A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és 2016 között ezerszeresére növelte a bevételeit – írja az Index, számba véve Orbán Viktor miniszterelnök barátjának gyarapodását. Mészáros cége 11 évvel ezelőtt 19,2 millió forint bevételt könyvelt el el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot.

A kimutatás szerint a kormányközeli üzletembernek a Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor még csak egy cége volt, hét év alatt viszont már egy legalább 30 cégből álló birodalmat épített ki. Egyébként a Mészáros és Mészáros Kft. a birodalom kiépítése után is jól szerepel, vezető helyet visz a birodalomban, az RTL Klub korábbi gyűjtése alapján konzorciumi partnereivel együtt 140 milliárd forintot nyert el közbeszerzéseken csak 2016-ban.

Számítások szerint a felcsúti polgármester saját cégeinek legalább 12 milliárd forint vagyona van, tulajdonostársain és bizalmasain keresztül pedig a saját vagyonának sokszorosára lehet hatása. Az Index szerint a legközelebbi üzletfeleinek cégeivel együtt nagyjából 70 milliárdos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Remélem egyszer a vigyor ráfagy a mocskos pofájára!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Nemzeti gáz szerelő!.
Mert ami nemzeti az lenyúlás,kifosztás és rablás.
Cefi
Moldova György: A beszélő disznó. Oszt' jónapot.
adrenalink
Remélem egyszer a vigyor ráfagy a mocskos pofájára!
bakegya
Közös öröm ez AZ ERŐS MAGYAR MÉSZÁROS ÉS ORBÁN VICCTOR VIRÁGBA BORULÓ BARÁTSÁGA-akkor ha a tavaszi szélben közös lámpavason himbálóznak!!!
Hellcat
És ez igazából mind mind a qrbáné...ez a lőrinc csak egy báb...értelmes ember szerintem beérte volna már rég nem akarna még feljebb törni még több vagyont...szinte biztos vagyok benne, hogy ez magától nem csinál semmit...tolják alá a papírt, hogy írd szépen alá...most vették még ingatlant, focicsapatot, Tv-s stb. Aztán majd ha le kell lépni mert forrósodik a talaj a qrbán lába alatt akkor elhúzza a csíkot mint Kossuth a vagyonnal aztán kintről fog okoskodni.
magyarbakancs
@bakegya: Annyi földje legyen amit rádobnak a temetőben.
nemkati
Aki azt mondja erre a hájagyúra, hogy ennyire tehetséges, vagy hogy nem 0rbán vagyonának egyik!!! kezelője, az vagy irgalmatlanul ostoba, vagy szemrebbenés nélkül hazudik.
Eladott Ország
"Ha nem pihenem ki magam, szatyros lesz a szemem alja. Mint Mészáros Lölönek.
A nép egyszerű gyermeke ő, hétköznapi mangalicatenyésztő. Csak valahogy úgy hozta az élet, hogy baromi nagy szerencséje van mindenben. Bármihez nyúl, az nem is arannyá, hanem egyenesen brilliánssá változik. Reggel becsönget hozzá egy ember az utcáról és megkérdi, nem venne ­e gazduram egy kis céget? Kéne nagyon a pénz, olcsón adnám. Gazduram persze hogy megveszi a céget, hogy segítsen a bajba került idegenen. Gondolja: berakja a kredencbe, ellesz ott a többi mellett. Erre mit ad isten, másnap pont arra a cégre van szükség, mert kiírtak egy olyan tizenszáz-milliárdos pályázatot, amit senki más nem nyerhet meg, csak egy olyan cég, aminek pont az a neve, amit az előbb megvett a Lőrinc, de még az is benne van a feltételekben, hogy az a cég csak akkor nyerhet, ha Mészárosnak hívják a tulajdonosát, nem több, mint 48 órája volt tulajdonosváltás és a cég a Mészárosék kredencének bal felső fiókjában van. Hát mi ez, ha nem isteni szerencse? Ki vethetné meg azért ezt a derék magyar vállalkozót, hogy ennyire üldözi Fortuna? Azt hallottam, intim kapcsolat is kialakult köztük, de ez csak mendemonda.Tehát van egy hihetetlenül szerencsés polgármester­gázszerelő­disznótenyésztő­nagyvállalkozó, aki térdig jár a pénzben, mert bárhová lép, ott tuti aranybánya van. Ezek után csak természetes, hogy elkezd vásárolgatni. Egy villa itt, egy ott, esetleg pár apróbb sziget, mifene. Aztán meg annyi ilyen lesz, hogy néhányat elfelejt bevallani. Hát ki várhatná el, hogy mindenre emlékezzen? Az ő feje sem káptalan. Az legfőképpen biztosan nem."
aremy
@Hellcat: ilyen gyötrő álmaid vannak?ne legyen... mert minden az ovi ééé még az is amiről a lőrinc nem tud!!!lásd az elfelejtett milliárdot.ugye.
Hellcat
@aremy: Ezt írtam én is, hogy ez mind mind a qrbáné. :)
karma1
@aremy: At is vonult az a milliardocska az orban-csalad siralmas penzugyi helyzetet kijavitando a mini duce szamlajara,... De ne keresse senki, az mar Svajcban pihen a sok hanyattatas utan...:o))
eugen4402
Réges-régi nyarakon láttam egy hihetetlenül gazdag embert. Soha, egy percig nem irigyeltem, tisztelettel néztem rá... Tudós volt, és egy nemzetközi intézet igazgatója, ami Dubna-ban volt...
elnyomott
Hjakérem, ez itt nem Románia!
További sok sikert és a vagyonosodásban havonkénti sokszorosát kívánom a jelenlegihez a nemzet gázszerelőjének!
madlaci66
Képzeljük el, mi lenne a helyzet, ha még politikai hátszele is lenne, mert azt mondta, hogy neki az nincs. Azért én kíváncsi lennék, hogy a bevételeinek hány százaléka származik állami, vagy államhoz köthető cégektől?
namihami
Nincs itt semmi tévedés. Ez úgy igaz, ahogy ide le lett írva. A bevétele tényleg ezerszeres. A TULAJDONA lenne igazán fontos hír, de arról konkrét számokat senki nem fog tudni közölni velünk. A bevételein mással kell osztoznia.
Találós kérdés: Naaaa, kivel???
Perwool
"Miért fáj neked az égő élet? Nincs benne részed soha. Ne sírj, grófodnak lesz azért leánya, pénze, bora. Ne félj, a tél meg fog gyötörni, mint máskor, hogyha akar. Élethez, szemhez nincs közöd, grófi föld ez és magyar."
/Ady/​
Perwool
@namihami: Soros Gyurcsány...???Csak tipp volt. Sosem szoktam nyerni. Biztos most sem...
namihami
@Perwool: ""Nem nyert.""
De a Bajnait hogy hagyhattad ki a sorból. Máskor tessék figyelni.
Perwool
@namihami: Pedig reménykedtem, hogy nyerek 2 hangszórót!
Hogy világgá ordíthassam:A Fidesz pártiak az hiszik, hogy tőlük nem lopnak!
Hihetetlen!Egyszerűen nem tudnak annyit lopni, hogy ne tapsvihar kísérje a munkájukat !!
Örülni annak hogy egy Vajna-féle gazdasági bevándorlónak lepasszolnak egy komplett piacot?...
Annak is örül, ha személyre szabják a "közbeszerzéseket"
Az sem számít, ha a stadionokat és egyéb presztízsberuházásokat, az egészségügy vagy oktatás elé helyezik!
Hiszik, hogy Orbán és bűntársai szegénységben tengődnek!
Mi a családbarátság, ha nem ez?
Amúgy milyen érdekes, hogy a vajda környékén mindenki iszonyat gazdag, feleségtől, apun át a haverokig, vőig, csak épp ő olyan csóró, hogy megesik rajta az ember szíve. Még egy kibaszott kocsija sincs.
namihami
@Perwool: Ejnye-ejnye, Te kis harácsoló. Egy jó válasz csak egy hangszórót ér. Esetleg a szín választásába beleszólhatsz, de a darabszám elnyerése már kötött. Nem szabad ilyen kis mohónak lenni.
Perwool
@namihami: Minden amit szeretek, az illegális, erkölcstelen, hizlaló, drága vagy lehetetlen. D*
Jozefina
Remélhetőleg ráfagy majd a "mosoly" az arcára a kispadon!!!
Nagy Mária
@Hellcat: Én félek, hogy ez valóban a mangalicáé, a hűségnek és a butaságnak ára van. De akkor mennyi lehet a gazdaállat sápja?
mekkelek
A nemzet - illetve a viktor - pénzátrosa...
mekkelek
Nem tudom leírni ôszintén hogy mit gondolok mert a TEK jönne értem az tuti...
kemeati
@mekkelek: És híradóban mit mondott egy NAV-s vezető picsa,hogy legnagyobb ellenörzés kelet-pesten lesz hiába a leggazdagabb országrész
nemkati
@Nagy Mária: Szigetvári Viktor már majdnem egy éve azt mondta, a leggazdagabb magyar 0rbán, a vagyonát akkor 205 milliárd körülire saccolta.
Nagy Mária
@nemkati: Szerintem is ez a valóság, a Mészárosé a zsebpénz.
kemeati
Mikor volt ilyen szegény kormányfőnk utoljára?Még Rákosi sem mert beköltözni a Várba nem,hogy ezek a parasztok.ovi,kósa,rothadó pintér,repdeső rogán.Itt van Balmazújvárosi focipálya is több mint 1 milliárd ment rá,de nem lehet meccset játszani mert jeges,majd ha lehet Tao-pénzeket hozzátenni mondja fidess vezetője.kormányfőnk agya már csak buzizásra futja aztán kimenekülésre kövérnek röhögésre.Majd szegedi csillagban isteni köcsögök lesznek
Desischado
Szorgalmas a dádé strómanja, hogy rohadna rájuk a műanyaglakat a böriben!
kemeati
@Desischado: Tudod mi a fájdalmas?Nemzeti büszkeség volt a Wossala hjós finndingi vagy 470-s nem vagyok szakértő nyertek vagy 10 vb aranyat már lenyúlta füredi Szállodáját a parasztja
quadrocopter
Ilyen a NER, a Nemzethy Együttbűnözés Rendszere! Meg a megfeszített, szorgalmas gázszerelés eredménye! Ja és köpködni is tudni kell a szotyihéjat.
nemkati
@Eladott Ország: Háááááááááááá! Tehát Kádárnak és Aczélnak köszönhetjük Magyarország leggonoszabb, leghazugabb és leggazdagabb miniszterelnökét! Milyen naiv ez a Szigetvári, még felére se saccolta 0rbán vagyonát. Sőt! 2013 óta meg is duplázhatta az 500 milliárdját.

'A "rendszerváltozásnak" gúnyolt '89-es fordulatot megelőzően Kádár János, az MSZMP főtitkára, valamint Aczél György, az MSZMP politikai bizottságának tagja tudatosan választotta ki a majdani ellenzéki szerepre a lelkes és tehetségesnek látszó KISZ aktivistákat. Így figyeltek fel és így emelték ki a névtelenségből Orbán Viktort is, akinek hithű ifjúkommunista beállítottságáról éppen eleget lehet olvasni.'
Eladott Ország
@nemkati: Horváth István belügyminiszter, az MSZMP KB tagja, aki a jogász szakkollégium igazgatójának: Stumpf Istvánnak az apósa, tökéletes védelmi ernyőt tart a hatalomra törő fiúk feje fölé. A többit már tudjuk, azután a csóré seggével, nulla szakmai referenciával, beseggeltek a parlamentbe és két kézzel osztják az észt. Ők a "rendszerváltó konzervatívok"
akik állandóan bolisi-libsiznek, hogy nem szakadna rájuk az ég.
kukac50
Amit a szegényektől elvett Orbán azt oda adta Mészárosnak ne, hogy leszegényedjen most a villanyszámlánkon a rendszer használati díjat gyűjti Mészáros Lőrincnek. Állami tulajdonban van a villany, ez a rezsi csökkentés! Gyurcsány idejében 180 forintos szénipari hozzájárulást kellett fizetni. Ma majdnem annyi a rendszer használati díj mint az elfogyasztott áram ára.
Magyarország erősödik? Orbán meg erőlködik,hogy minél több pénzt vegyen el az emberektől.
qxy
Na kérem.lehet itt pénzt keresni. Csak érteni kell hozzá. ..- Hogy kinek kell benyalni, ki elé kell térdelni és dől a lé, mint tehénből a szar.
Hála Polt Péternek. hisz ő ha azt mondja ez törvénye, és igaz, akkor úgy is van .
Remélem akkor is igaza lesz amikor bukta lesz mert elsőnek az ő feje esik le Ebbe érdemes lenne bele gondolni kedves Péter.
Perwool
@bakcsubakka:
..."Habár fölül a gálya,
S alul a víznek árja,
Azért a víz az úr!"
/Petőfi/
wpym
Lorinc barat, a Jo Munkasember, a Nemzet Gazszereloje lathatoan jol teljesit.
Profonn
A rejtőzködő intelligencia és zsenialitás mintapéldája az ember !
Perwool
@bakcsubakka: “Mert így valóban úgy lesz, hogy a jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…”
/Ady Endre 1899. május 17./
evacica
@adrenalink: Remélem a barátjáéra is!
evacica
@wpym: De leginkább az a drága jó barátja! Hiába minden szentnek maga felé hajlik a keze! Minden esetre jó vastag bőr van a képükön, úgy érzik mindent meg lehet tenni. Remélem majd jön az elszámoltatás is! Ki is volt ki visszaélt hatalmával?!
adrenalink
@evacica: Meg azokéra is, akik gúnyosan belevigyorognak a pofánkba, azt gondolva, hogy lám-lám mi bármit megtehetünk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.