Egy várbeli lakos rassziszmusát nyíltan vállalva írt levelet a közös képviselőnek, hogy a közgyűlésen emeljen szót a szomszédban lakó cigány család ellen.

A levelet a Roma Sajtközpont hozta nyilvánosságra:

„A szomszédomban (Balassi lakás) hónapok óta egy többgyerekes cigánycsalád lakik bérlőként, ami felháborít. Ezt a véleményemet Balassi úrral már szóban közöltem. A Thtv. nem korlátozza ugyan a kizárólagos tulajdonban lévő lakások feletti rendelkezési jogot (pl. kit választ bérlőként), de másfelől előírja, hogy egy tulajdonostárs csak úgy gyakorolhatja ezt a jogát, hogy a tulajdonostársak érdekeit nem sérti. Márpedig engem irritál és sért ez a helyzet, ezért felszólítom Balassiékat, hogy ezt az anomáliát mielőbb szüntessék meg és találjanak fehér embert bérlőnek! Maga a tudat, hogy egy budavári polgári házban egy cigánycsalád lakik a szomszédomban, számomra elviselhetetlen, tűrhetetlen, és nem értem Balassiékat, hogy miként vetemedhettek ilyen övön aluli sértésre a tulajdonostársakkal szemben.”

Sérelem tehát nem érte a levélírót, mindössze a szomszédok származásával van problémája. 

A slusszpoén: a cigánynak vélt lakók egyike sem roma származású, az asszony magyar, férje pedig olasz. A szomszédba pedig azért voltak kénytelenek beköltözni, mert éppen renoválják a szintén várbeli lakásukat. 

A férj azt fontolgatja, hogy ügyvédhez fordul és pert indít, mert ilyen jellegű gyűlölettel még sosem találkozott.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Mi a gondod a bérlőkkel? Tudnak viselkedni? Avagy csak a látványuk zavar?
Esetleg az a gondod, hogy a bérleti szerződés feljogosítja őket elővásárlási jogra, amennyiben a tulajdonos egyszer úgy dönt hogy értékesíti ingatlanát?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
troll5
Mi a gondod a bérlőkkel? Tudnak viselkedni? Avagy csak a látványuk zavar?
Esetleg az a gondod, hogy a bérleti szerződés feljogosítja őket elővásárlási jogra, amennyiben a tulajdonos egyszer úgy dönt hogy értékesíti ingatlanát?
namihami
Még néhány családot oda kellene költöztetni, hogy a ""kedves"" lakó minden társadalmi igénye ki legyen elégítve. Nem tudom, hány lakásos a ház, de egy 50-60%-os , hasonló szomszédsággal már biztos elégedett lenne.
nem tibi
Ha igy megy tovább nem sok és mindenkinek lesz egy hungarokreol szomszédja ,ami persze nem baj .
wagabund
..." az asszony magyar, férje pedig olasz."... ..."A férj azt fontolgatja, hogy ügyvédhez fordul és pert indít, mert ilyen jellegű gyűlölettel még sosem találkozott."...

na majd ha hazamegy az olasz férj, akkor meg fog lepődni...Olaszországot ellepték az afrikai menekültek, de annyira, hogy már a taljánok is lázadoznak...akkor öröm lesz ide visszajönnie..
CsipkeRózsa
Ki gondolta ezelőtt 20 évvel, hogy valamikor ide is eljutunk?
Ezt a levelet megírnia is nagy szégyen volt! Milyen érdeke sérült azzal, hogy azt hitte cigány szomszédjai vannak? Még akkor sem szólhatna semmit, ha cigány család lakna mellette. Csak akkor panaszkodhatna, ha valóban sérelem érte volna.
joopapa
Ekkora kretént te jó ég! Azt se tudja kik a szomszédai, mert ha tudta volna kiderül hogy a foszer olasz a neje meg magyar! Nem az számít hogy a szomszéd roma vagy magyar hanem hogy viselkedik! Nekem roma a szomszédom, semmi bajom vele, egy kicsit magának való csendes ! De ismerek olyan magyart akit még az ellenségemnek se kívánnák szomszédnak! Na ezt a foszert az mellé költöztetném, sokat járna a bíróságra!
Dr plágium
Azt nagyon jól teszi a férj, ha ügyvédhez fordul...az ilyen férgeket meg kell leckéztetni.
Rózsika Hatházi
Nemsokára orbánviktor is a várba költözik. :))))
csapnivalo
Nekem a címből inkább az a rész tetszik, hogy a "Budai vár egyik bérlőjét". Ezek szerint lehet bérelni a várat! Yeah!
Azt hiszem egy havi fizumat ráteszem és péntek estére kibérlem egy bulira! Mindannyian meg vagytok hívva kedves kommentelők! Fizetésem méretét tekintve 1 másodperces lesz a buli, de kéretik szépen kiöltözni! :)
justhpeter
Kiváncsi vagyok, hogy ha Orbán odaköltözik mer-e majd tiltakozni.
Cefi
Irritálják a cigány szomszédai a Budai Vár egyik bérlőjét.

Az ország lakosait irritálják a vár mostani és jövendőbeli lakosai. És nem azért, mert a felcsuti cigány.
solidedge
Úgy tudom Orbán szomszédja is hasonlókat érez.
quadrocopter
Na, egy árja finnyás hun! Csupa tükör lakásban laksz, vazze?
bencemacska
@Mirabilis: ma, 18:36
Naná! Képzeld el, ha egész nap gyakorolna!!!-:)))
zserbox
A Budai Vár egyik bérlője azt hitte, hogy a szomszedai ciganyok! Mivel azt gondolta, hogy tenyleg ciganyok, ezert hangott adott a velemenyenek. Es akkor most mi van? Tilos, hogy valaki ne szeresse a ciganyokat? Nem tudtam, hogy tilos undorodni. Amugy pedig, ha tenyleg valosagosan undorodik toluk, akkor meg csak nem is tehet rola. Gondolom, ha egy cigany csalad nyilatkozta volna ezt magyarokrol, akkor az eg-vilagon senki nem szolt volna egy szot se.
Desischado
És ha a dádé a várba költözik, ahhoz mit fog szólni? Ekkora bunkót, istenem!
kemeati
@Desischado: Engem is sért és aláz.hogy ráhelnek nem lehet ovi-lévai pár a szülője mert akkor nem lehetne roma csaj
eszegfu
@zserbox: Természetesen lehet utálni a cigányokat, szerintem ez magánügy... pontosan ugy, ahogy én utálom mondjuk a pacalt... ezt sem "tilos" utálni, sőt "valóságosan undorodok tőle"...mégsem irom meg senkinek. Ahogy engem sem köteleznek arra, hogy nap, mint nap megegyem, ugy ezt a "várbeli lakost" sem kötelezték arra, hogy az általa bérelt lakásában adjon helyet a "cigányoknak". Én ezt gondolom.
Jozefina
Mit szólnak majd ha a kormány is felköltözik???!!!
human
@Jozefina: Tolvajokkal nincs baja gondolom. Hogy ki mennyit lop az ma már a mélymagyarság mértékegysége.
micfild
@Rózsika Hatházi: aztaaa.. neked nagyon igazad van.. hülye úr már kezdheti is írni a levélkét a cigány szomszédról.
bencemacska
@zserbox: ma, 01:49
Mindenki azt utál, akit akar, magánügy.
De senki nem szabhatja meg nekem, hogy kinek adom ki a lakásomat, ha a lakók a magyar törvényeknek megfelelően tartózkodnak Magyarországon.
Ez a beavatkozás viszont nem magánügy! Ha valakinek nem tetszik a szomszédja, költözzön el! Nincs joga mást lakáseladásra ( bérlő cserére) kényszeríteni!!!
Gyuri Géderről
Mit sír ez a f...kalap? Orbán is a várba fog költözni. Így megnő az ingatlanok értéke, vagy nem?
wpym
Mit nem akar magyar ember hallani ciganytol?

- ???

Jo reggelt szomszed!
wpym
A medve, a róka és a farkas
elmennek a munkanélküli hivatalba, munkát keresni, mert nagyon éheznek.
Az ott dolgozó SZAKEMBER ki is közvetíti őket a megfelelő helyre.
A rókát egy baromfiudvarba segítőnek, a farkast egy birkanyájhoz szintén
segítőnek, míg a medvét egy téglagyárba melósnak.
Eltelik két hét, találkoznak.
A róka hülyére verve, csont soványan, a farkas szintén, a medve pedig szépen kigömbölyödve.
Ki-ki elmeséli, hogy vele mi történt.
– Két napig jól ment sorom, -mondta a róka, de mikor a gazda rájött, hogy én tizedelem az állományt, akkor fogta a kapát, kaszát, kutyát és mindent,
amivel ütni lehet, egyszóval helybenhagytak. Azóta is alig ettem valamit.
Azt mondja a farkas:
– Ugyanígy jártam én is, két napig Hawaii, aztán mikor a pásztor rájött, hogy miért hibádzanak a birkák, hát kaptam én is mindent, csak jó szót nem. Azóta se ettem semmit, mert még a fogaimat is kiverték….
Mire a medve:
– Nézzétek gyerekek, nekem nem lehet okom a panaszra. A téglát nem lopják, a cigányokat meg nem számolják…
Dr plágium
@Rózsika Hatházi: Akkor majd mi is tiltakozhatunk :)
Edmond Dantes
Mire vonatkozik az illető úr felháborodása? Arra,hogy cigányok,vagy pedig a viselkedésükre?
Nem cigány,törzsökös,úgynevezett magyar család is tud barmokat megszégyenítő módon viselkedni.A cikkből nem derül ki.Ha a viselkedésükkel van baj,akkor tessék arra hivatkozni és akkor igaza van.Megjegyzem,hogy nemcsak a budai várban kell normálisan élni,lakni,hanem Cinkotán is.
huKKK
@Edmond Dantes: Szerintem a viselkedésükkel lehetett inkább baja.
Egyetértek abban, hogy néha bizony a cigánynál is cigányabb a viselkedése némely nemcigánynak, olasznak, ukránnak, kínainak, arabnak, afgánnak, amerikainak, németnek.
Elnézést kérek azoktól akiket kihagytam!
Edmond Dantes
@huKKK: A cikk melyik mondata utal a viselkedésükre?Az,hogy Ön szerint,az nem túl golyóálló vélemény,ismerve egyéb témában írt néhány hozzászólását.Lehet,hogy igaza van,de akkor miért nem arra hivatkozik az illető?Megmondom,hogy miért.A "cigány" az bizonyos körökben hívószó,erre lehet ugrani,ahogy maga is tette.Ennyire egyszerű.
huKKK
@Edmond Dantes: 11:29

"A cikk melyik mondata utal a viselkedésükre?"
Ez részemrõl csupán egy ("nemgolyóálló") vélemény.
Egy érzés.
Borsodi
Bérházból azért költözött el a fiam mert a lépcsőházukba költözött cigány családot rendszeresen látogató pereputty teljesen le amortizálta, a felújított lépcsőházat,ordítoztak verekedtek még a fal is véres volt.Hiába ezeket emberek közé nem szabad be engedni,nem érzik jól magukat csak a mocsokban.Nem a bőrszínük miatt utáljuk őket,ha nem a viselkedésüket nem lehet ki bírni.
Peller Anikó
@huKKK: A viselkedésükre nem találok szavakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.