Felmérést végzett a kormányközeli Nézőpont Intézet, a kutatásuk szerint a teljes felnőtt lakosság 30 százaléka a kormánypártokat támogatja. 

Nem változott augusztusban a pártok támogatottsága: a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásában, amely eredményeit szombaton közölték az MTI-vel.

A közlemény szerint a pártok támogatottságát vizsgáló kutatást augusztus 1. és 18. között készítették 2000 fő megkérdezésével, míg a Jobbikra vonatkozó kérdéseket augusztus 22. és 24. között tették fel 1000 főnek.

A megállapítások között az olvasható, nem történt változás a pártversenyben a nyár alatt, a Fidesz-KDNP augusztusban is megtartotta előnyét, míg az ellenzék támogatottsága stagnált.

A Jobbik szimpatizánsainak tábora 11 százalékos, az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki, míg a DK 4, az LMP és a Momentum pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos, a Párbeszéd viszont augusztusban sem érte el a mérhetőségi szintet – tették hozzá.

A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP 43 százalékon áll. A Jobbik a listás szavazatok 22, míg az MSZP 12 százalékát érné el. A DK ezúttal 7, az LMP és a Momentum 5-5, a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt 2-2, a Liberálisok pedig 1 százalékon állnak.

Kitértek arra is, az őszi politikai szezonkezdet egyébként veszélyes lehet a Jobbik számára, Vona Gábor nyugdíjasokra tett kijelentése ugyanis a nyugdíjasok mellett pártja szimpatizánsait is megosztja. A Nézőpont Intézet kutatása alapján a teljes felnőtt népesség körében tízből hatan (60 százalék), a nyugdíjasok körében tízből heten (72 százalék), de még a Jobbik szimpatizánsai körében is tízből közel négyen (38 százalék) úgy vélik, sértő a nyugdíjasokra nézve Vona Gábor nyilatkozata.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nézőponték ne szerénykedjenek, ha utánaszámolnak, van az 90 % is, de mert 30 %-ot hoztak ki, a valós adat olyan 20% körül,lehet!
quadrocopter
Nézőponték ne szerénykedjenek, ha utánaszámolnak, van az 90 % is, de mert 30 %-ot hoztak ki, a valós adat olyan 20% körül,lehet!
Nessy
Azt elhiszem, hogy a Fidesznek csápoló, a más véleményen lévőket minősíthetetlen stílusban szidó, sőt ha lehet még inzultáló is,hívő nyugdíjasok meg vannak sértődve!
Egy a fidesz által libsibolsipanelproli nyuggernek becézett meg várhatná, hogy mikor kérnek tőle bocsánatot.
Uraim! Meg lehet látogatni a mamájukat!
RonaGyuri
A derék Mrázék 100%-ban a kormány-propagandát nyomatják! =))
Eladott Ország
Tudományosan bizonyította a Nézőpont Intézet: akit sokáig ijesztgetnek, az megijed
Azt akarjátok lenyomni a torkunkon, hogy ez örökké így lesz, mert így kell lennie.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/N%C3%A9z%C5%91pont_m%C3%A1jus.jpg
Arról nem szól a propaganda, hogy cca. 40 % leszarja a pártokat. Vajon miért?
Nem létezett úgy átadni egy óvodai sötétítőfüggönyt, hogy a kirendelt kormányszaki meg ne
említse a migránsvészt. Nem múlhatott el ünnepi beszéd migránsok nélkül. Ezek után mi a túró csodálatos lehet abban, ha az ijesztgetett lakosság megijedt? Hát ez volt a cél, nem? Beszaratni a polgárokat. Most beszartak, erre jön a Nézőpont és kimutatja, hogy beszartak. Egyszerűen fantasztikus, de tényleg. Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.