Sajátosan értek össze az elmúlt héten az ország helyzetét és működését érintő bejelentések. Ezek tökéletesen megmutatják, hogy hol vagyunk, és hova tartunk az Orbán-féle illiberális rezsim vezetésével, így érdemes egymás mellé helyezni őket. Először is elemzők kimutatták, hogy az elmúlt támogatási ciklusban a Magyarországra érkező uniós források (mintegy 14 000 milliárd forint) nélkül a hazai gazdaság összeroppant volna, vagyis az Unió támogatása nélkül szinte lépésnyit sem haladtunk volna előre – sőt. Az is világossá vált, hogy ezt az irdatlan mennyiségű összeget nagyrészt rosszul használtuk fel: főleg az elmúlt években nem egészségügyre, oktatásra, az ország fejlődésére költöttük el, hanem sok felesleges beruházás, megannyi rokonokhoz kötődő pénznyelő üzem, vagy sima nettó lopás emésztette fel a források nagy részét.

Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Éppen az a zseniális, hogy már a harmadik ciklusban adják el a folyamatos lemaradást "jobban teljesítünk"-nek, mert az emberek többsége nem képes 2db számot összehasonlítani.
Eladott Ország
nepszava.com/2011/05/magyarorszag/bokros-lajos-magyarorszag-meg-a-v4-ektol-is-leszakadt.html
Budapest – Húsz év alatt Magyarország még a visegrádi országoktól (V4-ek) is leszakadt és egyes nemzetközi szakértők egyre inkább a balkáni államok közé sorolják – mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője, a CEU professzora pénteken a Hungarian Business Leaders Forum pénzügyi csúcstalálkozón. Bokros szerint az ország jelentős eladósodása már 2001-ben elkezdődött és a következő években csak erősödött. A professzor szerint az államadósság mostani GDP-hez mért mintegy 80 százalékos rátájával éllovasok vagyunk a térségben. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára szerint kizárt az, hogy a következő években 4-6 százalékos növekedést érjen el az ország, és ezzel a gazdasági növekedési rátával Magyarország kievickéljen gazdasági bajaiból. De a propaganda sikerekről dübörög.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.