Felmondások jönnek – 77 millió forintos tartalékot képeztek az elbocsátások miatti költségekre.

A Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójához a minap leadott kiegészítő mellékletben a céltartalék fejezetben az szerepel, hogy a kiadó jelenlegi 100 százalékos tulajdonosa, Liszkay Gábor el fogja adni a céget a Mediaworks Zrt.-nek.

„Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a Társaság ekkora mértékű céltartalékot”

– áll a mellékletben.

A karcsúsítás előreláthatóan összesen 76,8 millió forint költséggel fog járni, a végkielégítések, a szabadságok kiváltása és a felmondási bérek és ezek járulékos terhei ennyit vihetnek el.

A Népszabadság bezárása után nem sokkal Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonába került Mediaworks adja ki többek között a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. Tavaly megszerezte a Pannon Lapok Társasága Kft.-t is, amely négy dunántúli megyében napilapok gazdája. Innen 500 millió forintos osztalékot vett ki, a tavalyi éve azonban veszteséges volt, 11 milliárdos árbevétel mellett 2,5 milliárd forintos mínuszt hozott össze.

A Magyar Idők Kiadó Kft. viszont tavaly észvesztő száguldásba fogott, egy év alatt közel 1,5 milliárd forinttal növelni tudta az árbevételét, amely így 2,4 milliárd forintra duzzadt. Az állami hirdetésekkel alaposan kistafírozott újság 2016-ban 375 millió forint adózás előtti nyereséget könyvelhetett el, egy évvel korábban még 340 milliós mínuszban volt. – írja a hvg.hu.

(A címoldali kép forrása: Orbán Viktor/Facebook)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Meg ne szűnjön. Kiváló vény nélküli hánytató.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Ekkora pénzeket csak kábítószer-terjesztéssel lehet kaszálni. :)
cs.n.
"a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya"
Nyilván nem a Bayer és Lovas-féle főnyaloncoké, hanem a háttérben dolgozó állományt építik le, takarító, technikus, könyvelő, stb.
solidedge
Meg ne szűnjön. Kiváló vény nélküli hánytató.
namihami
Állami pénzáradat--indul. Vége a szűkös időknek. Fizet a közös. Reklám és hírdetés dosztig..
Olvasó? Az mi? Az minek? Csak bezavar egy ilyen remekül futó pénzmosodába. Majdhogy nem csak láb alatt lenne. Az a tényező, ami nélkül ez a tipusú ""sajtótermék"" (papíráru) tökéletesen elvan.
nemkati
Liszkay is kegyvesztett lett? Vagy futottak egy kört, nehogy k...-nak nézzék a menyasszonyt? Ezért nem egyből Mészárosé lett a Magyar Idők? Vagy még előbb Liszkayt is ki kellett stafírozni?

Szóval kétféle ember él ebben az országban. Az egyik annyira ostoba, hogy nem látja, hogy lopják ki alóla még a talajt is. A másik látja, hogy pl a sorosos-migránsos állami hirdetések azért vannak, hogy valakiknek oda lehessen önteni a milliárdokat, de nem tesz semmit ellene. Ez utóbbiak közé tartozom én is. Rohadtul szégyellem magam. És rohadtul dühös vagyok, hogy ennyire tehetetlen vagyok.
Zeta
Tévedés, O. Viktor veszi meg, ennyi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.