A 2008-as válság után még némileg javult a lakásvásárlásban bízók helyzete, az elmúlt három évben azonban teljesen kilátástalanná vált.

Hiába emelkednek a keresetek, sokkal több ideig kell már spórolnia annak, aki egy fővárosi lakást szeretne megvenni. A lakásra spórolók azt veszik észre, hogy hiába tesznek félre szorgosan havonta egy bizonyos összeget, a hőn áhított lakástól időben egyre távolabb kerülnek – írja a hvg.

Egyre reménytelenebb álom a saját lakás a fiataloknak

A fiatalok jelentős része albérletben lakik, ennek költsége pedig felemészti a félretehető pénz jelentős részét. 2008 után még javult a helyzet, de 2014-től a megugró albérletárak a nettó fizetések sokkal jelentősebb részét zabálják fel, mint korábban.

Hitelfelvétellel elébe lehet menni a jövőbeni lakásár-drágulásnak, ám a kilátásokat nagyban befolyásolják a hitelfelvételi feltételek. A devizahiteles krach után azonban ma már viszonylag nagy keresetet és fedezetet kell felmutatnia annak, aki belevág.

A csok valamelyest segíthet, de nem érdemben, mert a számok azt mutatják, hogy kevesen igénylik, és a lakásárakhoz képest csak kevés pénzhez jutnak hozzá.

A lap szerint ez már csak azért is baj, mert a magyaroknak borzasztóan fontos a saját ingatlan megszerzése: míg Németországban vagy Angliában a fiatalok jelentős része el tudja képzelni az életét hosszabb távon is bérelt lakásokban, nálunk ez sokkal inkább a létbizonytalanságot jelenti. "Ha megvan a lakás, sokkal biztosabb, hogy az ember nem kerül utcára, a rezsit még csak-csak kinyögi valahogy" – mondják sokan.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
A milliárdos Vajna ribije Amerikába vándorolt...
Borsodi
@nyanya001: Mert Vajna botjára már nem lehet támaszkodni csak a pénztárcájára.Én a Timivel egyet értek az ilyen vén kéjenceket, Matolcsit is bele értve használják is ki ha tudják, tegyék tönkre őket megérdemlik.
quadrocopter
Dehogy elérhetetlen, ott van a kajmán vője, a kesegyerek, szivarzsebből vásárolja a kastélyokat!
A ledes közvilágításokért meg szidják azt a szülészt is, aki a viágra segítette!
Lepényleső
@Mirabilis ...én sem,de mint hüvelyesekkel teszik,én már nem teszem,nyert a 1/2 lm?
bakegya
@Mirabilis: nem csakkk gondolom-erre sokan rámennek-ez a maffia a családokból az utolsó fillért is kipréseli..VÁLLALKOZZ,MERT ALKALMAZOTTI STÁTUS NINCS,HA VAN MINIMÁLBÉR-Mennyit kell annak megtermelni,hogy a költségeit és még a betevőt is fedezni legyen képes-
ÖNKÉNTESKEDHET-DE AKKOR A DIÁKHITELÉT MIKOR,MIBŐL KEZDI TÖRLESZTENI-
mentális és éhhalálra VAN ÍTÉLVE az akinek nincs segítsége,családra ezért nem is gondolnak a fiatalok ma felelősséggel. A FOCIALIZMUS SIKEREINEK LÁTTÁN EZÉRT IS TARTJÁK TÁVOL MAGUKAT A POLITIKUSOK MOCSKÁTÓL -MENNEK A JOBB ÉLET REMÉNYÉVEL ODA AHOL EZT NEM KELL ELSZENVEDNI, ÉS IGAZUK VAN!
spu00
@emerencia: Én azokat sajnálom, akik nem annak örülnek ami van, hanem azért sírnak ami nincs.S ezért egyre több boldogtalan emberrel lehet találkozni.Az emberek nem tudják, nem is akarják felmérni adott lehetőségeiket, s csak az álomviláguk vezérlik, s ezért semmit sem hajlandók tenni érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél