Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján tartott vitafórumot a Slejm. Az volt a cél, hogy közösen beszéljék meg: mihez lehet kezdeni a Trianon után kialakult helyzettel ma, 2017-ben. A cél, hogy végre acsarkodás helyett a megismerés és a megértés alapján tudjunk beszélni a közös kríziseinkről?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Trianon : az agymosás és néphergelés lélektana.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2015/12/lazar.jpg
Azért is mások a felelősek, hogy a keményen dolgozó kisember
kurvára kisebbségben van Magyarországon, és tehet egy szívességet, ha nem tetszik neki, hogy a megkérdezése nélkül vezetik az országot a jelenlegi urak. Attól tartok, a siránkozás, az elutasítás, az integritás és a fajtatiszta magyarság foggal-körömmel védése mögött egy oltári nagy figyelemelterelési stratégia húzódik. Midőn eltűntek a hús-vér menekültek a (lát)határról, midőn alábbhagyott a rettegés tömegpszichózisa, kezdenek kihullani a szekrényből az egészen furcsa magyar sikertörténetek csontvázai. És hát mit lehet tenni ilyenkor, mint belekapszkodni a trianoni traumába? Nem kell ahhoz egyetérteni a kötelező kvótával, nem kell ahhoz szeretni a menekülteket, hogy az embernek felforduljon a gyomra. Az értő füleknek mondom, mert a többieknek nagyjából fölösleges: Trianonhoz nem az vezetett, hogy a magyarok kisebbségbe kerültek a saját hazájukban. Vagy ha igen, akkor legalább ugyanakkora szerepe volt a tragédiában annak, hogy akkor is Lázár Jánosok álltak az ország élén. Nem véletlen, hogy a komolyan vehető európai megoldások helyett most is a siránkozás megy és a rettegés tüzének szorgalmas életben tartása. Érdemi munka, és kormányzás helyett megy a lábszagú trianonozás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Csizmás Kond: Mondtam, hogy ökör vagy? Nem? Elárulok egy nagy titkot, mert hülye vagy hozzá: az impresszum megmutatja a lap szerkesztőit!
Vésd fel a diónyi agykezdeményedbe! MInden más kiderül az írásokból...de csak az értelmesebbjének!
Csizmás Kond
A Nagypolitika.hu érdekes információkat közöl a kolozsvaros.com domain alatt működő Kolozsvári Szalonna oldal alapítójáról, amelyek erősen árnyalják a Kolozsváros.com önmaga által hangoztatott elköteleződését a demokrácia iránt. Hosszú Andreáról van szó, aki Romániában Andrea Hosu néven szerepel. Huszonnégy évesen már parlamenti tanácsadó volt, majd nyolc éven át volt az RMDSZ parlamenti frakciójának tanácsosaként és kommunikációs szakértőjeként dolgozott. Akkor is ott volt, amikor az RMDSZ titkos paktumot kötött a politikai együttműködésről és közös kormányalakításról az MSZP-vel is baráti viszonyt ápoló Victor Pontával. A leleplező cikk az önmagát politikafüggetlennek mondó Kolozsváros.com oldal érdekes balliberális politikai kötődéseiről is ír, valamint megemlíti, hogy a közelmúltban radikális magyarországi baloldaliakkal is kapcsolatba került.

Hosu amint lehetett, felvette a magyar állampolgárságot, majd rögtön kezdeményezte is neve magyarosítását Hosszú alakban. Azóta Magyarországon Hosszú Andrea, Romániában pedig Andrea Hosu néven szerepel hivatalosan, azaz más-más névre szólnak ugyanannak az embernek a hivatalos okmányai. A 37 éves Hosszú Andrea – aki már 2011 előtt is otthonosan mozgott Budapesten – a Magyarországon használt nevén, Bukarestből regisztrálta a kolozsvaros.com-ot egy amerikai szerveren. Az oldalt tároló szerver Utah államban van egy BlueHost nevű cégnél, amely így az összes – túlnyomórészt nyilván magyarországi – látogató számítógépes adataihoz hozzáférhet, beleértve a böngésző- és keresési előzményeket, és ezáltal profilozásra is képes lehet. Nem beszélve arról, hogy így az oldal hiába uszít és kelt gyűlöletet, kivonhatja magát a magyar joghatóság alól.
Csizmás Kond
Szintén kérdéses, hogy honnan volt pénzügyi fedezet a Kolozsvári Szalonna beindítására, üzemeltetésére, szerzői fizetésére és persze az informatikai költségekre, beleértve az amerikai szervert. Az oldal indulását – saját bevallásuk szerint – „egy külföldi ismerős” finanszírozta, és az egyik szerző maga is közismerten vagyonos családból származik, de eközben az olvasók adományait is kérik. Egyúttal ennek a szerzőnek a fia az oldal igencsak nagyvilági életet élő fotósa és kapcsolattartója. Ő rendszerint fényképez a hazai balliberális tüntetéseken is, de a képeket nem teszik közzé a Kolozsvári Szalonnán.
Csizmás Kond
@quadrocopter: ...és ezektől vagy annyira elájulva ...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Szar ügy, ha igazat ír, márpedig csak azt szokott!
relatív
Az ominózus eset körülményeinek, előzményének megismerése - vitatása - nélkül a nagy magyar lélek csak egy hosszan nyúló történelmi környezet történéseinek lezárását jelentő végső aktusában mélázik el, így erősen részrehajló következtetéseket von le egy folyamatról...

Általában még csak kísérletet sem tesz a jelzett kor történéseit kiváltó körülmények elfogulatlan megközelítéséről, és az azt kiváltó döntés realitásáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.