A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát – mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban péntek este, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón.

Rogán Antal Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szavaira reagálva azt mondta: ez is azt mutatja, hogy a baloldal egyértelműen a Soros-féle és a brüsszeli bevándorláspolitika szolgálatába állt.

A miniszter leszögezte: Botka László hiába mondja, a magyar kormány semmilyen nyomás hatására nem fog változtatni bevándorláspolitikáján és nem bontják el a kerítést, nem nyitják meg a tranzitzónát sem. Európát Magyarország határainál kell megvédeni, és az emberek nagy többsége is támogatja a kerítést – jelentette ki.

Szerinte kerítés nélkül nem is lehetne megállítani az áradatot, és a migránsok akadálytalanul zúdulnának Magyarországra, majd tovább nyugatra. A brüsszeli bevándorláspolitikát bírálva pedig azt mondta, nem szabad erőltetni azt a migrációt, ami terrorveszéllyel járhat.

Rogán Antal hangsúlyozta: egyre aktuálisabbak a nemzeti konzultáció kérdései, így a manchesteri merénylet is világossá tette, hogy a terrorveszély egész Európában megnövekedett, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Arról is beszélt, úgy tekintenek a nemzeti konzultációra érkező válaszokra, mint a kormány intézkedéseit megerősítő és támogató szavazatokra. Közölte, az eddigi válaszok alapján látható, hogy 90 százalék feletti a kormánnyal való egyetértők aránya. Szerinte a válaszadók és a "Soros-féle" tüntetéseken megjelenők száma alapján egyértelmű, hogy mennyivel többen támogatják a kormány bevándorláspolitikáját.

Közölte, a május végéig meghosszabbított nemzeti konzultációra eddig 1 millió 651 ezer válasz érkezett, ezek 94 százaléka postai úton, a többi interneten.

Ismertetése szerint szerte az országban a Fidesz vezető politikusai, a kormány miniszterei és államtitkárai az elmúlt hónapban 130 helyszínen, 28-29 ezer emberrel találkoztak a fórumokon, és ez is mutatja a nemzeti konzultáció iránti érdeklődést.

Rogán Antal a fórumon hangoztatta, hogy az Orbán-kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is ki fog állni Magyarország érdekeiért. Brüsszel túlhatalmát akarják megállítani, mert senki nem adott felhatalmazást arra, hogy hatáskörén túlterjeszkedjen, hogy több területen is szembe menjen a tagállamok akaratával – emelte ki.

A kormány dolgozókat, nyugdíjasokat és a családokat érintő intézkedéseit felsorolva arról beszélt, hogy az ország növekvő gazdasági erejének, lehetőségeinek megfelelően emelik a béreket, nyugdíjakat, valamint a családoknak szóló támogatásokat, kedvezményeket.

Az új családvédelmi akciótervet azzal indokolta, hogy sok fiatal azért nem mer korábban gyermeket vállalni, mert még nem fizette vissza a diákhitelét, mások pedig azért nem vállalnak több gyermeket, mert lakásjelzálogra kell költeniük.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, a kormány nemrég döntött arról, hogy a nemzetbiztonsági kabinet készítsen egy jelentést a "menekültiparnak is nevezett" ngo-hálózat működéséről és nemzetbiztonsági kockázatairól. Ennek a nemzetközi hálózatnak az a célja, hogy azokat a kormányokat "eltakarítsák az útból", melyek útjában vannak a szabályozatlan, ellenőrizetlen bevándorlásnak.

Ennek érdekében megpróbálják megbontani a rendet és instabillá tenni ezeket az országokat. Példaként említette Macedóniát, ahol éppen akkor, amikor a határon a migránsokat kellett volna megállítani, szerveztek tüntetéseket a fővárosba, és így a biztonsági erőket ide kellett átirányítani.

A miniszter kiemelte: "vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (...) , olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel.

Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni közintézményeket, bankokat, aminek kifejezetten az a célja, hogy valamilyen rendőrségi attakot provokáljanak ki". Szerinte ősszel "tudatos provokatív kísérletek lesznek", melyek célja, hogy politikai instabilitást keltsenek Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök február 20-án, a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy nemzeti konzultáció kezdődik azokról a veszélyforrásokról, amelyekkel Magyarországnak idén szembe kell néznie.

A kérdőíveket március végén kezdték kézbesíteni a háztartásokba, a hat kérdés a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtési támogatás megtartására, a bevándorlók beengedésére, az adócsökkentésről való szabad rendelkezésre, nemzetközi szervezeteknek a migrációt ösztönző tevékenységére, valamint külföldről támogatott szervezetek átláthatóságára vonatkozik.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Roggyanttonyo, NEM EZT MONDTA amit hazudsz, ti szeretitek kitekerni a másik szavait, geci!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Sokkal jobban járnánk, ha a kerítést az országház köré húznák. Minden rossz onnan jön.
lusta
284 milliárd forintra nő a déli határszakaszon a kerítés költsége" - olvasható a kormany.hu weboldalán. Remélem a hívők is értik. 284 milliárd úgy, hogy a háziorvosi és gyerekorvosi szolgáltatásra 125 milliárdot költ az állam. Még a felét sem.
Zeta
Nem ezt mondta!
De az MSzP a mai napig nem tanúlt meg kommunikálni! Mai napig labdátdobál a kormanypárt elé!
Már előre el kellett volna mondani Botka " vagyoni " helyzetét! Minden támadasi pontot semlegesíteni , még a lehetségeseket is, mindent.
Az ingadozók ezek miatt a kérdőjelek miatt fordultak el a politikától részben. A kormánymédiának csak ez kell! Nem érdekli őket Lázár órája, vadaszata, Tonyó lakás, vagy kötvénypanamája, Kósa Tokaja, Meészáros 100 mrd je, csak az ellenzék korrupciója!
verőce21
@lusta: (12:03) 2004-ben a 230 millióból felhúzott időkereket az EU-csatlakozás napján avatták fel az 56-osok terén, így örökítve meg, hogy Magyarország új korszakba lép…
Pedig hány doboz krétát lehetett volna...

Az 56-osok Emlékmű az 56-os téren (Gyurcsány Vaskeféje)
Gyurcsánynak tetszett, ezért pártállástól függően ítélték meg az emberek a rozsdás oszloperdőt (2006-ot írunk, "igazságbeszéd", utcai zavargások).
Bekerülési költség 650 millió forint.
Pedig hány lélegeztető gépet lehetett volna...
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, akkor árulja már el nekünk, hány menekülttel kevesebb érkezett Európába, mert a szerb határon ott a 284 milliárdos kerítés?
verőce21
@lusta: (18:11) Naponta 15 ezerrel kevesebb, drága Závoczki úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.