Miközben tegnap tízezrek vonultak Budapest utcáira, hogy a Lex CEU ellen tüntessenek és többek között azt skandálták, hogy “Ne írd alá, János!”, a Magyar Nemzet arról értesült az államfőhöz közel álló forrásokból, hogy Áder János hétfőn bizony aláírja a törvénymódosítást.

A lap úgy tudja:

a köztársasági elnök jogi szakértői nem találtak fogást a törvényen, így Áder János alá fogja írni a jogszabályt, de a lehető legkésőbbi időpontban.

Vagyis hétfőn, ugyanis a köztársasági elnöknek öt napja van a törvény aláírására, miután Kövér László szerdán megküldte neki. Ádernek két másik opciója lehetne: vagy visszaküldi a parlamentnek a jogszabályt újratárgyalásra, átfazonírozásra, vagy normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól. Ha az alkotmányossági vizsgálat kimondja, hogy az alaptörvénnyel ellenkezik a jogszabály, az nem léphet hatályba. – írja a 24.hu.

Több köztiszteletben álló tudós, művész, oktató is arra kérte Ádert, hogy ne írja alá.

Közben egy ország találgatja, hogy fog döntetni. Tegnap például Hajdú Péter és kolléganője Benyó Rita találgatta ezt facebookos bejelentkezésben, az ATV Startban Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója próbálta kifürkészni az államfő gondolatait.

Az Index és a hvg.hu pedig megszavaztatta a kérdésről olvasóit.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Naná hogy aláírja!!!mert ő egy káderjani!!!merne ellent mondani a geci viktor szopkinnak???!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Jaj de izgulok, még mindig semmi hír?
Vacsora után akarják bejelenteni?
colibri
@Béla333: Már bőven vacsora után vagyunk. ..és ebben a percben jelentette be a tv, hogy aláírta. Száradjon le a keze, meg az orbán ... is!
Béla333
@colibri: 19.39
Egy percig sem bíztam abban, hogy a vakondkereső egy államférfihez méltóan, az ország érdekeinek megfelelően dönt.
Mocskos Fideszesek ezek mind!
nezelodo
@rosalinda57: Látod, A választópolgár nem tudja, nem is érti mit jelent. A Viktor pártcsaládja is most ébredezik, és dörzsölgeti a szemét, és nem hiszi amint látja, hogy milyen forró barátság köti Putyinhoz! Biztos mindig kivágták az MTI tudósításból a találkozókról a három brezsnyevi (putyini) csókot, amit a Viktorral váltott!
evacica
Kétség sem fért hozzá, hogy alá fogja írni!Köszönet Orbánnak, hogy további 5 évre maradhatott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.