A Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola ellen a tanárok büntetőfeljelentést tettek, miután ügyük országos hírverést kaptak. Ez annak is köszönhető volt, hogy kiderült, másik tagintézménykben sem kapták meg a fizetésüket a pedagógusok.

Több mint fél éve várnak a fizetésükre a szegedi iskola tanárai

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A szakgimnázium olyan hirtelen szűnt meg, hogy három napot adtak a diákoknak, hogy másik iskolát találjanak. Harminckilencen jártak így.

„Nem tudtuk megkapni a második, szállodarecepciósi szakmát, amelyet megígértek nekünk a Szinergiában, mivel Szegeden sehol máshol nem lehet ezt megkapni. Most igyekeznek nekünk ezt megszerezni, de még így is nagy kétségek között vagyunk a tanév közepe felé” – mondta Molnár Csilla a Hír TV-nek, aki turisztikát tanult.

A tanárok talán ennél is rosszabbul jártak. A Szinergia már tavasszal is csúszott a számlák kifizetésével. Ez országszerte mintegy száz tanár érint, akiknek összesen húszmillió forinttal tartoznak.

„Jelenleg is van olyan kolléga, akinek a márciusi számlája sincs kifizetve, többeknek az áprilisi, májusi, illetve a vizsgáztatási díjak nincsenek. Szegedi viszonylatban ez körülbelül huszonöt főt érint, és ez öt és fél millió forint körül van, viszont országos a probléma, miskolci, pécsi és budapesti tagintézményekben sincsenek a kollégák kifizetve. Egyetlenegy tagintézmény működik Budapesten” – nyilatkozta Juhász Ildikó, az iskola egyik tanára.

A magániskola elismerte fizetésképtelenségét. Közben a normatív támogatások átutalását várja az államtól, hogy tanáraival szemben rendezni tudja adósságát.

Az igazgató hozzátette: a hozzájárulásból rendezni tudnák a tanárok követeléseit.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Itt már nem lehet kecmecelni. Egy hónapig nincs fizu - azonnal otthagyni az egészet és más kereset után nézni.
Nem pedig várni a sült galambot, az állam jóindulatát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
...lehet, hogy ŐK nem fogják megkapni a megélhetőséghez szükséges juttatást, pedig ezek adózott forintok, de amit a kormány 2018-tól a külhoni magyar családoknak fog adni, annak ellenére , hogy nem itt élnek és nem itt adóznak, 100000 ft-ot kapnak bármely államban született gyermek után!!! Háááááááát kinyílik a bicska...
simmering73
Pedig közben már fel is emelték nekik. És szegények még ezt sem tudják.
human
Rrről már nem Ceglédi Csaba és Gyurcsány tehet, de ez ne izgassa fidesz szavazókat. Ők csak higyjenek tovább.
quadrocopter
Ez natúr szívatás, utólag az "elégedettségért"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.