A szervezők vezették ki az Uránia Nemzeti Filmszínházból az orosz nagykövetség főtanácsosát a Meghalni Ukrajnáért című dokumentumfilm szerdai bemutatója után – írja a Blikk.

Az orosz követség részéről senki nem kívánt felszólalni, a film végén azonban mégis felment a színpadra Igor Szevasztyanov, az orosz nagykövetség főtanácsosa, majd oroszul kezdett el beszélni.

"Amit az ukrán nagykövetség részéről elmondtak, hogy orosz agresszió történt, nem igaz. A Donbaszban harcoló orosz katonák nem terroristák, miként a hivatalos ukrán sajtó állítja. Az orosz televízióban is vannak folyamatosan tudósítások arról, hogy a Donbaszban élő orosz lakosságot súlyos veszteségek érik. Ők is szenvednek és meghalnak az ukrán kormánycsapatok támadásai miatt. Azok a felvételek is megrázóak, azokat is meg kell nézni. Beszélhetnénk az ukrán nacionalistákról, szélsőségekről is...Vagy az odesszai pogromról 2014-ben, amikor az ukrán szélsőségesek felgyújtották a szakszervezet székházát, ahová több tucat orosz tüntető menekült, és ott lelték a halálukat. Ezekről is beszélni kellene.."

- idézi a Blikk a diplomata szavait.

A nézők először örületes tapsolásba kezdtek, hogy tűnjön már el onnan az orosz, majd ilyen, és ezekhez hasonló szidalmakat vágtak a fejéhez:

"Inkább kérjen bocsánatot azoktól az anyáktól, akiknek a gyerekei az orosz fegyverektől haltak meg!"

"Hogy tud úgy a szemébe nézni ezeknek az asszonyoknak, akik elvesztették a fiúkat, férjüket?"

Szevasztyanovot végül kivezették a teremből.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az ukránok magyarokat ölnek azzal, hogy magyarokat küldenek harcolni az Ukrán-Orosz frontra - mondta ezt a hírtv szabadfogás műsorában agy jobbik közeli újságíró. Nem zavarta össze az a tény, hogy a magyarokat az a golyó ölte meg ami orosz fegyverből repült ki, amit orosz katona fogott, akit Putyin küldött Ukrajnába ölni.
a helység kalapácsa
Te orosz fattyú!
LELŐTTEK EGY POLGÁRI GÉPET - erre emlékszel még, orosz fattyú?

PRIMITÍV BARBÁR BUNKÓK VAGYTOK, MINDIG IS AZOK VOLTATOK.

Nézzük meg mit adtatok a világnak.
kezdem a számolást:
Egy Girja (ez tényleg ütős, mert még a gerincsérvet is gyógyítcsa, meg sok más ízületi nyavalyát is, meg belsőleg is intelligens... képzeld orosz, egy darab vas füllel intelligensebb, mint te - szerintem ez ciki)
Kettő: nincs kettő. Vágod orosz? ott az a Q nagy ország és nincs benne semmi, mi adható.

Ja, hogy adsz földgázt? Hát ez igazából nem dicsőség, mert ezzel elkényelmesítettél minket, ami miatt nem kutattunk olcsóbb alternatív erőforrások után.

Látod már, orosz, hogy igazából SEMMIT nem adtatok a világnak?
Ti FOSZTÓK vagytok a legrosszabb értelemben.
Szókrakész
@a helység kalapácsa: Azért az ne zavarjon téged, te nagyképlátó, hogyí azt a gépet maguk az ukránok lőtték le!

De ilyen apróságokon ne ragadj le, mert ez csak egy kis mozaik a bigpikcsörben.
Villon
@a helység kalapácsa: Mint minden általánosítás, ez is hibás. Tshaikovsky, Muszorgszkíj, Tolsztoj, Borisz Paszternak hogy csak párat említsek. Nincs kollektív bűnös nép. Ne érts egyet Benessel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.