Lázár János szerint az ellenzék nem merte volna felépíteni a határkerítést, kormányra kerülve pedig nem meri lebontani azt.

Az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani a kerítést a déli határon – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt tisztújító kongresszusán vasárnap.

Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – tette fel a kérdést.

A Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre – mondta el.

Lázár: az ellenzék nem merte volna felépíteni a határkerítést

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A tárcavezető szerint pártja nem jobb híján, hanem a jobb jogán kész folytatni a kormányzást. Megjegyezte: rehabilitálták a súlyosan terhelt "elmúlt nyolc év" kifejezést, ami már nem az elvesztegetett időt jelenti, hanem két ciklusnyi munkát, előrelépést.

A választás tétje: az ország szuverenitása

Lázár János a választás tétjeként hivatkozott arra, hogy olyan erőre bízzák-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, vagy olyanra, amely "sztahanovista módon" egyre többet ajánl fel Brüsszelnek; amely megvédi a hétköznapok biztonságát vagy védtelenül hagyja az országhatárokat; amely hatástalanítja a "devizahiteles bombát" és megzabolázza a rezsiköltségeket vagy megmagyarázza, mit miért nem lehet.

A miniszter a nemzeti érdekek érvényesítését hangsúlyozta és úgy értékelt: nincs okuk visszavonulót fújni. "Jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta, jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy újabb IMF-hitel, és ami a legfontosabb: jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány" – jelentette ki.

A tárcavezető a választópolgároktól kapott felhatalmazás mellett a politikai családtól kapott támogatást tartja fontosnak a jó kormányzati munkához. A Csíki sörért és az uniós milliárdokért folytatott küzdelem mellett szimbolikusnak nevezte a műszaki határzárért folytatott harcot. Megjegyezte: az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani. Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – vetette fel.

Lázár János cselekvőképes pártnak nevezte a Fideszt, jelezve: Orbán Viktor az elsők között mondta ki, amit a többség nem mert.

A politikus reális esélyt lát arra, hogy a Fidesz ismét lehetőséget kapjon a kormányzásra és egy harmadik ciklussal – mint mondta – új fejezetet írjon a nemzet történelmébe. "Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevethessen a végén!" – fogalmazott.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Azt nem tudom,hogy az ellenzék épített volna-e kerítést.Gyurcsány biztos nem,azt tudom.Na de rajta kívül van még ellenzék,bár lapít,sunyít,szerintem már feladták és inkább maradnak a biztos megélhetést nyújtó parlamenti képviselőség, és a párt munkáért kapható több-százezer forintos fizetésnél.Az biztos,hogy egyik ellenzéki párt sem építette volna ilyen drágán a kerítést.Sokra is megyünk vele,hogy nem jönnek a migránsok .Nem is akarnak itt maradni.A kvóta sem érdekli őket,mert akár mennyire kötelező lenne nekik itt élni,akkor sem maradnának itt.csak nézzük meg mit csinálnak ott,ahol már kezdik lefaragni a szociális juttatásukat.Az viszont biztos,hogy migránsok nélkül is a saját halálos ítéletét fogadja el,aki nem megy el szavazni.bele döglünk,ha még 4 évig ez a gárda fog irányítani.Kivágnak bennünket az unióból,de az is lehet,hogy pont ez a cél. Mit beszél Lázár a drága IMF hitelről? A ruszkik sokkal durvább hitelt kérnek Paksért A dupláját kell kifizetni annak amibe kerül.A kötvényesek pénzét is az államnak, az az a dolgozó embereknek kell kifizetni.Amennyiben az Unió ki vág bennünket,vagy mi magunktól kilépünk,még is milyen pénzből akarnak tovább urizálni,lopni, Persze a fényes vezető és holdudvarának meg van a luxus élethez való már rég,de a jelenleg még csak 4-5 millió mély-szegénynek még egy havi megtakarítása sincs,és nem azért mert elisszák,elfüstölik,vagy elkártyázzák.Sajnos ha tényleg mindenki felemeli a seggét a fotelból és el megy szavazni,akkor sincs esély leváltani ezt a bagázst.Köszönhető majd a határon túl élő szavazóknak és a külföldön dolgozó magyarok szavazati jogának megnehezítése.Akkor talán annyit elérünk,hogy nem lesz meg a 2/3 a FideSSnek.
desiro
Ma minden baromnak szófosása van a fityiszben.
nevemnick
Szerintem ezek a kétfarkú kutyák babéraira törnek... csak éppen nem viccesek...
colibri
Lázár most azt hiszi jópofa volt, vagy legalábbis nagy okosságot mondott. Persze nem kétséges ez az övéi között. Miféle duma az, hogy az ellenzék nem merte volna felépíteni a határkerítést és nem merné lebontani azt. Honnan tudja, belelát a fejekbe? Vagy csak neki is le kell adni a kötelező rugást az ellenzékbe? Közelednek a választások. Ezzel együtt az időzített hazug mocskolódások, karaktergyilkolászások. Itt az ideje, hogy a visszájára forduljon már! Egy q.va nagy méretes pofon a fidessnek és főleg orbánnak már nagyon kijárna!
Aki Én
Én meg abban vagyok biztos, hogy a fidesz ellenzékben mindent megtett volna a kerítés ellen.
Lázár az egyetlen ellenszenves, ám de nagyon eszes ember a fideszben (a többi csak ellenszenves). Szerintem általában ő nevet legjobban a saját, ostoba híveiken.
Pálinkás Pál
A kerítés szerintem is hiba volt...olcsóbb lett volna aknazár ,géppuskafészkekkel!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.