A főpolgármester kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy budapesti szintű ügydöntő népszavazást tartsanak a római-parti védműről.

Tarlós részéről mehet a népszavazás a római-parti gátról
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Tarlós István az M1 hétfő esti műsorában elmondta: felveti a népszavazás lehetőségét a testület előtt, mert már nem szakmai vita folyik az ügyben, és a vita ma már nem kezelhető.

Megjegyezte, a népszavazás kiírásáról szóló esetleges közgyűlési döntést a Kúria írhatja majd még felül.

A műsorvezető felidézte, hogy az Egyesület a Római-Partért a Facebook-oldalán olyan bejegyzést tett közzé, amelyben az olvasható: zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Római-parton 70 hektáron élőket. Erre az Együtt úgy reagált, hogy ez a 30-as éveket idéző náci propaganda.

Tarlós István kijelentette: amikor hallott az előbbiekről, akkor nála "betelt a pohár". Úgy fogalmazott: biztos benne, hogy a parton kellene a védművet megépíteni, de ha már ezt a "kártyát is bedobják", és rögtön el is kezdték "felpumpálni a dolgot", akkor legyen budapesti népszavazás. Erről majd a közgyűlés dönt szeptember 27-én.

A főpolgármester megemlítette: nem tudja megállapítani, hogy "kik és milyen motivációval jöttek elő" az említett "eléggé visszataszító" mondattal.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy esetleges budapesti szintű népszavazáson a problémában közvetlenül érintettek abszolút kisebbségbe kerülhetnek.

Tarlós István rámutatott arra is: ha a népszavazás úgy dönt, hogy a Nánási út – Királyok útja nyomvonalon húzódjon a védmű, akkor a 70 hektár védelem nélkül marad. Ha ez így lesz, akkor ezért a part menti nyomvonal ellen tiltakozó Lányi Andrásékat fogja utóbb minden erkölcsi felelősség terhelni – mondta.

Tarlós István elmondta, a szakvélemények 6:1 arányban a part menti változatot támogatják.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A Kúria meg természetesen felülírja! Nekik az a döntő, mit üzen a gazdi!
csa-csa
40 éve sírnak az ott élők hogy évről évre elönti Őket az ár. most a gát a baj?
Eladott Ország
Tarlós István budapesti főpolgármester jelenleg ott tart az agyával, hogy részéről mehet a
népszavazás a római-parti mobilgátról. Sőt, ő maga kezdeményezi a népszavazást. Azt, amiről
egészen idáig azt állította, hogy ilyet nem lehet tartani és átvitt értelemben, vagy nyílegyenesen
(mikor hogy) lehülyézett mindenkit, aki ezt javasolta. Értjük. A baj csak az, hogy soha nem egymástól lopnak, hanem tőlünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél