Egy várbeli lakos rassziszmusát nyíltan vállalva írt levelet a közös képviselőnek, hogy a közgyűlésen emeljen szót a szomszédban lakó cigány család ellen.

A levelet a Roma Sajtközpont hozta nyilvánosságra:

„A szomszédomban (Balassi lakás) hónapok óta egy többgyerekes cigánycsalád lakik bérlőként, ami felháborít. Ezt a véleményemet Balassi úrral már szóban közöltem. A Thtv. nem korlátozza ugyan a kizárólagos tulajdonban lévő lakások feletti rendelkezési jogot (pl. kit választ bérlőként), de másfelől előírja, hogy egy tulajdonostárs csak úgy gyakorolhatja ezt a jogát, hogy a tulajdonostársak érdekeit nem sérti. Márpedig engem irritál és sért ez a helyzet, ezért felszólítom Balassiékat, hogy ezt az anomáliát mielőbb szüntessék meg és találjanak fehér embert bérlőnek! Maga a tudat, hogy egy budavári polgári házban egy cigánycsalád lakik a szomszédomban, számomra elviselhetetlen, tűrhetetlen, és nem értem Balassiékat, hogy miként vetemedhettek ilyen övön aluli sértésre a tulajdonostársakkal szemben.”

Sérelem tehát nem érte a levélírót, mindössze a szomszédok származásával van problémája. 

A slusszpoén: a cigánynak vélt lakók egyike sem roma származású, az asszony magyar, férje pedig olasz. A szomszédba pedig azért voltak kénytelenek beköltözni, mert éppen renoválják a szintén várbeli lakásukat. 

A férj azt fontolgatja, hogy ügyvédhez fordul és pert indít, mert ilyen jellegű gyűlölettel még sosem találkozott.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Mi a gondod a bérlőkkel? Tudnak viselkedni? Avagy csak a látványuk zavar?
Esetleg az a gondod, hogy a bérleti szerződés feljogosítja őket elővásárlási jogra, amennyiben a tulajdonos egyszer úgy dönt hogy értékesíti ingatlanát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
Mire vonatkozik az illető úr felháborodása? Arra,hogy cigányok,vagy pedig a viselkedésükre?
Nem cigány,törzsökös,úgynevezett magyar család is tud barmokat megszégyenítő módon viselkedni.A cikkből nem derül ki.Ha a viselkedésükkel van baj,akkor tessék arra hivatkozni és akkor igaza van.Megjegyzem,hogy nemcsak a budai várban kell normálisan élni,lakni,hanem Cinkotán is.
huKKK
@Edmond Dantes: Szerintem a viselkedésükkel lehetett inkább baja.
Egyetértek abban, hogy néha bizony a cigánynál is cigányabb a viselkedése némely nemcigánynak, olasznak, ukránnak, kínainak, arabnak, afgánnak, amerikainak, németnek.
Elnézést kérek azoktól akiket kihagytam!
Edmond Dantes
@huKKK: A cikk melyik mondata utal a viselkedésükre?Az,hogy Ön szerint,az nem túl golyóálló vélemény,ismerve egyéb témában írt néhány hozzászólását.Lehet,hogy igaza van,de akkor miért nem arra hivatkozik az illető?Megmondom,hogy miért.A "cigány" az bizonyos körökben hívószó,erre lehet ugrani,ahogy maga is tette.Ennyire egyszerű.
huKKK
@Edmond Dantes: 11:29

"A cikk melyik mondata utal a viselkedésükre?"
Ez részemrõl csupán egy ("nemgolyóálló") vélemény.
Egy érzés.
Borsodi
Bérházból azért költözött el a fiam mert a lépcsőházukba költözött cigány családot rendszeresen látogató pereputty teljesen le amortizálta, a felújított lépcsőházat,ordítoztak verekedtek még a fal is véres volt.Hiába ezeket emberek közé nem szabad be engedni,nem érzik jól magukat csak a mocsokban.Nem a bőrszínük miatt utáljuk őket,ha nem a viselkedésüket nem lehet ki bírni.
Peller Anikó
@huKKK: A viselkedésükre nem találok szavakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.