A Színház- és Filmművészeti Egyetem addig nem léphet a szexuális zaklatással vádolt Marton László ügyében, amíg a hatóságok jogsértést nem állapítottak meg. Ez nem tetszik a diákoknak, petíciót indítottak a rendező felfüggesztéséért.

Csütörtök délután a Színház- és Filmművészeti Egyetem közleményt adott ki Marton László tanáruk ügyében, akit Sárosdi Lilla nevezett meg csütörtökön, mint a 20 évvel ezelőtti szexuális zaklatóját. 

Az egyetem közleményében azt írta a 444 cikke szerint, 

amíg független hatóság nem állapít meg jogsértést, az egyetemnek nincs joga lépni az ügyben.

Ez nem mindenkinek nyerte el a tetszését, az egyetem jelenlegi és volt hallgatói petíciót indítottak, amelyben arra kérik a rektort és a kancellárt, hogy

az intézmény vezetése mindaddig függessze fel Marton Lászlót minden, egyetemünkön viselt tisztsége és feladata alól, amíg szexuális zaklatási ügyében hitelt érdemlő módon be nem bizonyosodik bűnössége vagy ártatlansága.

Marton László is válaszolt az ügyben, szerinte rágalom az egész, erről itt írtunk bővebben, és megszólalt Eszenyi Enikő, a Vígszínház vezetője is.

Markó Róbert

Bő egy óra alatt 114-en írtuk alá.

A levelet, mely egyelőre az egyetem levelezőlistáján terjed, bő egy óra alatt 114-en írták alá Markó Róbert rendező szerint.

(Címlapi kép: YouTube)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Természetesen az erőszak teljes mértékben elítélendő, de egy eldönthető kérdés, pedig lehet egy "kényelmetlen" ajánlat, de az nem erőszak. Még az sem erőszak, ha egy szál "f-ban" kérleli a szex-re. A színészek, filmesek világa nagyon más, mint egy "hétköznapi" emberé. Akinek van színész vagy filmes ismerőse az tudja, hogy ez milyen világ. Bohém, művész, szókimondó emberek, akik megélik az érzelmeiket. Ebbe sok számunkra vállalhatatlan és szokatlan viselkedés, megnyilvánulás van a mindennapokban! Szóval visszakanyarodnék az erőszak és az "ajánlat" kérdésére. Mindkettő elítélendő, ha az ember felettese teszi, de nem ugyanaz! Ezzel senkitől semmit nem akarok elvitatni, de a mostani helyzetből sok minden adódik, mint tanulság. Nem 20 év után jövünk elő ezzel, mert legtöbbször az igazság sokkal árnyaltabb egy igen/nem-nél. Kiváncsi lennék ezekből az esetekből "valóban" mennyi volt az erőszak és mennyi az "eldöntött" önprostituálás, amit aztán erőszaknak éltek meg. Lássuk be a filmesek világa nem éppen mentes ezektől az esetektől. Mint, ahogy nem is az orvosok, stb szakmabéliek jönnek most ki ezekkel a sztorikkal, nem véletlen. Mérhetetlenül sajnálom ezeket a nőket és férfiakat is, de sok évvel később elkezdeni legalább annyira védhetetlen, mint egy "valódi" nemi erőszak ...
SystemError
Azt meg már félve írom ide, hogy egy nő titkon vágyik arra, hogy akiért odavan az "teperje le", ha ezt más teszi, akkor erőszak. Persze ilyenkor a férfi készülékében van a hiba, de lássuk be nekünk férfiaknak nagyon vékony ez a jég.. Pont ezért a jog onnantól veszi erőszaknak a dolgot, ha elhangzik a a "nem" szó és mégis folytatja tovább. Ezeket az apró részletek ki fogja tisztázni 20 év után... Biztos vagyok benne, hogy történt "ajánlat", de hogy aztán mi abban már nem. Azt viszont már látjuk, hogy mi történik, ha a gyanú felmerül, akkor azonnal úgy néznek az emberre, mint aki "erőszakolt"...Egyiket sem akarom védeni vagy nagyon átérezni a helyzetét, mert nincs semmi, ami ma bizonyítana bármit és bíróságon sem lesz. Ezekre az emberekre viszont az "erőszakoló" pecsét rákerült. Őszintén, ki állíthatja ma, hogy mi történt...
glorianna
A jelenlegi hallgatók miért gondolják, hogy Marton - függetlenül minden korábbi történástől vagy nem történéstől - hirtelen alkalmatlanná vált a feladatai ellátására?
Összességében feleslegesen mocskos, örökre tisztázhatatlan az egész "kitálalás". Használ ez valakinek?
Rózsika Hatházi
@glorianna: Igen, használ. A fidesznek. Nem akartam idehozni a politikát, de amíg az emberek ezeken csámcsognak, észre sem veszik, hogy már megint kilopták a maradék félszemét. :)))
wagabund
hát kérem, így lehet pillanatok alatt belekeveredni egy kabátlopási ügybe...az őszhajú emeritus sem hitte volna, hogy még magyarázkodhat...főleg otthon...

nem csak hideg napok, hanem nehéz napok is jönnek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.