A nemzetközi visszhang és a tüntetések sem jelentettek elég motivációt a kormánynak arra, hogy végre kommunikáljon a CEU-val.

Enyedi Zsolt, az egyetem rektorhelyettese a Mandinernek adott hosszú interjút, melyben azt mondta, hiába próbálták levélben és telefonon is utolérni az oktatással foglalkozó politikusokat, azok nem álltak szóba velük.

Az utolsó elutasító levél, amit kaptunk, Balog Zoltántól néhány nappal ezelőtt érkezett meg. Ebben azt mondja, hogy nem szeretne velünk tárgyalni, ő Amerikával szeretne tárgyalni. Hogy miért kellene a fejünk felett Amerikával tárgyalni rólunk, azt persze nem értem. Még azt is írta, hogy szakértői szinten amúgy folytatódhatnak az egyeztetések. De hát nincsenek egyeztetések!

- fakadt ki Enyedi.

A rektorhelyettes szerint Altusz Kristóf, a kinevezett kormánymegbízott velük nem is akar majd tárgyalni, mert azzal bízták meg, hogy az amerikai hatóságokkal tárgyaljon, bár "úgy tűnik, hogy igazából az amerikaikkal sem" fog tárgyalni. Enyedi azt mondta: tart tőle, hogy ez az egész csak egy átverés.

Ha muszáj lenne költözni

Az interjú során az is szóba került, hogy mi történik, ha megvalósul a legrosszabb forgatóköny, és a CEU-nak mennie kell. Enyedi Zsolt erre azt válaszolta, ha szimpátiaszavazást tartanának, ő Erdélyt választani, mivel "az a legjobb hely a világon." Mégsem hiszi, hogy a költözésre sor kerül, azt gondolja, megtalálják a módját a Budapesten maradásnak.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Majd amikor az EU nem áll szóba velünk, na akkor jön a cudar világ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
megtalálják a módját a Budapesten maradásnak = betartják az előírásokat
kukac50
Tudta Balog Miniszter Miskolcról a számozott utcából került ki?
Ők is írják oda minden felszólalásukra kik Ők honnan jöttek!
Nem a civileket kell piszkálni azért, mert Ők értünk is szólni mernek!
papa.49
@Mirabilis: Én nem szeretném, de ha ez kell ahhoz hogy ez a geci banda eltűnjön akkor jöjjön ami kell!!!
Eladott Ország
"Purger Tibor elmondása alapján azonban Washingtonnak nincs hatásköre ebben az ügyben, hiába mondja Orbán Viktor, hogy kormányközi megállapodástól függ a CEU sorsa. „Amikor az Egyesült Államokban valaki egyetemet akar alapítani, akkor nem a szövetségi kormányhoz fordul, hanem a tagállamok egyikének a kormányához. Jelen esetben New York állam az, amelyik a CEU-val kapcsolatosan bármit mondhat, ha akar. A szövetségi kormánynak semmi köze ahhoz, hogy a CEU hogyan működik” – mondta a Népszavának telefonon Purger, aki szerint a magyar kormányfő pénteki nyilatkozata hasonlít arra, amikor a 2014-es kitiltási ügy kapcsán a kormány azon az állásponton volt, hogy csak akkor lép, ha az amerikaiak „közzétesznek valamit”. „Ez egy halogató taktika, hogy neki ne kelljen nyilatkoznia” – kommentálta az évtizedek óta az Egyesült Államokban élő és oktató szakember." Hogy ezt a kormány nem ért meg, hülyének kell lenni.
papa.49
@Eladott Ország: Ez pontosan leképezi a hazugovics szemét mocskos fajtáját, direkt olyantól ,,várja a választ,, akitől a büdös életben nem fog választ kapni, mondanám PONT EZÉRT, mert így lehet tolni a felelősséget másra!!!
,,Mi kértük a választ, de nem válaszoltak,, ez kb. annyira hiteles, mintha a oroszlántól kérdeznék miért ette meg a gazellát...
a helység kalapácsa
balog, a pedofil kinézető non keresztény nem áll szóba - SENKIVEL.
Ez fenyegetés volt, vagy ígéret?

Minden normális tudja már, hogy te nem vagy keresztény kicsit sem, te echte perdofil kinézetű léhűtő balog.
Látens pedofil vagy balog?
Akarsz beszélni róla?
Tudok segíteni, de neked kell kimondanod, hogy szükséged van segítségre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.