Erzsébet-utalványon adott 10 ezer forintot a kormány a nyugdíjasoknak, ahelyett, hogy készpénzben tette volna – így 540 millót kerestek az utalványokon, írja Varju László, a DK alelnöke az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében:

"A DK számtalanszor felszólította a Fideszt, hogy ne utalványt, hanem készpénzt adjon. Elmondtuk, hogy az utalvány adója miatt minden kiküldött 10 ezer forint 15 ezer forintjába kerül az államnak. Elmondtuk, hogy ugyanennyi pénzből 15 ezer forint készpénzt is kaphattak volna az idősek."

DK: 540 milliót kaszált a kormány a nyugdíjasok Erzsébet-utalványán

A közlemény folytatásában leírják: az utalványt ráadásul nem lehetett bármire költeni, sem a kisunokák ajándékára, sem gyógyszerre. A kormány ragaszkodott az utalványhoz; a Fidesz ragaszkodott a saját zsebéhez. A Fidesz-közeli kézben lévő Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. 540 millió forintot keresett az Erzsébet utalványokon.

"A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a Fidesz csak azért küldött Erzsébet utalványt a nyugdíjasoknak, hogy fideszesek keressenek 540 millió forintot. A DK szerint nem a fideszes zsebeket, hanem a nyugdíjasok érdekeit kellett volna nézni.

Így nem 10 ezer, hanem 15 ezer forintot lehetett volna küldeni a magyar nyugdíjasoknak, méghozzá postázás, késés és minden bonyodalom nélkül. Szánalmas, hogy megint nem a nyugdíjasok, hanem a fideszes zsebek voltak a fontosak."

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Még a nyugdíjasokon is nyerészkedtek.
Okádékok !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
BÉLA na ilyen hírrel vagy hasonlóval zaklassa az mszp a közvéleményt!!!
CsipkeRózsa
Ez az 540 millió forint közpénzből vándorolt a fideszes emberek zsebébe, sőt, még ráfizettük a postai költségeket is.
Orbán fütyül a nyugdíjasokra, de így akart két legyet ütni egy csapásra. "Jót tett" a nyugdíjasokkal, és emberei nyertek egy kis zsebpénzt.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/01/13/viktor-te-alkalmatlan-vagy-a-vezetesre-mert-nincs-eszed/
Mert minden magyarnak és nyugdíjasnak jár és te küldtél is mindenkinek.
Amerikába, Ausztráliába, Új­-Zélandra, Norvégiába, mindenhová.Te Viktor! Normális vagy te? Szerinted mi a jó eget kezdjek én ezzel itt? Azt hiszed, hogy a sarki boltos elfogadja a cetlit az alvó asszonnyal? Aztán mit csinál vele? De van még kérdésem. Most olvasom, hogy nem csak nekem küldtél ilyet, hanem még 32 449 másik embernek is, akik nem Magyarországon élnek. Azon túlmenően, hogy egyikünk se tud semmit kezdeni vele, még a postaköltség is drága. Kidobtál az ablakon 325 millió forintot, plusz a postaköltségre 52 milliót. Az 377 millió forint. A semmire. Viktor! Ennyire gazdag ország lett Magyarország, amióta nem jártam ott?
Amit idáig is tudtunk, az oligarchák zsebe mindenek előtt.
nyanya001
Még a nyugdíjasokon is nyerészkedtek.
Okádékok !
nevemnick
Nem tudom, hogy miért nem örültök annak a 7300.-Ft-nak amit tisztán kaptatok?
Mert ugye az 540 miller mellé még ott van nekik a 27% AFA...
nevemnick
@Foxley: lehet, hogy a cikk lejárt, de az ,,elsinkófált" 540 millió közpénz az nem. A nép nem felejt.
quadrocopter
Mégis mit vártunk egy mocskos, hazug, tetves patkányhordától? Ezek a rühesek semmit nem teszenk saját haszon nélkül!
namihami
Naná, hiszen pont ez volt a cél. Ha nem erre ment volna ki a dolog, akkor készpénzben vagy átutalással is fizethettek volna. A szent cél viszont a családi- baráti jutalék volt. A többi csak szavazatszerzés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.