Még egy fél napot kell kibírni a budapestieknek, szerdán ugyanis elindulnak haza azok a külföldi delegációk, amik miatt az elmúlt napokban káosz volt a közlekedés a fővárosban.

Az Útinform szerint szerdán a délelőtti órákban delegáció közlekedése miatt a Budapest környéki gyorsforgalmi útszakaszokon (Liszt Ferenc Repülőtér – 4-es főút – M0-ás autóút – M3-as autópálya fővárosi szakasza) közlekedők is szakaszos és időszakos torlódásokra készüljenek, így lehetőség szerint 1-2 órával hamarabb induljanak a tervezetthez képest.

Indulnak haza a külföldi delegációk, újabb lezárások jönnek Budapesten

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán a következőket közölte:

- Lezárták a Lánchidat, a Széchenyi István teret, a József Attila utcát és a Dorottya utcát.

- 8:00-9:00 körül lezárják a forgalom elől az Attila utat és a Palota utat, majd 9:00-10:00 körül a Krisztina körutat.

- Lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét is várhatóan 10:00 és 11:00 között.

- Szakaszos és időszakos lezárásra kell készülni a Széchenyi István tér–József Attila utca– Andrássy út–Hősök tere–Kós Károly sétány–Kacsóh Pongrác úti felüljáró–M3-as autópálya fővárosi szakasza–M0-ás autóút–4-es főút–Liszt Ferenc Repülőtér 2 útvonalon 9-től 12-ig.

Változások a közösségi közlekedésben:

A BKK a honlapján az alábbi járatoknál jelezte, hogy változás történt az útvonalukban.

- Szerdán a korlátozás miatt várhatóan 9 és 11 óra között az M1-es metró közlekedése ismét szünetel, a belváros felé utazóknak az 5-ös buszra, a Podmaniczky utcában közlekedő 105-ös buszra vagy a 70-es trolibuszra érdemes felszállni. Az Andrássy út felé tartók a Podmaniczky és a Király utcában közlekedő járatokkal is utazhatnak. Módosul továbbá a 9-es, a 15-ös, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös és a 230-as busz, továbbá a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonala is.

- Várhatóan a 11 és 12 óra közötti időszakban mintegy 30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát. Ebben az időszakban a 100E és a 200E járat sem tudja megközelíteni a repülőteret. Ezért akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, annak érdemes korábban elindulnia.

- A 16-os autóbusz rövidített útvonalon a Széll Kálmán tér M és a Clark Ádám tér között visz utasokat, ezért a budai Vár közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől érhető el.

- A 105-ös autóbusz két szakaszon, megosztva jár: a Gyöngyösi utca M felől a Deák Ferenc tér M megállóhelyig, az Apor Vilmos tér felől pedig a Déli pályaudvar M megállóig.

- A Boráros tér H irányú 15-ös és 115-ös autóbusz a Kossuth Lajos tér M és az Üllői út között a 9-es busszal megegyező útvonalon halad.

- A 916-os és a 990-es éjszakai busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik.

Aki utcára pontosan szeretné látni a lezárásokat, azoknak a rendőrség cikkét ajánljuk a témában.

(Címlapi kép: MTI/Mónus Márton)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
LEZÁRNI AZ ORBÁNt-és szíjártó-lázár-rogán stb KELLETT VOLNA MÁR KÉT CIKLUSSAL KORÁBBAN,akkor ezek a minden magyar adófizető -és honpolgár számára övön aluli összeesküvés elméletét pártoló,orbán által összerittyentett államfőket se kellett volna itt összerittyenteni-már mgint külön akciózik ez a cigánykodó a MAGYAROK BŐRÉRE ÉS A SZÜVETSÉGESEINK ELLENÉRE!!!(SAJÁT ZSEBRE)
Dr plágium
A tököm teli van...tegnap is csak szívás volt.
Ennyire azért nem kellene fosni, hogy kordon kordon hátán legyen a belváros szívében.
Tothemre
Leszopták ezeket is,mint putyint meg az utána következő arab mittudomènkit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.