A vállalat vezére, Bolla Tibor beszélt a BKV frissen felújított, majd frissen meghibásodott szerelvényeiről a TV2 Mokka élő adásában.

Bolla tagadta, hogy a felújított szerelvényekkel kapcsolatban "bármiféle utasbiztonsági kérdés" lenne. Szerinte a 3-as metró biztonságos, a felújított metrószerelvények meghibásodásainak nagy része nem veszélyezteti az utasok biztonságát.

Azt mondta, a hibák az új szerelvényeknél is előfordulnak, és a felújított szerelvényeknél tulajdonképpen nem jól van beállítva egy-két dolog, jellemzően az ajtó, de az utasok biztonságát okozó hibák nem nagyon történnek.

Azt mondta, hogy sokszor például azért kellett kiállítani a kocsikat a forgalomból, mert rossz volt az ajtónyitó kontroll-lámpája és a vezető úgy látta, hogy az ajtó nyitva van.

Bolla azt is mondta: azért tárgyalt a múlt héten a metrófelújítást végző orosz cég vezérigazgatójával, mert a hibák olyan nagyságrendet értek el, hogy "valamit tenni kellett".

Bolla azt reméli, az oroszok egy-két héten belül kijavítják a hibákat, és a felújított szerelvényeket vissza lehet állítani a forgalomba.

De azt is mondta, hogy nem találtak olyan hibát, amely

azt mutatná, hogy ez a szerelvény rossz.

Ez a szerelvény minden mérnök és a BKV szakemberei szerint is "jól összerakott, csak gond van a végszereléssel és vannak olyan bosszantó hibák, amelyek nem történhetnek meg" – mondta Bolla a műsorban.

Bolla magyarázata azért is érdekes, mert pénteken hatósági döntés született arról, hogy a hibák miatt haladéktalanul ki kell vonni a forgalomból a szerelvényeket. Péntek reggel a Nyugati pályaudvarnál ismét meghibásodott egy szerelvény, és több percig nem tudott ajtót nyitni, de ez már a sokadik meghibásodás volt. – szemlézte az interjút az Index.

(A címoldali kép forrása: Pixabay)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Amíg a metró utasokat szállít, addig MINDEN HIBA veszélyezteti az utasok biztonságát, életét.
Szarházi alakok ülnek a vezető helyeken!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@elnyomott: mit shólna hozzá a góré, ha az utolsó leállásnál tűz is lett volna?
15 perc alatt élő ember nem lett volna!
sokanvagyunk
Azért is kell "felújítottnak" nevezett, sz@rul összerakott járgányokon - nem kevés pénzért - utazniuk milliónyi pótolhatatlan szülőnek-gyereknek, hogy egyesek, akik egyébként igencsak pótolható-helyettesíthető pofa, a garanciás szolgálati járműveikből 2-3 év múlva újakba tegyék a seggüket - biztonságukra hivatkozva.
nezelodo
Néhány napja még irgum burgum volt meg leállítás, meg nyolcszáz millás kötbér! Meg is jegyeztem ebből leváltás lesz. Most mitől okosodott meg olyan hirtelen a vezér? Csak nem leszólt az ország egyetlen illetékes elvtársa?
Desischado
ÉS ha ne adj isten - folyamatosan ezért imádkozom - ha tömeges balesetek lesznek akkor mit fog mondani ez az isten barma:! Utazzon akkor ő is naponta a metrón!
szaboria1
Ekkora felelőtlen emberek vannak ma vezetői pozícióban. Orbánt úgy látszik csak a foci érdekli, mert ellenkező esetben már a fejeknek kellene hullani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.