Rétvári Bence államtitkár Nagykanizsán egy lakossági fórumon magyarázott a "Soros-tervről", és ott sikerült elmondania, hogy magyar Magyarországra és európai Európára van szükség.

Mi magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk, ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, hiszen a "Soros-terv" végrehajtása vagy végre nem hajtása Európa és Magyarország számára a legfontosabb kérdés ma – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Nagykanizsán.

Rétvári: magyar Magyarországot, európai Európát

Fotó: MTI/Kovács Attila

Rétvári Bence a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a hétvégi osztrák és a pár hete tartott német választásokon is meghatározó, legfontosabb téma volt a bevándorlás kérdése, amivel a "Soros-terv" is foglalkozik. A terv célja, hogy évente egymillió embert "automatikusan" telepítsen be Európába egy külön ügynökség felügyelete alatt, a betelepülőknek 9 millió forintnak megfelelő szociális támogatást is adnának, amit jórészt a tagállamok szociális támogatásaiból vennének el – jelentette ki.

"Mindenféle jogi és fizikai akadályt le akarnak bontani", ami ennek a szervezett betelepítésnek az útjába áll, így a magyar kerítést is – tette hozzá az államtitkár.

Azt mondta: ha egyszer bármelyik ország rossz döntést hoz, nem lehet visszakozni. Ha elindul az "idegen kultúrkörökből érkező és asszimilálódni nem akaró emberek" nagy mértékű "automatizált betelepítése", az visszafordíthatatlanul megváltoztatja a társadalmi viszonyokat, legfőképpen a közbiztonságot.

Úgy vélekedett, hogy Európában tíz vagy húsz évvel ezelőtt nem is nagyon lehetett beszélni terrorizmusról – legfeljebb Baszkföldön vagy Írországban, ahol nemzetiségi összetűzések voltak –, de ilyen terrorizmusra nem volt példa, ami "nyilvánvalóan a bevándorlással párhuzamosan" jelent meg.

Rétvári Bence azt mondta: fontos, hogy minél több helyszínen, minél több emberrel beszéljenek az országban, hogy akár személyesen, akár a nemzeti konzultációs íveken keresztül megkapják az emberek véleményét. Ez ma a legfontosabb kérdés, ezért "a kormány a Soros-tervről nem akar az emberek megkérdezése nélkül dönteni".

"A Soros György által pénzelt szervezetek" igyekeznek megtámadni a nemzeti konzultációt. A Helsinki Bizottság, amelynek bevétele tavaly is több mint hetven százalékban Soros Györgytől származott – mondta –, "azt követeli, hogy zúzzák be a nemzeti konzultációs kérdőíveket", kapcsolják le azt a szervert, amelyen az internetes kitöltési felületet lehet használni, mert "láthatón félnek ettől, és meg akarják akadályozni, hogy ennek eredménye legyen".

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, a fórumokra azért van szükség, hogy "megmutassuk, milyen helyzet alakult ki Európában". A küzdelem legfőképpen azért zajlik, hogy hosszú távon meg tudjuk tartani az identitásunkat, "és az a bizonyos Magyarország, amit mi úgy szeretünk, ahogy megörököltük, az tényleg magyar ország maradhasson" – fogalmazott.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Attila)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Mi is ezt akarjuk, nem Fidesz Magyarországot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"Rétvári Bence államtitkár Nagykanizsán, egy lakossági fórumon magyarázott a "Soros-tervről", és ott sikerült elmondania, hogy magyar Magyarországra és európai Európára van szükség."
Megkérdezném öntől mikkor betelepítettük a Svábokat,Tótokat és azok leszármazottai most minek számítanak.
Magyarnak, Svábnak, Tótnak?
Mert olyan nincs, hogy ekte magyar mivel éltek itt tatárok törökök, németek, és ha tetszik, hanem keveredtünk.
Ja és mi az, hogy európai Európa?
Mert az most vallásra, vagy rasszra értette?
lusta
@cs.n.: Pont ez az. Szemenszedett hazugság. A terrorizmus tényét nem vitatva, jelenleg kevesebb az áldozat, mint 20 évvel, vagy még korábban volt.
lusta
Valaki szólhatna ezeknek a tudatlanoknak, hogy az EU jelenleg biztonságposabb, mint valaha volt.
qz.com/558597/charted-terror-attacks-in-western-europe-from-the-1970s-to-now/
Pálinkás Pál
Csak nekem az az érzésem hogy ennek olyan tenyérbemászó pofája van??
karma1
Cipot meg a cipoboltbol... retvari pont olyan g.ci, mint a fonoke, csak meg megprobalja magat ajtatosmanonak is eladni a kdnp-n belul...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.