Integráció ahogy a kormány képzeli. Elkezdődött a több száz fős "tömegintézmények" kiváltása. Elkezdődött a fogyatékkal élők több száz fős "tömegintézményeinek" kiváltása, ám az uniós pénzből fedezett, úgynevezett kitagolási program szakmai hibáktól hemzseg, olykor még az eredeti célkitűzéssel, a társadalmi integráció alapelvével is ellentétes. A Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület hétfő esti szakmai beszélgetésén elhangzott például az: noha az Európai Unió több tízmilliárd forintot ad a programra, a kormány csak azokon a településeken hajlandó kisebb, 10-12 fős lakásotthonokat építeni a fogyatékkal élőknek, ahol ingyen kapnak telket a helyi önkormányzatoktól. A kistelepülések azonban jobbára a kevésbé értékes, a központtól távolabbi telkeiket ajánlják fel, így sok esetben a falvak, kisvárosok határába költöztetik a fogyatékkal élőket. A szakmai beszélgetés egyik résztvevője hallott olyanról, hogy egy alig ötszáz fős településen terveznek kialakítani lakóotthont, ahonnan a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Végre elindul valami a fogyatékosok élhetőbb élete érdekében.
.
Az valósághoz hozzátartozik az is, hogy a települések legtöbbje ódzkodik, sőt megakadályozza a fogyatékos lakóotthonok kialakítását, megépítését.
.
Fehér holló az a település, annak ELLENÉRE, HOGY BÁRKI válhat fogyatékossá, amely rájön arra, hogy lehet a sérültekkel is együtt élni, sőt
.
----- A világnak nem kellettek, Erdőhorvátiban befogadták őket
propeller.hu/itthon/3315297-vilagnak-nem-kellettek-erdohorvatiban-befogadtak-oket
..
Évtizedek óta a klf. kormányoknak szándékuk volt a nagy létszámú gyermek, idős-, fogyatékos otthonok kiválása 8-10 fős lakóotthonokkal.
.
Az ugyan nem fogadható el, hogy KEGYET oszt a kormány azzal, hogy 10 milliárdot szán erre a célra az EU-s pénzből akkor, amikor emlékeim szerint kedves mindannyiunknak JÁR
----- 2020-ig 712 ezer, azaz HÉTSZÁZTIZENKETTŐEZER forint jut minden egyes, (köztük a fogyatékosokra is) magyar állampolgárra, miszerint:
..
---- Ennyi EU-s pénz jut mindenegyes magyarra 2020-ig
hvg.hu/gazdasag/20170607_magyarorszag_eu_penzek_felhasznalasa_csepreghy

(...) ""A jelenlegi európai uniós finanszírozási ciklusban Magyarország 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 2020-ig 712 ezer forint jut minden magyar állampolgárra, míg az előző uniós ciklusban ez az összeg 650 ezer forint volt - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdán az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságban."""
.
Tehát a KÖZSZOLGÁK nem kegyet osztogatnának, és URIZÁLNÁNAK, ha a társadalom egy KICSIT VISSZAFOGNÁ az echos szekerüket.
namihami
Fiúk, ez a megoldás kissé hasonlít az 1933-as németországi megoldáshoz. A következő lépés esetleg a sterilizálás és aztán jöhet a ZyklonB?
Vagy tegyük minél messzebb az emberektől, mert ha nem látjuk őket, akkor már nem is léteznek?
Nem volna egyszerűbb ledobni őket (persze ejtőernyő és főleg víz nélkül) a sivatag egy minden és mindenkitől távol eső részére?
És ha elfogynak, akkor már gond nélkül lehet az EU-s (pfúj, Soros-brancs) pénzét zsebrevágni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.