Akár az építkezések is leállhatnak a fővárosban, ha nem tudják a mérnökök időben beadni a gázterveket. Létszámhiánnyal küzd ugyanis a Főgáz Földgázelosztási Kft., nem vehetnek fel újabb tervellenőröket, ezért a beadandó tervek mennyiségét limitálják.

Az eredmény, több hetes, hónapos várakozások, időpontcsúszás, terv nélkül nem kezdhető meg a kivitelezés, melynek egyenes következménye az építkezés leállása – írja a VGF szaklapra hivatkozva a napi.hu.

Több tervező is megkereste a lapot a gáztervek beadásának nehézségei miatt. Augusztus közepétől még interneten keresztül lehetett időpontot foglalni – idézi az OTS Üzleti Sajtószolgálat.

A jelenlegi állapot szerint egy tervező 5 tervet adhat be, és a Főgáz Földgázelosztási Kft. ügyfélszolgálat 12 mérnököt fogad naponta. Ez azt jelenti, hogy egy nap 60 terv kerül a tervellenőrökhöz átnézésre, jóváhagyásra. Azonban a jelenlegi létszám mellett mindössze csak 30 tervet tudnak feldolgozni a megadott 8 napos határidővel. Az új határidőket a 157/2017. Kormányrendelet szabályozza, ami 2017. július 1-jén lépett hatályba.

A szaklap megkereste a Főgáz Földgázelosztási Kft. munkatársait, ahol súlyos emberhiányra, és átlagon felüli leterheltségre panaszkodtak.

A megfeszített ütemű munka és túlórák mellett is folyamatos csúszásban vannak, ezért a tervek torlódnak. A Nemzeti Közművek, mint a kft. felettes szerve nem engedélyezi újabb tervellenőrök felvételét, helyette a beadható tervek mennyiségét limitálják. Ennek egyenes következménye lesz, hogy bedőlhetnek az építkezések a fővárosban, ha ugyanis nincsenek meg határidőre a tervek, nem kezdődhet meg az építkezés, nincs használatba vételi engedély, és a 300 négyzetméter feletti épületekre építési engedély sem kapható.

(napi.hu)

Címlapkép: Youtube

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ebbe a szituba szemelyesen orban kergeti bele a Fogazt, mert o hozza a torvenyeket.
(Nem, nem a Parlament, mert ok csak azt teszik, amit orban szemelyesen megparancsol nekik,. H azt parancsolja, hogy nem lehet tobb mernokot folvenni, akkor nem vehetnek fel tobbet).
Ezzel akarja orban bebizonyitani, hogy mekkora szukseg van Paks2-re, mint energiaszolgaltatora. Csak azt felejti el, hogyha Paks2 valami csoda folytan meg is epulne, addig meg legalabb 12 kurva hideg telet kell tulelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ebbe a szituba szemelyesen orban kergeti bele a Fogazt, mert o hozza a torvenyeket.
(Nem, nem a Parlament, mert ok csak azt teszik, amit orban szemelyesen megparancsol nekik,. H azt parancsolja, hogy nem lehet tobb mernokot folvenni, akkor nem vehetnek fel tobbet).
Ezzel akarja orban bebizonyitani, hogy mekkora szukseg van Paks2-re, mint energiaszolgaltatora. Csak azt felejti el, hogyha Paks2 valami csoda folytan meg is epulne, addig meg legalabb 12 kurva hideg telet kell tulelni.
Peller Anikó
@karma1: kell a pénz a román stadionokra.

A pakas2 nem gázt fog termelni, tudtad? De lehet áramot se.
szaboria1
@karma1: Valamint a számlázás is akadozik már elcsúsztak nálunk egy hónappal aug. utaltam a júniusi számlát a csekkesek meg még meg sem kapták. Ugyan ez van a szeméttel is ebben az évben még csak 1 szla. jött.
Jozefina
Kinek a tulajdonában van a FŐGÁZ??? A rezsicsökkentés ide vezetett, még annak ellenére is, hogy a világpiaci árnál jóval drágábban jutottak a magyar felhasználók a gázhoz. Mindent el lehet lopni, ha hagyják!!!??
karma1
@Peller Anikó: De gondolom a gaz kivaltasara jo lenne. Nekem van tobb olyan baratom is otthon, akik konnyen atvaltananak elektromos futesre. (A legjobb baratnomnek van meg egy XIX. szazadban epitett gyonyoru cserepkalyhaja is, ami mukodokepes, meg gazkonvektora es energiatakarekos villanyfutokeje is. )
A fenti hsz-emben a gazt is es a Paks2 altal megtermelt aramot is energiahordozokent emlitettem...:o)) Igyal egy fincsi kavet, mert egy picit tuskes vagy...:o))))
Jozefina
Ja és van az országnak egy szuper gázszerelője, majd ő ezt is rendbetesz!!!??
karma1
@Jozefina: Ezert irtam azt, hogy errol az egeszrol kizarolag egyszemelyben orban tehet, mert az energiapiacot az o lazalmai szerint alakitottak ki. (Igen, a rezsicsokivel).
Nessy
@Peller Anikó: No problem! Villanyfűtésé a jövő! Normális helyeken megújuló energia, nálunk drága energia!
Viszont az olcsón vásárolt és drágán számlázott gázár különbözetet zsebre teszi pártunk és kormányunk!
nyanya001
Szinte állandóan sárgán ég a gázrózsa a tűzhelyen ha főzök
azt nem lehet mondani, hogy meg kell tisztítani a gázrózsát, mert szinte új a gáztűzhelyem.
Nyilvánvalóan több adalékanyagot tesznek hozzá, fizetjük a szart !
Amihez ezek hozzányúlnak az csak szarrá változhat !
Szakadt volna a feje mindnek az anyjába !
justhpeter
@Jozefina: Pontosan erről van szó. Mesterségesen lepusztítják. Amikor már teljesen működésképtelen, majd jön a privatizáció. Mert ugye az állam kezében semmi nem működik jól.
szaboria1
@Jozefina: Vettem a bátorságot és megnéztem a 2009 évi gáz számlámat és átszámítva az 1 m3 gáz nekem még mindig drágább mint amikor a szocik rászorulás alapon adtak kedvezményt.
colibri
Remek hírek! Magyarország erősödik! Sőt! Megerősödött európai középállam, vagy mit mondott a vezető. Apropó!...és mi lesz a szemétdíjjal? Azt miért nem olda már meg végre takonyhabonyorbánbasirezsiszilárd, vagy tudomis én ki??
nyanya001
@justhpeter: Majd megveszi fillérekért a nemzet gázszerelője
ami persze nem az övé lesz, ő csak egy tróger stróman aki a nevét adja
az ország kifosztásához !
Nessy
@szaboria1: Ezt mondom évek óta, de még a számoknak sem hisznek sokan!
Ez a "rezsicsökkentés" az évszázad nép - nemzethy átverése!
namihami
Na ugye, hogy mégis volt értelme az állami monopóliumnak. Ilyen ""áldott"" állapotoknak híre-hamva nem volt, amíg a népnyúzó Tigáz kezében volt a szolgáltatás.
Köszönjük Viktor Istenünk. Jöhet a következő szolgáltató és utána a többi, szépen sorjában.
Yoda69
Hasit a rezsicsokkentes.
Rezsigeci ezt hogy magyarazza ki? Gondolom rahuzza Gyurcsanyra. A birkaknak persze tokmindegy.
Clavigo
Valami működik ebben az " agybabaszott " országban,,,,amit az Orbán-konda átszervezett,,létre hozott,,7 !! éve ?? Remélem a stadijjonok fűtésével nem lesz gond a télen...Aggódom..
kokopelli
Majd ha a nemzet gázszerelője megveszi,akkor "Rezsiszilárddal" öszeülnek és
megoldják a problémát!Amennyiben nem megy úgy a nyakkendőt!
"Fel a fejjel!"-mondta a papagáj a macska szájában! :--)
Eladott Ország
A csúti jogász és Lúzer Jani államigazgatási tótum-faktum, maradjon a kaptafánál. Vagy vegyék fel a féleszű, mangalicaszerelő Mészáros Lölőt tervellenőrnek. Nem elég, hogy az építésügyi államigazgatást már szétb*sztátok, istenbarmai?
Veleda
Bíztató előjelek a tél beállta előtt!!! ha nem működik a gáz ellátás a mínusz 20 fokban, na akkor majd ki lesz a hibás,?
papa.49
Na mi van fütyiszek beszart a NEMZETI GÁZSZOLGÁLTATÓ ???
Pedig javítaniuk se kell csak a pénzt beseperni de még erre is alkalmatlanok a faszfejek !!!
A ,,szaktudáshoz,, egy adalék egy olyan kazán bekötését tagadta meg a ,,mérnök,, ami akár a konyhabútorsorába is beépíthető, kirakatta velem a garázsba, ami többé nem lehet garázs, mindehhez még annyit kintről szívja a levegőt, és ha nincs túlnyomás a füstcsőben leáll, ill. el se indul !!!
Nessy
@Veleda: Gyurcsány, Soros, Brüsszel, migráncsok! Az aktuális aláhúzandó!
nyanya001
@Veleda: Találgathatsz,,,,vagy a Soros, vagy a Gyurcsány ...
Veleda
@nyanya001: Ezek a latrok csak nem nyughatnak . A diómat is ők verték le? mer bosszantó, hogy csak úgy hipp-hopp mind eltünt!
kokopelli
@Veleda: Az időjárás,az időjövés-menés,Brüsszel,a "zÉjÚ" csatolt részei,mert a
"felkészültünk a télre" mozgalom az vitathatatlan! :--)
kokopelli
@karma1: a gáz kiváltására nálunk "gladiátorokat" szereltek fel már régen,
mert olyan előremenően voltak látók a csatolt szagértők! Ez a teknika kérem! :--)
Veleda
@Pegero: Szerénységem határtalan, én bunda nélkül is megélek a jég hátán is:))
namihami
@nyanya001: Ne mondjál már ilyet. Hát Nemzetünk Megváltója a saját isteni száján keresztül közölte népével (veled is, velem is), hogy neki olyanja nincs. Akkor pedig nincs, hiszen ő (bocs Ő) sose hazudott. És ez is a saját száján jött ki. És megállta röhögés nélkül.
nyanya001
@namihami: Ezeknek minden felfér a mocskos pofájukra belehazudnak
az arcodba
vadsanca
Mi van? Ezt is elérte a létszám stop? Legfeljebb kevesebbet kávéznak és "megdolgoznak" a maradtak a pénzükért.
quadrocopter
Genyóék belepofáztak, máris rohad a cég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.