A középiskolások ingyenes OKJ-s ápolói tanfolyamot végezhetnek. A kormány 2019-re 65 százalékkal emeli az ápolók bérét. Több embernek kell választania ezt a hivatást, hiszen sokszor ma egy ápoló másfél-két embernyi munkát végez egy nap, így fontos az utánpótlás biztosítása - mondta Rétvári Bence. Ezért lehetőséget biztosítanak arra, hogy háromezer középiskolát végzett diák OKJ-s ápolói tanfolyamot végezhessen ingyenesen. Hozzátette: emellett a diplomás egészségügyi szakdolgozók egyetemi képzését is támogatják. Rétvári szerint korábban is igyekeztek segíteni az ápolóknak, ez folytatódik 2019-ig összesen 65 százalékos emeléssel, és a gazdaság többletének köszönhetően lehetséges a béremelés ezen a területen is. Az idei költségvetésben az egészségügyre 325 milliárd forinttal többet fordítanak. Nyitrai Zsolt és Rétvári Bence egy-egy szál virággal és csokoládéval is köszönetet mondott a jelenlévő ápolóknak.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor most matekozzunk egy kicsit.
Ha (2019-re), vagyis 3 év alatt, 65%-kal növelik a bért, akkor az mennyivel több SzJA-t,és egyéb államnak visszacsorgatandó pénzt fog jelenteni? Tehát az a 65% tulajdonképpen mennyi zsebben maradót is jelent?
Nem beszélve arról az apróságról, hogy mindezt 3 év alatt, ami közben van egy választás is, amikor igen jól jönne az egészségügy szavazatainak a száma is. Tehát fokozatosan kapnak valamit, amiért elvárják a hálát, a szavazatot és a befolyó járulékokat. Marad, ami marad.
Erre csak annyit: Te farok Fidesz (alles), az ápolók ápolók és nem hülyék. Nem ők az ápoltak. Egyet kinyírtatok, jó sokat megvettetek, de azért még maradt, aki gondolkodni képes. Azoktól kell, kellene félnetek. Meg a szavazólapjaiktól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gondolom ez a 65% három évre elosztva, differenciáltan kerülne bevezetésre. természetesen bruttó! Na, kedveskéim, három év alatt 30000 forint, bőven számolva, de lehet hogy egyiknek, 15, a másiknak 20, aztán egy - kettőnek 35 ezer forint, ha lesz belőle valami! persze, közben majd módosítják a pótlékokat, a kötelező túlóra számot etc.
Minden tiszteletem a gyors talpaló OKJ tanfolyamé. Valamikor a nővér képzés több éves nappali tagozatos tanulás volt!
Eladott Ország
"Javaslom, hogy képezzenek át közmunkásokat orvossá, mert abban a szakmában is hiány van. 1 hét elméleti képzést – egy szakember megfelelő ábrán elmutogatja, hol van az ember szíve, mája, zúzája, vakbele – aztán 3 hónap műtős gyakorlat. Amelyik közmunkás a legtöbb túlélőt tudja felmutatni 3 hónap után, az kapjon egy OKJ-­s doktori oklevelet és kész. Amelyik doktorjelölt túl nagy mortalitással dolgozott, az még mindig lehet szakápoló, vagy gyógyszerész. Az OKJ-­s cucc amúgy is nagy becsben tartott dolog, emlékezzünk csak Németh Lászlóné korábbi fejlesztési miniszterre, aki úgy kapta meg a tárcát, hogy szintén OKJ-s végzettsége volt. Az is igaz, hogy ő legalább nem operált és kéményt sem sepert.
Ha beválik a dolog – márpedig beválik, mert majd elmondja Lázár, meg Németh Szilárd és Kósa, Kovács Zoltán alátámasztja, Varga Mihály kiemeli, Orbán pedig aláhúzza – akkor ki kell
terjeszteni az égvilágon mindenre. Legyen elég az egész országnak a 8 osztály. Vagy hat. Esetleg négy, annak van is hagyománya. Tehát négy osztály. Majd kell egy kormányhatározat, hogy lehessen 10 éves kortól is dolgozni. Ilyen formán be is lehet zárni a gimnáziumokat, egyetemeket. Az értékesebb épületeket oda kell adni Tiborcz Istvánnak, az majd csinál belőlük szállodákat."
Edmond Dantes
Hát valamit csinálniuk kell,mert hamarosan már Orbán alatt is cserélni kell a szaros pelenkát.
aremy
@Eladott Ország: a 2018as győzelmük nekem is szemet szúrt mert a lézer ígért valami egy hete 2023-ig -ra azóta töprengek honnan tudják hogy már meg nyerték a 18-as választást.és egyre többen a kormányban.de most már mi is tudjuk ..és akkor meg sem fogjáktartani ??
Eladott Ország
@aremy: Nagyon észnél kell lenni, mert minden képesek. A mostani minimálbér emelésük is tiszta röhej. Átminősítik a dolgozót, a kafetériát beépítik a bérbe, részmunkaidős foglalkoztatás, az önkormányzatoknak a béremelésre nem adnak egy kanyit sem és még a jóisten tudja milyen trükközést találnak ki a munkaadók. Ők mint a jó király meg eljátsszák a nagy ártatlant. Más farkával verik a csalánt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.