Ha az ellenzéken múlna, még mindig az "egekben lenne" a munkanélküliség, hiszen az ellenzéki pártok kezdettől fogva támadták a kormány gazdaság- és foglalkoztatáspolitikáját – mondta Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a foglalkoztatással és a munkanélküliséggel kapcsolatos mutatók fokmérői a mindenkori kormány gazdaságpolitikájának, ezért fontos adatsor, hogy míg 2002-ben 270 ezer volt a munkanélküliek száma, ez 2010-re 540 ezerre növekedetett, a 2017-es adatok szerint viszont csak 183 ezer fő.

Czomba Sándor: ha az ellenzéken múlna, még mindig nagy lenne a munkanélküliség

A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon (2014. október-2017. október). Forrás: KSH/MTVA/MTI

Hangsúlyozta:

a baloldali kormányok alkalmatlanságát a legjobban az tükrözte, hogy 2010-re megduplázták a munkanélküliséget, tönkretették a magyar gazdaságot, magas adókkal büntették a munkavállalókat és munkaadókat, semmire sem becsülték a dolgozókat, csökkentették a béreket, inkább adtak segélyt, mint munkát.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Annyiból igaza lehet, hogy akkor nem menekült volna el közel egymillió ember, akik a közmunkásokkal együtt ,,szépítettek" a munkanélküli adatokon. Vagyis, azokkal együtt árnyalatnyit sem lenne jobb a kép.
És miután a dolgozni tudó, bármihez is értő, rezsimet nem annyira kedvelő tömeg ment el, így itt csak reménytelenebb lett a helyzet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Annyiból igaza lehet, hogy akkor nem menekült volna el közel egymillió ember, akik a közmunkásokkal együtt ,,szépítettek" a munkanélküli adatokon. Vagyis, azokkal együtt árnyalatnyit sem lenne jobb a kép.
És miután a dolgozni tudó, bármihez is értő, rezsimet nem annyira kedvelő tömeg ment el, így itt csak reménytelenebb lett a helyzet.
Hellcat
Jól néz ki jól néz kis...csak hát 1 millióan külföldön találtak munkát a közmunkásokról meg inkább ne beszéljünk.
human
De kit nevezünk munkanélkülinek? Azt aki regisztrált munkanélküli? A külföldön hány munkanélküli talált munkát? Szóval nem mindegy hogy is számolunk.
Nessy
Amikor egy héten egy óra munka után már munkavállalóként tartja számon a delikvenst a KSH, akkor ott minden megtörténhet a számokkal!
Tisztességes számítással elég pocsék eredmény jönne ki!
Eladott Ország
A tényleges, piaci munkahelyeken túlmenően – mert természetesen vannak ilyen munkahelyek
– folyamatosan terheli a rendszert a közmunka. Szezonálisan változó számban, de nagyjából
250-300 ezer ember végez közmunkát. A külföldön dolgozók számáról egészen szélsőséges
adatok látnak napvilágot, a legutolsó tényként kezelhető adatok szerint – a Nemzetgazdasági
Minisztérium és az OECD adatai alapján készült statisztika szerint – 2013-ban 580 000 volt a
hivatalosan is külföldön dolgozó és élő magyarok száma. Azóta eltelt négy év óta ez a szám elérte az egymilliót. De hogy miért gondolja azt a kormány, hogy a végtelenségig hülyének lehet nézni egy egész országot? Mert ez az alapállás hetedik éve. Valódi fejlődés helyett propaganda. Saját teljesítmény helyett visszamutogatás. Ez meglehetősen szánalmas, hét évvel az elmúlt nyolc év után feltétlenül az. Meddig lehet azzal etetni az embereket, hogy azért szakadunk le az uniós tagországoktól, mert egyébként fejlődünk, hogy azért érzik egyre többen pocsékul magukat, mert a szocik mit csináltak 8-10-12 évvel ezelőtt.
Eladott Ország
Ideje lenne beszélni azokról a statisztikákban nem látható munkanélküliekről, akik kiestek a
rendszerből és minden ellátás nélkül élnek (már aki él még) és villámgyorsan választ kellene
adni arra a kérdésre, hogy a kormány valóban ki akarja-e szórni az ellátásból azokat a
szerencsétleneket, akiktől megvonták a rokkant ellátást, mondván, hogy nem elég rokkantak, de nem kapnak közmunkát sem, mert nem tudnak dolgozni az állapotuk miatt? Ők most nyomorult 22 800 forint álláskeresési ellátást – vagy mi most a neve a halál bérének – kapnak, de ha ezt is elveszi a keresztényi erkölcsiségű kormány, akkor ezt sem, mást sem fognak kapni. Sőt, egészségbiztosításuk sem lesz. Ezeket az embereket már ténylegesen halálra ítélte Orbán Viktor focit-határon túli magyarokat-ukrán nyugdíjasokat bőkezűen támogató kormánya?
Hamarosan el fog jönni az a nap, amikor választ kell adni ezekre a kérdésekre és nem csak
ezekre. Akkor ki fog kiállni az emberek elé? Melyikük fogja vállalni ezt a nemes feladatot azok
közül, akik most szemrebbenés nélkül tolják a hazugságokat?
quadrocopter
Czomba, hát hogy' a f@czomba lehecc ekkora gagyi?
papa.49
Otromba combos te nagyon hülye vagy, beszélsz csak semmi értelme, mert a hazugságokon kívül egyebet nem tudsz mondani !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.