Több mint háromezer név olvasható a NAV tízmilliónál nagyobb adótartozással rendelkező személyeket felsoroló listáján, akad köztük ismert is – írja a napi.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a közelmúltban frissítette az adótartozással rendelkező magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat felsoroló listáját. A tavalyi utolsó negyedéves, 2016. december 31-ei állapotot mutató adatsor összesen 3022 személy címét, illetve adószámát tartalmazza (ebből 2223 a magánszemély, 770 az egyéni vállalkozó, továbbá 29 személy lakcím nélküli a NAV adatai szerint).

A negyedévente közzétett lajstromban azok szerepelnek, akiknél az adóhatóság 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó, le nem járt adótartozást tart nyilván. Így ők – minimális összeggel számolva is – több mint 30 milliárd forint adósságot halmoztak fel.

Ahogy korábban, úgy most is sok a külföldi lakóhelyű – főként ukrajnai, romániai, szerbiai, de akad köztük olaszországi lakcímű is –, illetve a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldi nevű (zömmel kínai) személy a listán.

A listát böngészve ismert nevekre is bukkanhatunk. A NAV nyilvántartása szerint továbbra is adótartozása van Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, az Ámokfutók frontemberének, Hertelendy Klárának, művésznevén Baby Klárinak, az egykori Baby Sisters együttes tagjának, Berki Krisztián tévés celebnek, a volt szocialista politikus, börtönt megjárt Zuschlag Jánosnak, Cselényi Lászlónak, a Duna televízió egykori elnökének, Valkó Csabának és Prekuta Bálintnak, a fővárosi Rác fürdő felújításában részt vett üzletembereknek.

A NAV nagyadós listáján is szerepel a szolnoki Tisza Szállót és Gyógyfürdőt 2010-ben átvett két kínai befektető neve. Peng Peng, a Hotel Tisza Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa 107 millió forint adóval tartozik, míg egy másik tulajdonostársa, Qiao Huan Long 14 millió forinttal. Ők azonos lakcímen, Budapest IV. kerületében, a Damjanich utcában laknak. A kínai befektetők a 2010-ben beígért hotelfejlesztéseket nem valósították meg teljes mértékben. Peng Pengről és Qiao Huan Longról írta korábban a hvg.hu, hogy ők voltak azok, akik a magyar Túró Rudit megpróbálták elterjeszteni Kínában, s ehhez magyar állami segítséget is kaptak, az Eximbanktól 2007-ben 2,1 millió eurós hitelt.

A kínai Zhou Tejiaótól is van még követelnivalója a NAV-nak, az egykor nagykereskedelmi és vendéglátó cégekben feltűnt személynél 2015-ben még rekordnagyságú, 6,5 milliárdos adóhiányt állapított meg a hatóság.

A szegedi Pistrui László neve is olvasható a listán, a Szeviép Zrt. egykori résztulajdonosa, ingatlanfejlesztéssel és vendéglátással foglalkozó üzletember 2012-ig szerepelt a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb kiadványban is.

Saskőy Szabolcs, egykori labdarúgó játékvezető neve is szerepel a listán; a bírói karrierjének az vetett véget 2006-ban, hogy bűncselekménnyel gyanúsították meg, később profi pókerjátékosként írtak róla a lapok.

Reichhardt Richard neve is olvasható, akinek egyik cége az Átlátszó cikke szerint két, még meg nem valósult uniós támogatású beruházáshoz is köthető, s az ő édesapja volt Reichhardt Ignác, a London Bróker Rt. tulajdonosa, akit 2000-ben lelőttek, az ügy azóta felderítetlen.

Fent van még az adóslistán az ismert színészházaspár gyermeke, P. Koltai Gábor producer, akit társaival együtt 2010-ben vádoltak meg adócsalással, többek közt azzal, hogy háromdimenziós animációs filmek gyártására fiktív számlákkal igényeltek vissza áfát.

A NAV adatai szerint adótartozása van a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak, a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, a szülész-nőgyógyász Vereczkey Attilának, a fogorvos Morid Mahmoud Rezának, Gulya Andrásnak és Gulya Viktóriának, akik cége a MÁV Cargo Zrt. eladása kapcsán adhatott tanácsot az osztrák vevő ÖBB-nek.

A listán szerepel Palombi Imre neve is, aki a megyei bajnokságban játszó Mád FC focicsapat elnöke.

Berki és Kozsó, milliárdosok, kínaiak a NAV-adóslistáján

Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, a NAV vezetője (Fotó: Koszticsák Szilárd /MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Látjátok ezt a képet? Ez egy parlamenti munkahely,ahol mind a 300 valahány féregnek ott kéne lenni.Szerintem a vályu nyalón kívül,a házelnök és egy két hajléktalan lehet ott.
qxy
De ez is egy kis nyalással el lehet intézni. vagy, mint ,,,,??
Az erdőben el terjedt a rém hír hogy a nyuszinak van egy listája és ha azon rajta vagy, neked véged. Fut a róka a nyúlhoz, remegő hangon kérdi.- rajta vagyok és is? A nyuszi nézi a listát, mormog,ro ro ro ro Ja róka igen itt vagy rajta. a róka bánatában neki rohan egy fának és kitöri a nyakát. Fut a farkas is kérdi, fa fa fa ja, far, kas itt vagy ni. A farkas is öngyilkos lesz. Megy a vaddisznó kérdi bánatosan .- Te nyuszi én is rajta vagyok azon a listán??Várj, megkuksizom. va va va ja, itt vagy ni vad, disz, nó Erre a vaddisznó.- Te nyuszi nem lehetne kihúzni a nevem? .- De miért ne. egy vonal és kész.
Desischado
Bezzeg ha egy kisember tartozik akár 5 000 ft-al, rögtön a nyakán vannak! Rohadt férgek!
Eladott Ország
@Clavigo: Tállai András főállású hurka­szalonna ­kolbász­ pálinka fesztivál­guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV­ elnök, aki a kombinált Kósa ­Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már. Bandi, az intellektuális Mariana­árok, a fekete lyuka minden kormányok legsötétebbjének! Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga. mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig ­, mégiscsak a NAV elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintmilliárdokat szedjen be az adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezer milliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan kéne tudnia. A látványos és leplezhetetlen ostobaság, iskolázatlanság, műveletlenség, az alkotmányosan garantált hülyeség mintegy alapkövetelmény ahhoz, hogy valaki az uborkafa tetejére felkapaszkodhasson a NER-­ben.
Ettől még félelemetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok
kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és
lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez ­, hogy a NER
pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kineveleni, mint
Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják,
taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
Veleda
@Eladott Ország: "Ettől még félelemetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok
kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és
lelkiállapotát."

Ennyire találót és helytállót még nem olvastam. Briliáns.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.