Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint arról szól a baloldali ellenzéki pártok választási felkészülése, hogy "egymással viaskodva" próbálják elvenni a másiktól a szavazókat, és nem arról, hogy "valós alternatívát fogalmazzanak meg".

Deák Dániel az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta, több mint tíz párt osztozik egy másfél milliós baloldali szavazótáboron, ezért nem alakul ki kormányváltó alternatíva, kormányképes erő. Véleménye szerint a "balliberális ellenzéki szavazótábor" teljesen felaprózódik.

Szerinte az LMP-re jelenti a Momentum a legnagyobb veszélyt. Mivel az LMP a 2014-es választáson is éppenhogy jutott be az Országgyűlésbe, ha csak egy-két százalékot is elvesz tőle a Momentum Mozgalom, kieshet a parlamentből.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnökének, Gyurcsány Ferencnek egy kijelentésére kitérve az elemző azt mondta: a volt miniszterelnök az egyik legnépszerűtlenebb ellenzéki politikus, és a választópolgároknak tőle "hiteltelen" üzenet, hogy az ő kormányzásával a nyugalom időszaka következne.

Hasonló problémával szembesül Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is – folytatta Deák Dániel –, akitől azt várták, hogy sikerül 100-200 ezer szavazót a szocialista párthoz "csábítania", de a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a párt népszerűsége még csökkent is. Ez azt mutatja – tette hozzá –, hogy "Botka László nem váltotta be a hozzá fűzött reményt".

Deák Dániel azt mondta: sajtóinformációk szerint az MSZP-ben nyárig adtak időt Botka Lászlónak, hogy "bizonyítson"; ha elbukik, megint az lesz a kérdés a baloldalon, hogy ki mérettetheti meg magát miniszerelnök-jelöltként 2018-ban.

Itthon - 2019. February 23., 14:25
Hollik: Brüsszel fizessen a kerítésért
Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@F_Viktor: 12.10.re Én tartok tőle hogy nem a demokráciára, hanem a rosszabbikra fognak sokan szavazni, és akkor kibújik a tojásból a kígyójobbik, mert kétséged ne legyen ők most még éhesek, és mindent megtesznek, hogy a húsosfazék közelébe kerüljenek, és mihelyt ott lesznek egyetlen szóval jellemezhető FOLYTATJUK!!!
Én nem hiszek a ,,szirén hangoknak,,hazug az mind!!!
papa.49
@F_Viktor: a 12.16. ra Ebben egyetértünk a forradalom tudja csak ezt a társadalmat másik útra téríteni, de nem a ' 90. ,,vér nélküli forradalom,, mert olyan nincs...
F_Viktor
@papa.49: Írod:
"Én tartok tőle hogy nem a demokráciára, hanem a rosszabbikra fognak sokan szavazni..."

Ezzel a plakát kampánnyal nem a nemzeti érzelemre hat a jobbik, hanem ébresztőt fúj.
papa.49
@F_Viktor: Egyetértek veled csak én személy szerint nem hiszek nekik...
F_Viktor
@papa.49: Én sem hiszek nekik, nyíltan vállalják az antidemokráciát, a rasszizmust, pénzért ők is lefekszenek putyinnak, Iránnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.