A politika beférkőzött az ítélkezésbe, a handóizmus elburjánzott a bíróságokon – fest lesújtó képet a magyar igazságszolgáltatásról több volt és jelenlegi bíró is a Célpontban, a Hír TV tényfeltáró műsorában. A bírák azt állítják, hogy Handó Tünde, Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, teljhatalma tudatában kénye-kedve szerint – értsd: a Fidesz kénye-kedve szerint – alakíthatja a bíróságok működését. Jellemző – állítják –, hogy a kényes ügyekben nyomást gyakorolnak a bíróságokra, ezért a bírók nem függetlenül hozzák meg az ítéleteket, de kedvelt befolyásolási terepnek számítanak a devizahiteles perek is. A hatalmi visszaélési lehetőségeket ékesszólóan illusztrálja az az ügy, amelyben Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csoportvezetője perelte be Handó Tündét az önkényes kinevezéseke miatt. Az OBH-elnök ugyanis a hozzá és a rendszerhez lojális pályázókat lépteti előre, de ha ilyen a pályázók között egy sincs, akkor saját holdudvarából választ, vagy addig...

Forrás: helyivalasz.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A legfontosabb emberi értéket pusztította el a fidesz, a tisztességet...
lampa laz
A legfontosabb emberi értéket pusztította el a fidesz, a tisztességet...
kokopelli
@lampa laz: Nem készakarva,mert nem tudta mi az! ;--)
lampa laz
@kokopelli: Igazad van, nem született vele, később pedig nem tanították meg neki ezt az erkölcsi tisztaságot és értéket.
kokopelli
@Zeta: ..valahol olvastam egy "gondolkodó" tollából:
-Minden katasztrófa úgy kezdődik,hogy :"...de hát én jól gondoltam!" ;--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.