsz, vagy megharaphatsz gyanútlan másokat.És akkor, ott nincs ám veszettség elleni oltás!!:-)))
Dr plágium
A magyarázattal egy baj van, ez az ötödikes tankönyvben szerepel...nos ötödikben már nem a mama olvassa fel a verset :)
TASzSz
Megbas*za a teremtő! Amikor már hosszabb az elemzés, mint az egész mű karakterkészlete, akkor már annyit is ér...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.