Elég szép summát kaptak agrártámogatás címén fideszes képviselők feleségei, a Blikk számításai szerint a legtöbbet L. Simon László fitneszedzőként dolgozó neje kapta. De a második és harmadik helyezett is kormánypárti képviselő felesége.

Nemcsak a politikusok, hanem a feleségeik sem maradnak ki az agrártámogatásokból, a Blikk a Vidékfejlesztési Hivatal nyilvános adatbázisa alapján összeszedte, melyik képviselő neje mennyit is kapott ilyen jogcímen állami és uniós forrásokból 2016-ban.

Számításaik szerint a legelső a fideszes L. Simon László fitneszedzőként dolgozó felesége, aki 23,7 millió forintot kapott. A hölgy pár éve csöppent bele a mezőgazdaság világába, tavaly viszont már 280 millióért licitált földre, és jelenleg 278 hektárnyi földet birtokol a Velencei-tó környékén.

L. Simon a Blikk kérdésére a következőt válaszolta:

Amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartom. Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni

A második helyezett is egy fideszes képviselő felesége, Horváth István még szekszárdi polgármesterként lett ismert a trafikbotrány kapcsán. Felesége angoltanárnő, ő összesen 21 millió forintot kapott agrártámogatásként. A lap kereste a képviselőt, de az nem válaszolt nekik. 

A harmadik hely is fideszes képviselő feleségé. Az országgyűlés gazdasági bizottságát vezető Bánki Erik jogász végzettségű neje 2016-ban összesen 18,5 millió forintos támogatásban részesült. 2015-ben viszont még csak 300 ezer forintot kapott a cikk szerint. 

A Blikk korábban a politikusok agrártámogatását szedte össze, azon a listán a fideszes Farkas Sándor lett az első. Farkas neje 2016-ban 11,3 millió forintot kapott saját nevén. A cikk szerint Farkas neje régi agrárszakember, férje agrárcégét is ő vezeti.

Az ötödik helyezés is egy fideszes képviselőé, Győrffy Balázs neje 9,9 millió forintot kapott 2016-ban úgy, hogy 2015 előtt nem is foglalkozott mezőgazdasággal a lap szerint. 

Ellenzéki részről is érkezett egy helyezett, a korábban gazdálkodásból élő LMP-s Sallai Róbert Benedek felesége 7,6 millió forintot kapott támogatásként tavaly.

Ács Sándorné, a kishantosi biogazdaság volt vezetője a Blikknek elmondta, akkor gyanús a támogatás, ha valaki teljesen más pályáról érkezve kapja azokat. Ekkor akár a háttérben zajló földspekulációra is lehet gyanakodni.

Aki nem gazdálkodó, kérdéses, hogy miért van szüksége földre és az ezekhez járó támogatásokra

- mondta el a lapnak az agrármérnök Ács Sándorné. 

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A támogatás jogosságához nem fér kétség. A kormánypárti feleségek között van a legtöbb paraszt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cappuccino
A Budapesti IV. kerület önkormányzat mindenható királya sokkal jobb ötletet talált ki agrár támogatás helyett. A kerületében osztatlan tulajdoni földek tulajdonosaitól évi 300 Ft / m2 sarcot vetett ki már második éve a tulajdonosokra. Mivel ilyen drasztikus és példátlan mértékű adóval kényszerítve a tulajdonosokat, hogy Ingyen ajánlják fel a föld alapnak a tulajdonukat, Amit aztán majd nevetséges összegért megszereznek, majd nemkevés agrár támogatást igényelnének rá .Kérdem én hány Ft adót fizetnek /m2 a kormánypárti képviselő az agrár támogatott földjeik után.
quadrocopter
Ez a mocskos szájú szőrös köcsög még vegetál?
Eladott Ország
@Nessy: tegnap, 09:06 Cosa Nostra értékrendjében is legfontosabb volt a család szentsége. A maffiáról élő eszményképek, mint a tisztelet, a hűség, a bajtársiasság, az omertá, azaz a hallgatás esküje, a maffiatagok vallásossága, hithű katolicizmusa, a feleséghez, mint a férfit élete útján társként végig kísérő nőhöz való viszony, a család mindent felülíró szentsége kétségkívül olyan dolgok, amelyek mai modern világunkban sokat veszítettek értékükből, ezekben az alkotásokban azonban újraélhetjük őket. Ilyen az Orbán maffia család is, sírig tartsd a pofád, omertá.
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 16:37 szendamondja.wordpress.com/2013/11/23/uj-magyar-dzsentri-vilag/
Új magyar dzsentri-világ. De ugye, minden botnak két vége van. Ha létrejön az új nemesség, az új jobbágyságnak is létre kell jönnie. Kikből fog állni ez az új jobbágyság, barátaim? Másból aligha állhat, mint belőlünk, akik úgy látszik, korszerűtlen módon, ragaszkodunk a polgári nevünkhöz.
Eladott Ország
@Horizont: Ez a NER "nemesség" csak a dzsentrik, , tajparasztok, félművelt tahók szövetsége.
kukac50
Ezért kell a kis földműveseknek minden évben kérvényt benyújtani,hogy kaphassanak egy kis támogatást mert a fejeseknek és családjuknak szétosztják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.