Amely a számos tiltakozás dacára, mint említettem korábban, nem kevés hasznot is hozott a kormánynak. Orbán a nemzetközi tiltakozást a híveknek simán eladja a szintén említett hisztinek. S azoknak a híveinek a szemében, akiknek esélye sem lenne a CEU-n dolgozni, vagy esetleg, tanulni, ez nem is több annál. Már csak azért sem, mert jobbára tényleg az értelmiség tagjai szólaltak meg az ügyben. Feladva ezzel a labdát, hogy Orbán a vele fenékszövetséget nem kötőket nagyban megszámítva eladhassa Soros-bérencként. Akár az egész nemzetközi tudományos közvéleményt is. Ami amúgy is messze van. Miközben számos probléma nagyon is közel. Számos olyan probléma is, amelyet szintén az „értelmiség” szokott felhánytorgatni. Nem egyszer értelmiségi szintre emelve azokat is, akik csak nem buktak meg fizikából. Mert ők esetleg emlékeznek arra, hogy a radioaktív sugárzás hasznaként nyert energiának vannak radioaktív melléktermékei is. Amelyet el kell szállítani, és valahol fel kell dolgozni, vagy...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Nagyon sokan vannak az ismeretségi körömben is akik, bővítés pártiak, és hiába magyarázzuk nekik a mellék termék feldolgozására vonatkozó problémát azt nem értik.
Mantrázzák G. orbán és bandája meséit, nem látják a lopásokat, csak a Soros, Gyurcsány meg a Bajnai. Érveket nem tudnak, vagy nem is akarnak felsorolni.
lampa laz
Elon Musk piacra dobja az új találmányát, egy olyan tetőcserepet, amelyben be van építve a napelem. Képzeljük el a jövőt ezzel, minden háztartás önmaga fogja előállítani a számára szükséges energiát... mi viszont visszafele poroszkálunk az őskorba, mert van egy elmeroggyant miniszterelnökünk, aki most éppen a rubelt imádja és putyint a rendszerével együtt.
GeoCravker
@desiro: többnyire nekem is az érvhiány és érvrezisztencia a problémám. Amikor gyakorlatilag vallásháborút folytatnak és a vakhit az egyetlen, amit fel tud hozni az illető.
GeoCravker
@lampa laz: Az idők során nagyon sok energiatakarékos megoldást találtak már ki. A tapasztott hombártól a napelemig, és a kis hőkülönbségű termoelemekig. Az atomenergia a teljes bekerülési értéken, és a hulladékgazdálkodásának a költségeit is beleértve korántsem olcsó. Az '50-es évek átlagos erőműtechnológiájához képest volt jó (a pakura és szénerőművekhez képest).
Nem véletlen, hogy az oroszok is szinte nekünk fizetnek, hogy telepítsük. Mert épeszű állam már nem vesz ilyet a világban.
Az persze egy megiont más "jópofaság", hogy nem túl sok főváros van három atomreaktor közvetlen kiszórási zónájában. Budapest ilyen. Paks II még sok-sok évtizedekre konzerválhatja ezt a helyzetet.
coni
A CEU nem jelent akkora veszélyt a rezsimre, hogy értelmezhető legyen ez a lépés. Csak, mint a cikk is írja valami lényegesebb kérdést (civilek, Simicska családfa állítása vagy Paks2 vagy még ennél is érdekesebb kérdést) akarnak távoltartani a közbeszédtől. Megint bebizonyosodott, hogy mindenki úgy táncol ahogy O.V. fütyül az Uniót és az USA-t is beleértve. Zseniális...
Paksot a németek is nagyon nyomják, így más lehet a háttérben.
lampa laz
@GeoCravker: Tudod halálra idegesít, amikor ilyen emberek mint a rezsibiztos szilárd, meg kósa magyarázzák, hogy nekünk ez milyen jó és az emberek zöme még el is hiszi, ez az igazi katasztrófa. A világ el fog, vagy már el is robogott mellettünk és nem akarjuk észrevenni. Az a sok atomszemét itt lesz tárolva a nyakunkon, helyesebben az utódaink fogják igazán ennek minden hátrányát viselni a hatalmas adóssággal együtt. "Szép örökséget" hagyunk rájuk. Ehelyett a megújuló energia bevezetésére kellene bíztatni az embereket és anyagilag ezt támogatni, de az atom kedvéért megadóztatják inkább ezt is. Ha van, vagy lesz elég eszünk 2018-ban talán nemet mondhatunk erre is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.