Azt ígérik, hogy még év végéig két új MR-t és öt CT-berendezést vásárolnak budapesti illetve Pest megyei kórházaknak, de lesznek más beszerzések is. Az új dél-budai szuperkórházhoz a Kelenföldi pályaudvartól vezetnék tovább a villamosokat – írja a kormányközeli Magyar Időkre hivatkozva a hvg.hu.

Várhatóan még ebben a hónapban kiírják a fővárosi kórházfejlesztési projekthez kapcsolódó, összesen 21 milliárd forintos közbeszerzést orvosi gépek és műszerek vásárlására – idézte a kormányközeli Magyar Idők Cserháti Pétert, a régió kórházi fejlesztését célzó Egészséges Budapest program miniszteri biztosát hivatkozva.

Két tucat kórháznak szerez be év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház).

Az egyenként 192 millió és 3,7 milliárd forint közötti forrásból egyebek mellett 2 új MR-t, 5 CT-t, egy sugárkezeléshez szükséges lineáris gyorsítót és négy nagy érfestő készüléket vásárolnak központi közbeszerzéssel a fővárosi és Pest megyei kórházaknak. Több korszerű endoszkóppal, mikroszkóppal, műtéti eszközzel, valamint több száz modern betegággyal is gyarapodnak az érintett intézmények. A tervek szerint az új gépeket év végéig üzembe helyezik – legalább is ezt ígérik.

További részletek: hvg.hu.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Peller Anikó: Ez csak azért nem megállapítható, mert már a kalapot is ellopták.

Amúgy látványosan terjed a "vizes vb" módszer. Először az aréna, aztán a park, aztán a sétány...
Itt is először a kórhát, aztán hozzáépíti a villamost. aztán hozzábetegíti a villamos utasait... mindezt milliárdokért a zsebbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Már megint ez az elégedetlenség. Megígérték, hát meg lett ígérve.
1. A nép, az istenadta nép egyre inkább nyavalyog az egészségügy lerobbant állapota miatt.
2. Közelednek a választások, tehát a fijjugg lépnek.
3. Adnak is a népnek egy kis üveggyöngyöt, de a gépek beszerzésén a haverok hatalmasat kaszálnak és az egész erről fog szólni.
1magyar
Ezt már régen a szlovák és különböző külföldi focistadionok helyett kellett volna már beszerezni!
Az arra kidobott pénzért mentünk tönkre a munkában és betegedtünk meg, fizettük a járulékokat és másoknak adják oda a zs-t.
Dr plágium
@Peller Anikó: Kalappal nem, de talicskával igen :)
maci0427
Ha MRI. berendezést vásárolnak,akkor próbáljanak meg legalább Nyitott MRI. Készüléket vásárolni ! A CT. rendben van ! Akik nagyon komoly klausztrofóbiások, azok sokszor egyáltalán nem képesek semmivel sem tolerálni a bezártságot,a " koporsót " ! Kivétel ha eszméletlen vagy altatásban van ! Vannak már nagyon pontos nyitott MRI gépek !
nezelodo
Ígértek!!! Haha! Veszprémnek meg uszodát ígértek, amikor a kreditjenő jobb létre szenderült! Na és hol az uszoda? Ja azt elfelejtették mondani csak akkor lesz pancsi, ha fideszest választanak helyette!
Eladott Ország
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2FqnMdxZE.jpg&key=WjzQjvrLd-Wr8_8cirU7mQ&w=600&h=274
Mert egyébként állati szép dolog az összetartozás, de nem olyan időkben, amikor látványosan szétrohadnak a kórházak, amikor kikapcsolják az áramot meg a fűtést az iskolákban, amikor a jelenleg 17 milliárdos adósságot felhalmozó, istenverte állami vízfej 8 gáz- és 6 áramszolgáltatónál könyörgött, hogy ha késve fizet, akkor se szüneteltessék a szolgáltatást
az iskolákban, amikor a gyerekosztályon a földön fekszenek a szülők, amikor otthonról kell vinni az elemet a vérnyomásmérőbe. Akkor a magyar kormány honnan veszi a bátorságot és a felhatalmazást, hogy a határon túli futballra szórja a pénzt? Mikor lesz vége ennek az egészségtelen, pusztító szimbiózisnak? Értem én, hogy az életük múlik azokon a szavazatokon 2018-ban, de akkor meg főleg mikor lesz vége?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.