Most a CEU, de ki a következő? – teszik fel a kérdést a szervezők.

Tüntetést szervezett vasárnapra az Oktatás Szabadságáért csoport a CEU elleni kormányzati intézkedések miatt, „Most a CEU, de ki a következő? – Tüntetés a szabad oktatásért” címmel.

A menet a Corvinustól indul délután öt órakor, az ELTE és a CEU épületeit érintve a cél a Parlament lesz.

"Az összes magyar egyetem, az összes magyar akadémikus, az összes magyarországi oktatási intézmény, az összes diák és az összes tanár ügye is a kormány CEU elleni törvénymódosításával szembeni kiállás" – olvasható a csoport Facebook-oldalán

A független kezdeményezés szerint a törvénymódosítás a magyarországi tanszabadság és az egyetemi autonómia elleni támadás, amelyet újabb, hasonló lépések követhetnek. Elnyomó rezsimekben, így Oroszországban és Törökországban zárnak be hasonló módon egyetemet – áll a bejegyzésben. 

(444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Orbán csak olyan gondolkodásra képtelen embereket szeretne mint rezsi Szilárd vagy Kósa, a CEU egy jól képzett ember gárdát enged szét a nagy világban ez rossz annak a Fidesznek aki mindenkit hűjének néz, és rossz Putyinnak mert a fegyver kereskedelem nem fog virágozni mert a diákok vissza kerülnek az országukba és tanítják a hozzájuk hasonló fiatalokat,nem lehet Őket manipulálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.