A kislány édesanyjával érkezett és maga választotta ki, melyik géppel szeretne repülni. Tapasztalt pilótája volt.

Családi sétarepülésnek indult az a hétfői motoros sárkányrepülő-baleset, amelyben ketten haltak meg Székesfehérvár mellett – tudta meg a Blikk.

F. József (†65) pilóta mellett egy tizenöt éves lány halt szörnyet, amikor a férfi sárkányrepülője lezuhant, és a földnek csapódott. A lap megtudta: a tinilány édesanyjával és barátjával é­rkezett vasárnap a börgöndi repülőtérre. Az asszony és a kislány egyszerre szálltak fel: ketten két külön géppel és pilótával indultak.

– A felszállás előtt a kislányt megkérdezték, melyik géppel szeretne repülni – mesélte a Blikk informátora. A kislány maga választotta ki a sárkányt, melynek tragédiáját a szemtanúk szerint az okozhatta, hogy a gép szárnya egyszerűen levált a motoros sárkány testétől.

A lezuhant repülőhöz a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Rövid időn belül megtalálták a lezuhant gépet egy tarlós területen, de két utasán már nem lehetett segíteni. A lap megkereste a balesetben érintett repülőegyesületet, ám kérdésükre a sárkányrepülő-szakosztály vezetője csak annyit közölt, a vizsgálat ideje alatt nem kíván nyilatkozni.

"Elképesztően gyakorlottnak számított. Szerettek vele repülni, mert precíz és maximalista volt: mindenre odafigyelt, és az utasok biztonságban érezték magukat vele – mondta el a lapnak megrendülve a gép pilótájáról a Blikknek unokabátyja.

Ajándékba kapta a halálos repülést a székesfehérvári tinilány

Fotó és címlapkép: Police.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levarosbukta
Rossebnek kell röpködni ilyen vacak tákományokkal, szegény gyerek még nem is élt.
Equilibrium
@Pálinkás Pál: Vagy repülőgépes rovarirtóból - mentőhelikopteres pilótává lenni megfelelő szakképzettség nélkül...
nezelodo
@Equilibrium: Bocs akkor Te még nem láttál növényvédős helikopter pilótát, aki azt túléli akkora gyakorlatot szerez a sima repülésben, hogy nem is hinnénk, különösen hegyvidéken repülve.
papa.49
Ha levált a szárny akkor megkérdezném MIKOR, ÉS KI VIZSGÁLTA ÁT EZT A GÉPET, persze ez nem menti fel a pilótát a felelőssége alól...
A gyermek a vétlen áldozat, nyugodjon békében.
Csizmás Kond
...na ne vacakoljatok, ..tudjátok mi az a sárkányrepülő ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.