Orbán Viktor, mintha mai önmagát gúnyolta volna ki 2002-ben a Kossuth téri nagygyűlésen. “Elindultunk kifelé abból a világból, ahol a nyugdíjasok nyugdíját tönkre tették és ha munkát vállaltak, adóval büntették őket. Elindultunk végre kifelé abból a világból, ahol az alulról jövők előtt tandíjjal reteszelték el a felfelé vezető utakat. És elindultunk kifelé abból a világból, ahol a magyar gazdát magára hagyták, egyenlőtlen küzdelemre ítélték. Elindultunk kifelé abból a világból, ahol a körülmények hatalma újra és újra úrrá lett a lelkünkön és lefogta a kezünket. Elindultunk kifelé abból a világból, ahol mindig arról beszéltek nekünk, mit miért nem lehet megcsinálni. Hinni kezdtünk végre saját magunkban, egymásban és a közös akaratunk erejében.”

(Forrás: ellenszel.hu, Cefi által)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ady Endre: Történelmi lecke fiúknak

Hóditották ez országot
Derék, lelkes, úri szittyák,
Jóttevői szegény népnek:
Iskolában így tanitják.
De nem így volt ezer évig,
Munkás embert ág is húzta,
Egy-két ezer úr kötötte
Millió jobbágyát gúzsba.

Magyarország dús ország volt,
Van termése, kincse, vadja,
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebre rakja.

Csak a gazdag, csak a zsarnok
Élt föl minden földi jókat.
Megláncolták, butitották
A dolgozó milliókat.

Ma már a szivek bátrabbak,
Sápadtak a gyermek-orcák,
Ha összeszakad Ég és Föld,
Mégis más lesz Magyarország.

Ez az ország mindnyájunké,
Hol bilincset urak vernek:
Háborura készüljön föl
Minden sápadt munkás-gyermek.

Van e földnek áldott Napja,
Pirosító levegője
És ha lefogja az úr-had,
Munkával elvesszük tőle.

Föl, gyermekek, tanulásra,
Háborura, egészségre:
Ti lesztek majd e rab ország
Megváltott és boldog népe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Cefi: Egy eb, akit rendszeresen sétáltatnak nem tud ilyen rondán elhízni. Ergo, marad a hazugság.
Eladott Ország
"Megértem a nagy örömöt, mivel ők degeszre keresték magukat, de ebben másnak mi a jó? Mi ebben nekünk a nagy üzlet? Igyunk talán Mészáros Lőrincnek, a magyar Jockey Ewing-nak az egészségére? Ilyesmit azért ne kérjen még egy nagyon boldog miniszterelnök sem. Arról is szólhatna néhány szót a kormányfő, ha már így szeret rádió amatőrködni, hogy mire készüljünk fel? Meddig akarják még folytatni az ország megszállását? Hagynak-e belőle másnak is valamit, vagy viszik az egészet? A Sólyom László által emlegetett morális válságot meddig kívánják még mélyíteni? Mostanában igencsak nekilódultak a mélyszántásnak. Mikor kapjuk már végre vissza a nemzeti szuverenitásunkat a Fidesz-KDNP nevű jól menő üzleti vállalkozástól? Egy egyszerű népszavazási kezdeményezés benyújtása olyan logisztikai szervezést igényel, mint egy partraszállás. A miniszterelnök borozgasson inkább együtt Piacsek bácsival. Hozassa ki magának Baán Lászlóval a Magyar Nemzeti Galériából."
Eladott Ország
"Ki az, aki azért szavazott a Fideszre, hogy az a közpénzből működő állami intézményeket arra használja, hogy a miniszterelnök családtagjainak debilkretén vállalkozásait hitelezzék?
Ki az a vadbarom egyáltalán, aki tonnányi kukoricát és magozott meggyet hitelfedezetnek képes minősíteni? Ki az az idióta, aki azért szavazott a Fideszre és azért húzza az igát jól megemelt minimálbérért, hogy az állampárt egy félanalfabéta gáz­ és mangalicaszerelő cégeiben és számláin halmozza fel azt a pénzt, amiből az országnak kellene fejlődnie?
Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy egy cégnek az a célja, hogy 3,2 milliárdos adósságot halmozzon fel, hacsak nem szándékosan teszi? Ki az az ember – jelentkezzen, látni akarom­, aki meg tudja győzni magát arról, hogy a közpénz azt a célt szolgálja, hogy a miniszterelnök semmihez nem értő családja adósságait kifizessék belőle, amellyel azok az adófizetőknek lógnak? Tehát akkor még egyszer azoknak, akik nem értik, vagy a tudatuk nem engedi, hogy felfogják: minden istentelenül büdös szál előbb, vagy utóbb ehhez az elszabadult illiberális
tudatrepedéshez vezet. Ha még van emberi lény, aki nem érti: ez itt az eddigi legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy a letagadott stróman valójában A stróman. Akiről ezután azt is érdemes tudni, hogy nem csak a mangalicákhoz, a kastélyokhoz, szállodákhoz, útépítéshez, élelmiszeriparhoz, médiához ért mindenek felett, de egy faktorházat is sikerült a segge alá gründolni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél