A kislány édesanyjával érkezett és maga választotta ki, melyik géppel szeretne repülni. Tapasztalt pilótája volt.

Családi sétarepülésnek indult az a hétfői motoros sárkányrepülő-baleset, amelyben ketten haltak meg Székesfehérvár mellett – tudta meg a Blikk.

F. József (†65) pilóta mellett egy tizenöt éves lány halt szörnyet, amikor a férfi sárkányrepülője lezuhant, és a földnek csapódott. A lap megtudta: a tinilány édesanyjával és barátjával é­rkezett vasárnap a börgöndi repülőtérre. Az asszony és a kislány egyszerre szálltak fel: ketten két külön géppel és pilótával indultak.

– A felszállás előtt a kislányt megkérdezték, melyik géppel szeretne repülni – mesélte a Blikk informátora. A kislány maga választotta ki a sárkányt, melynek tragédiáját a szemtanúk szerint az okozhatta, hogy a gép szárnya egyszerűen levált a motoros sárkány testétől.

A lezuhant repülőhöz a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Rövid időn belül megtalálták a lezuhant gépet egy tarlós területen, de két utasán már nem lehetett segíteni. A lap megkereste a balesetben érintett repülőegyesületet, ám kérdésükre a sárkányrepülő-szakosztály vezetője csak annyit közölt, a vizsgálat ideje alatt nem kíván nyilatkozni.

"Elképesztően gyakorlottnak számított. Szerettek vele repülni, mert precíz és maximalista volt: mindenre odafigyelt, és az utasok biztonságban érezték magukat vele – mondta el a lapnak megrendülve a gép pilótájáról a Blikknek unokabátyja.

Ajándékba kapta a halálos repülést a székesfehérvári tinilány

Fotó és címlapkép: Police.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Hát nem tudom...az hogy valaki 65 évesen saját maga kedvére repdes ilyen tákolmányokkal,az magánügye...de azért talán nem kéne hagyni hogy utasokat is szállíthasson...véleményem szerint hivatásos személyszállítás 50..max 55 éves korig...
levarosbukta
Rossebnek kell röpködni ilyen vacak tákományokkal, szegény gyerek még nem is élt.
Equilibrium
@Pálinkás Pál: Vagy repülőgépes rovarirtóból - mentőhelikopteres pilótává lenni megfelelő szakképzettség nélkül...
nezelodo
@Equilibrium: Bocs akkor Te még nem láttál növényvédős helikopter pilótát, aki azt túléli akkora gyakorlatot szerez a sima repülésben, hogy nem is hinnénk, különösen hegyvidéken repülve.
papa.49
Ha levált a szárny akkor megkérdezném MIKOR, ÉS KI VIZSGÁLTA ÁT EZT A GÉPET, persze ez nem menti fel a pilótát a felelőssége alól...
A gyermek a vétlen áldozat, nyugodjon békében.
Csizmás Kond
...na ne vacakoljatok, ..tudjátok mi az a sárkányrepülő ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.