Az elmúlt években sokmilliárdos tételben büntettek meg szabálytalan autósokat Budapesten közterület-felügyeletek kamerafelvételei alapján, de a főpolgármester, a belügyminiszter és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának vezetője is jogtalannak ítélte ezt a gyakorlatot – írja a kormányközeli Magyar Idők.

Ha a panaszos nem él jogorvoslattal az önkormányzati rendészet által kiszabott bírság kapcsán, illetve a bírságot saját elhatározásból befizeti, a szabályszegést ezzel a ráutaló magatartással elismeri, a pénz visszafizetésére nincs mód – olvasható abban a hivatalos válaszlevélben, amelyet a Zuglói Önkormányzati Rendészet adott ki egy panaszosnak, akit 50 ezer forintra büntettek egy szabálytalan megfordulás miatt a vitatott jogszabályi hátterű, önkormányzat által kihelyezett kamera képe alapján.

A rendészet részéről hozzátették: az úgynevezett távolléti (nem helyszíni) közigazgatási bírság nem jogerős döntés, azzal szemben mindenkit megillet a jogorvoslat, vagy a bírság be nem fizetése esetén induló közigazgatási hatósági eljárás.

A kérdésnek az ad aktualitást, hogy az utóbbi időben egyre több, döntően ellenzéki fórumon követelik, hogy a kameraképek alapján korábban befizetett bírságokat az önkormányzatok fizessék vissza.

Az ügy további részletei itt olvashatóak.

(Magyar Idők)

Címlapkép: illusztráció, Youtube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"A rendészet részéről hozzátették: az úgynevezett távolléti (nem helyszíni) közigazgatási bírság nem jogerős döntés, azzal szemben mindenkit megillet a jogorvoslat, vagy a bírság be nem fizetése esetén induló közigazgatási hatósági eljárás."

Tehát tudatánban vannak annak, hogy jogsértő a jelzett bírságolási gyakorlat, ennek ellenére - pofátlanul - egy felesleges tortúrának teszik ki a polgárt, hátha nem vállalja a hivatali futkosét!
Ilyen elmbetegek vannak hivatalban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@quadrocopter: ha jól értem, akkor kapják be! R
emélem,értik...:))
Zeta
@Eladott Ország: lehet, hogy ennyi tekintélye van az említettek nek?
Vagy a kiskapu van nagxra nyitva , pont ő álltaluk.
Foxley
Ha lekapnak tangában melyikünk fizet?
Eladott Ország
@Zeta: Lehet hogy a nagy tekintélyűeket már csak a nagy tételek érdeklik, nem irányítanak, csak lopnak, az összes többire meg szarnak.
wpym
@sokanvagyunk: Vagyis, ha a draga autos szabalyt szeg es azt nem latja, nem bizonyitja semmi a fent emlitett kameran kivul, akkor megussza. Jol irom???
maci0427
A közlekedésben az Elmélet és a Gyakorlat sokszor különbözik ! Ezt kellene közelíteni egymáshoz !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.