A vártnál kevesebben regisztráltak a jövő évi választásokra a határon túlról. Bár már lassan egy hónapja tart a kormány regisztrációs kampánya a külhoni magyarok körében a 2018-as parlamenti választásra, sikeresnek egyelőre nem nevezhető a Magyar Nemzet szerint. A lap a Nemzeti Választási Iroda adatai alapján arról ír, hogy az elmúlt tíz hónapban mindössze 20 ezren jelentkeztek a jövő évi voksolásra, így összesen 353 ezren lesznek jogosultak levélben szavazni. Az NVI a korábbi tapasztalatai szerint arra számít, hogy az utolsó néhány héten jelentkeznek majd a legtöbben. Így talán összejöhet még az a félmillió, amire a kormány számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennyien szavaznak is: 2014-ben a 192 ezer regisztrált közül mindössze 63 ezren nyújtottak be érvényes szavazatot. Igaz, ennek a 95 százaléka a Fideszt támogatta, ezért is érthető a kormány mozgósító kampánya, amely Orbán Viktor tusványosi beszéde után lett még aktívabb.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@karma1: - sajnos én már tényleg nem hiszem, hogy demokratikus úton lehetne itt bármi változás. Ami csak lehet, az el lesz summantva minden területen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Erdekes adatok, nem is tudom, miert teszi nyilvanossa ezt a fidesz, hiszen ez nagyon nagy bukta, ha valoban igazak az adatok. (Bar ez mar annyira ketseges a futyisz eseteben).
Mindenesetre az elegge szemet dolog, hogy ettol fuggetlenul szorja a magyar adofizetok penzet odaatra...
elnyomott
@karma1: - nem hiszem, hogy bukta lenne. Több százezer szavazatot minden gond és következmény nélkül lehet hamisítani.
Azért ez valami.
karma1
@elnyomott: Remelem, hogy az a "valami" szamu szavazat nem fog rajtuk segiteni. Egyszeruen ez egy ordito csalas, amit nem szabadna megengedni. Es ennek a csalasnak a leleplezese az ellenzek feladata lenne.
Sehol nincs a magyar ellenzek, egyikuk sem, a jobbik sem.
elnyomott
@karma1: - sajnos én már tényleg nem hiszem, hogy demokratikus úton lehetne itt bármi változás. Ami csak lehet, az el lesz summantva minden területen.
karma1
@anka: 13.37-re: Huuuuu,... Ha hiszed, ha nem, en is hasonlo maszlagon nottem fel, bar nekem 38 evvel ezelottig nem volt kapcsolatom erdelyi emberrel: akkor jott a kepbe egy Erdelybol jott gyerekorvosno, aki nagyon kedves volt.
De volt rossz elmenyem is: szinten erdelyi orvosnonek epitettem be egy konyhabutort, aki nem fizette ki a beszerelest - pedig szamlat kapott mindenrol -, es me'g meg is fenyegetett, hogy a behemot magyar baratjaval meg is veret, hogyha meg tovabb kovetelem a jogosan jaro penzt. Aztan a birosag adott igazat nekem, majdnem egy ev mulva, es megmondom a tutit, mivel a kicsi gyerekemmel ketten eltunk otthon, elegge feltem a csaj bosszujatol. Es ez a no allitolag orvos volt. (Vegulis nem lett belole semmi, de itt peldaul ilyesmi nem fordulhatott volna elo. Most, amikor a magomednek a fenyegeteserol olvastam, minden emlekem visszajott ezzel a csajjal.)
anka
@karma1: Hát nem semmi..., bátor csaj voltál/vagy!
Tudod nekem sincs semmi reményem abban, hogy tiszta szavazás lesz. - nagy csalás van előkészületben, aminek mi leszünk a kárvallottjai!
- csak egy nem fér a fejembe..., miért ilyen balfax az ellenzék?!?!?! - van olyan érzésem, hogy ezek xarnak az egészre egy nagyot...:(
karma1
@anka: Vagy a hatterben mar csinaljak a helyuket a kovetkezo 4 evre a parlamentben, havi fizetesert. Eddig se zavartak sok vizet, ezutan se fognak...
Kookas
@anka: erre mondja a király hogy sirály!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.