Akár az építkezések is leállhatnak a fővárosban, ha nem tudják a mérnökök időben beadni a gázterveket. Létszámhiánnyal küzd ugyanis a Főgáz Földgázelosztási Kft., nem vehetnek fel újabb tervellenőröket, ezért a beadandó tervek mennyiségét limitálják.

Az eredmény, több hetes, hónapos várakozások, időpontcsúszás, terv nélkül nem kezdhető meg a kivitelezés, melynek egyenes következménye az építkezés leállása – írja a VGF szaklapra hivatkozva a napi.hu.

Több tervező is megkereste a lapot a gáztervek beadásának nehézségei miatt. Augusztus közepétől még interneten keresztül lehetett időpontot foglalni – idézi az OTS Üzleti Sajtószolgálat.

A jelenlegi állapot szerint egy tervező 5 tervet adhat be, és a Főgáz Földgázelosztási Kft. ügyfélszolgálat 12 mérnököt fogad naponta. Ez azt jelenti, hogy egy nap 60 terv kerül a tervellenőrökhöz átnézésre, jóváhagyásra. Azonban a jelenlegi létszám mellett mindössze csak 30 tervet tudnak feldolgozni a megadott 8 napos határidővel. Az új határidőket a 157/2017. Kormányrendelet szabályozza, ami 2017. július 1-jén lépett hatályba.

A szaklap megkereste a Főgáz Földgázelosztási Kft. munkatársait, ahol súlyos emberhiányra, és átlagon felüli leterheltségre panaszkodtak.

A megfeszített ütemű munka és túlórák mellett is folyamatos csúszásban vannak, ezért a tervek torlódnak. A Nemzeti Közművek, mint a kft. felettes szerve nem engedélyezi újabb tervellenőrök felvételét, helyette a beadható tervek mennyiségét limitálják. Ennek egyenes következménye lesz, hogy bedőlhetnek az építkezések a fővárosban, ha ugyanis nincsenek meg határidőre a tervek, nem kezdődhet meg az építkezés, nincs használatba vételi engedély, és a 300 négyzetméter feletti épületekre építési engedély sem kapható.

(napi.hu)

Címlapkép: Youtube

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ebbe a szituba szemelyesen orban kergeti bele a Fogazt, mert o hozza a torvenyeket.
(Nem, nem a Parlament, mert ok csak azt teszik, amit orban szemelyesen megparancsol nekik,. H azt parancsolja, hogy nem lehet tobb mernokot folvenni, akkor nem vehetnek fel tobbet).
Ezzel akarja orban bebizonyitani, hogy mekkora szukseg van Paks2-re, mint energiaszolgaltatora. Csak azt felejti el, hogyha Paks2 valami csoda folytan meg is epulne, addig meg legalabb 12 kurva hideg telet kell tulelni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@karma1: a gáz kiváltására nálunk "gladiátorokat" szereltek fel már régen,
mert olyan előremenően voltak látók a csatolt szagértők! Ez a teknika kérem! :--)
Veleda
@Pegero: Szerénységem határtalan, én bunda nélkül is megélek a jég hátán is:))
namihami
@nyanya001: Ne mondjál már ilyet. Hát Nemzetünk Megváltója a saját isteni száján keresztül közölte népével (veled is, velem is), hogy neki olyanja nincs. Akkor pedig nincs, hiszen ő (bocs Ő) sose hazudott. És ez is a saját száján jött ki. És megállta röhögés nélkül.
nyanya001
@namihami: Ezeknek minden felfér a mocskos pofájukra belehazudnak
az arcodba
vadsanca
Mi van? Ezt is elérte a létszám stop? Legfeljebb kevesebbet kávéznak és "megdolgoznak" a maradtak a pénzükért.
quadrocopter
Genyóék belepofáztak, máris rohad a cég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.