Az ELTE-BTK-n tartott pódiumbeszélgetés Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet vezetője, a baloldali ellenzéki pártok közös köztársaságielnök-jelöltje csütörtök este. 

Majtényi: le lehet váltani a Fideszt, mint ahogy a kommunistákat is

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Majtényi több más mellett megemlékezett Orbán Viktor etnikai homogenitást emlegető beszédéről, majd arra tért ki, hogy Magyarország nem alkotmányos demokrácia – olvasható a Budapest Beacon cikkében.

Elmondta, ha valami véletlen folytán ő lenne az új köztársasági elnök, akkor előtte Göncz Árpád és Sólyom László öröksége lebegne, az ő hozzáállásukat vegyítené saját munkásságában. 

Elképesztően sok problémát tudnék okozni

- tette hozzá a beszélgetésen.

Majtényi szerint sokkal jobb intézmények, mint személyek uralma alatt élni, mert utóbbiak szeszélyesebbek, emiatt kellene visszatérni az 1989-1990-es közjogi megoldásokhoz, mert Magyarország most nem alkotmányos demokrácia.

A volt ORTT-elnök hangsúlyozta, szerinte a kormány leváltható, mint ahogy 1990-ben a kommunistákat is sikerült leváltani.

De ehhez az kell, hogy jóval a választás előtt már a lelkekben megbukjanak

- tette hozzá. Kitért az új alkotmányra is, amit egy alkotmányozó nemzetgyűlésnek kellene létrehoznia. Olyanra van szükség, ami mind a jobb, mind pedig a baloldalnak elfogadható.

Majtényi beszédét a cikk szerint egy fiatal zavarta meg, aki kérdésnek álcázott kiselőadást tartott az alaptörvény érvénytelenségéről, és a vita közben hazugnak és kollaboráns hazaárulónak nevezte Majtényit. A fiatalt végül kitessékelték a teremből.

A közönség egy kérdésére, hogy mennyire van köze Soros Györgyhöz, Majtényi elmondta, eddig összesen háromszor találkozott személyesen Sorossal, de sosem négyszemközt, az Eötvös Károly Intézetet pedig 13 éve a Soros Alapítvány pénzén alapították meg, az intézet honlapján pedig fillérre pontosan megtalálható az összes év elszámolása.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Majtényi: „Én vagyok Soros György magyarországi helytartója” .Őfelségének megvan a csőcseléke a fizikai erőszakra, és megvan a csőcseléke a szellemi kútmérgezésre. Ha kell, szurkolóknak álcázott verőlegényeket küld az elégedetlenkedő egyetemisták megfélemlítésére, ha kell, újságírónak álcázott uszítókat az elégedetlenkedő pedagógusok lejáratására. Az uszítók aztán – Breaking News!!! – világgá repítik a Nagy Hírt. „Soros György és a milliárdos spekuláns pénzcsapjaira rákötött civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján
demonstrációkat szervező körök mögött.” – olvasható a Pesti Srácok nevű internetes újság
exkluzív hírként tálalt összeesküvés ­elméletében. Majd jön egy hosszú katyvasz, amelyben köztudott és senki által nem titkolt dolgokat nagy leleplezésként tálalnak. Ennek értelmében az összes olyan spontán szerveződött csoportot, amely évek óta elégedetlen az Orbán kormány politikájával, és ennek minden adandó alkalommal NYILVÁNOSAN hangot is adott, lazán felfűzik az általuk leleplezett Nagy Összeesküvés fonalára. Így aztán bekerül a nagy összeesküvésbe a Humán Platform, a Hívatlanul Hálózat, az Átlátszó.hu, a K­Monitor, a Transparency International, a Political Capital, a Társaság a Szabadságjogokért, Majtényi László és az Eötvös Károly Intézet, a Nyílt Társadalom Intézet, Ferge Zsuzsa, Heller Ágnes, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Gulyás Márton, az Oktatói Hálózat, Magyar Bálint, a Hálózat a Tanszabadságért– és persze Bajnai Gordon, Juhász Péter és Gyurcsány Ferenc neve sem maradhat ki. És az egészet ki mozgatja? Természetesen Soros György a ménkű sok pénzével. Bizonyíték egy szál se, de a hívőket ez nyilván nem zavarja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
@quadrocopter: Majtényi első tévedése, hogy kommunistával, kommunistát akar leváltani ami elvezet Gönc Árpi, és Sólyom László titkosított kommunisták tevékenységéhez, rendszer váltás volt., a kommunisták egymás közt, a hatalmat egyik kézből áttették a másik kézbe, de a kéz tulajdonosa ugyanaz a kommunistatest két karja.Ezt kellet volna felfognod, megértened.
quadrocopter
@keresztapa: Te ebben az országban olyat nem találsz, aki valamilyen módon ne kötödött volna valamilyen szinten az állampárthoz, még a jobbikos Zakó László is párttitkár volt!
Ezt kellet volna felfognod, megértened!

A kérdés továbbra is nyitot előtted a 15:01-ben!
Desischado
Én sorost csak azért nem birom, mert javarészt neki köszönhetjük, hogy orbánék a nyakunkra ültek. De szép, amit csinál, ezért fosik tőle a dádé! Akárcsak Gyurcsánytól.
És ha orbán demokrata, akkor én a Mickey egér vagyok!
kiscsillag66
@Desischado: Nagyon jól megfogalmaztad a jelent. Remélem, hogy minden sikerül, ahogy M. szeretné. Nagyon kíváncsi vagyok a választás napjára.
papa.49
@Desischado: A fütyisz már tegnap beleszállt a Majtényiba, a rizsaszilárd veretes dumájával!!!
Aztán majd jön a tübbi, és ne feledjük mikor kell lesz olyan ,,ellenzéki párt,, amelyik beáll a fütyisz mellé!!!Vannak tippjeim!!!
evacica
@Eladott Ország: Aki a Pesti Srácok hírportálját olvassa és hisz is nekik megérdemli!Uszító hazugságok, és a jelenlegi kormány fényezése! Az emberek egymás ellen való uszítása, Komcsizás Gyurcsányozás és terméseztessen Sorosozás!A Pesti Srácok Orbán szócsöve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.