A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit – írja az Index, számba véve Orbán Viktor miniszterelnök barátjának gyarapodását. Mészáros cége 11 évvel ezelőtt 19,2 millió forint bevételt könyvelt el el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot.

A kimutatás szerint a kormányközeli üzletembernek a Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor még csak egy cége volt, hét év alatt viszont már egy legalább 30 cégből álló birodalmat épített ki. Egyébként a Mészáros és Mészáros Kft. a birodalom kiépítése után is jól szerepel, vezető helyet visz a birodalomban, az RTL Klub korábbi gyűjtése alapján konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken csak 2016-ban.

Számítások szerint a felcsúti polgármester saját cégeinek legalább 12 milliárd forint vagyona van, tulajdonostársain és bizalmasain keresztül pedig a saját vagyonának sokszorosára lehet hatása. Az Index szerint a legközelebbi üzletfeleinek cégeivel együtt nagyjából 70 milliárdos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Remélem egyszer a vigyor ráfagy a mocskos pofájára!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@wpym: De leginkább az a drága jó barátja! Hiába minden szentnek maga felé hajlik a keze! Minden esetre jó vastag bőr van a képükön, úgy érzik mindent meg lehet tenni. Remélem majd jön az elszámoltatás is! Ki is volt ki visszaélt hatalmával?!
adrenalink
@evacica: Meg azokéra is, akik gúnyosan belevigyorognak a pofánkba, azt gondolva, hogy lám-lám mi bármit megtehetünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.