Már tízezer magyar diák tanul külföldön, a számuk pedig egyre csak nő. A külföldi továbbtanulást az anyagi okok mellett a nyitott gondolkodásmód és a megszerezhető kapcsolati tőke motiválja.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 09:42
Igen, igen, ezekből a fiatalokból hiányzik a nemzeti érzelem. Ahelyett, hogy itthon építenék a hazát a vezér által meghatározott módon, inkább elmennek a több pénz, a nagyobb jólét, és a nyitottabb világ megismerésének reményében.
Nem értem miért nem hiányzik nekik az illiberális dogmatizmus, az a semmit, vagy csak hanyatlást sejtető jövőkép amit Orbán Viktor vetít eléjük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@eszegfu: ...pl mire gondoltál ,a legújabb vívmányokkal kapcsolatban ,
abban igazad van, hogy itthon ma elég nehéz jó munkahelyet találni, de nem lehetetlen...és nem szégyen ha az ember szakmát tanul nem hórdószonoklatot, sőt szerintem egy jó szakma ma is sokkal biztonságosabb bármilyen elméleti foglalkozásnál.
Equus
vmi kis alapvető közgazdaságtan kellene. Marxot nem divatos Mo-n idézgetni, jóllehet Londonban szobra is van, teret is neveztek el róla, de mégis az ő alapvetései szerint a az emberi erő, mint termelőeszköz éppúgy amortizálódik, mint a gépek a használatban és a megújítására is gondot kell fordítani. Ha a munkaerő a létfenntartásához és szaporodásához szükséges feltételek hiányában arra képtelen, akkor előbb-utóbb hiány keletkezik belőle. Ezzel a termelőeszközök egyik szükséges eleme fog hiányozni és nem lesz, aki hozzáadott értéket termeljen. Nem lesz adófizető polgár, nem lesz, ki fölött basáskodni, politizálni, nyerészkedni... Már a rabszolgatartó társadalomban is szempont volt, h a rabszolgát csak mértékkel hajtsák, biztosítsák a pihenőidőt és a szaporulatot is.
A most regnáló férgek ezt az alapszabályt nem ismerik. A mának élnek és leszarják a holnapot.
eszegfu
@Csizmás Kond: Mondjuk a nyomdaiparban... megtanulja a klf., számitógéppel vezérelhető gépek kezelését, müködését, közben nálunk a nyomdaipar majdnem, hogy a Kner nyomda akkori gépparkjával rendelkezik. Ha pedig ez nem igy van, vagyis a szakképzésben még csak a hagyományos rendszerek oktatását végzik, akkor az nem tul jó, mert gyakorlatilag elmaradottak leszünk.
eszegfu
@Equus: Ez is unortodox! A bevált, müködő módszert elvetik, tényleg "a mának élnek és leszarják a holnapot".
Csizmás Kond
@eszegfu: A nyomdaipar vagy bármely másnál legelőször az alapokat kell megtanulni...a többi meg jön magától. Ha fordítva kezdi és megtanulja a számtechniai kezelést de fogalma sincs az alapokról akkor az nem szakember hanem betanított akárki.
Szókrakész
"A külföldi továbbtanulást az anyagi okok mellett a nyitott gondolkodásmód és a megszerezhető kapcsolati tőke motiválja."

Miért nem, a CEU-ra jelentkeztek?!?!?!
Vagy az még nekik is kiverte a biztit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.