A kínzást, gyilkosságot, csempészést és kegyetlen határőröket túlélő családot azonban másképpen is szívatják: az immáron hét hónapos terhes nőnek rendszeres orvosi ellátásra lenne szüksége, de ehhez – mivel a tranzitzónában ilyenre nincs lehetőség – egy közeli város kórházába kellene szállítani őt. A nő azonban, aki akinek időnként fájdalmai vannak és a vetéléstől fél, nem mer a földúton a magyar hatóságok által biztosított, faüléses rabomobillal utazni. A földúton ugráló járműben ugyanis a nő leülni nem tud az ütődések miatt.

(Forrás: nepszava.us, peterkelemen által)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán és fasiszta rendszere. A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra (Fidesz) támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit, valamint a militarizmus.

A fasizmus ideológiája következetesen hangoztatja az állam elsődlegességének elvét. Lásd kőzművek államosítása és a stb. Benito Mussolini és Adolf Hitler egyaránt maguk személyesítették meg az államot és ennek alapján megkérdőjelezhetetlen hatalmat igényeltek és gyakoroltak. Magyarországon ezt a szerepet Orbán Viktor tölti be. A fasizmus bizonyos elméleteket és terminológiát a szocializmustól kölcsönzött (Orbán anno KISZ-titkár és besúgó volt), de azzal ellentétben az emberi társadalmon belüli fő ellentéteket nem az osztályok között találta meg, hanem a nemzetek és az emberi „fajok” között. Orbán állandóan más fajokra mutogat és ellenségnek állítja be az összeset. Lásd például a menekültek kollektív elítélése és antiszemita Soros ellenes náci pártpropagandája, amivel kiplakátolta az egész országot. Most már sunyi zsidó ellenes náci pártpropagandákat folytat.

A gazdasági életben a vegyes gazdaság mellett szállt síkra, amelyben jelentős állami tulajdon és állami beavatkozás mellett nagy teret kapott a nemzeti tőke (Orbánék másról sem beszélnek), beleértve a nagytőkét is. A nemzetgazdaságban az önellátásra és a függetlenségre helyezték a hangsúlyt, ehhez igénybe vették a protekcionizmus eszközeit is. A fasizmus fő ellenségének a szocializmust és a kommunizmust tekintette, de időnként kritikus volt a kapitalizmussal szemben is, egyfajta „harmadik utat” javasolva a kapitalizmus és a marxista szocializmus között.

A fasiszta országok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Lehet, hogy nálunk Jézus nem istállóban, hanem a csupasz földön a szabad ég alatt születne meg? Ugye, tisztelt státusz keresztények?
Nessy
@Equus: Ezek szerint nem volt szerencséd a világháborúhoz, sem 1956-hoz!
Equus
@Nessy: sztem van különbség. Ha üzekedni akarok, akkor annak a következményeivel is számolni kell. Azt nem varrhatom mások nyakába.
A másik: a fapados szállítás... próbálja ki drága jó, naponta 5x imára boruló testvéreinél.
Az is idióta volt, aki a cikket írta.
Equus
@kishonda: gondolkodsz te néha egyáltalán? Azért kell nekem dolgoznom, h a semmiből ideszakadt, munkát vállalni nem akaró piócának a szaporodását segítsem? Nem elég a politikusok, hivatalnokoknak, cigényoknak a hada ehhez még egy ázsiai, afrikai sáskahadat is fel kell tudni vállalni? És még panaszkodnak, miköben üzekednek, mint a hazájukban, gond nélkül.
GeoCravker
@kishonda: Equus is a play by Peter Shaffer written in 1973, telling the story of a psychiatrist who attempts to treat a young man who has a pathological religious fascination with horses.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél