Év végi interjút adott a Szegedi Tükörnek Botka László, az MSZP lemondott miniszterelnök-jelöltje, Szeged polgármestere.

Botka: "Az ellenzéki pártvezetők nem akarnak kormányváltást"
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Botka a beszélgetés során kitér arra, szerinte az Orbán-rendszer hatalmas károkat tesz az országnak azzal, hogy felnő benne egy generáció, akik azt látják, hogy nem érdemes szorgalmasnak, becsületesnek lenni, mert a sikeresség csak a kapcsolatokon múlik.

Ki kinek a rokona, ismerőse, ki van velünk vagy ellenünk: a Fidesz világában csak ez számít

- mondja Botka.

Lemondása előtt utolsó javaslata az volt, hogy a többi demokratikus párt kapja a listás helyek felét. Mint mondja, rosszul mérte fel a dolgot.

Nem gondoltam, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak, nem kormányváltást. Lehet mondani, hogy úgy sincs esély a Fidesz leváltására. Így politizál, így nyilatkozik több ellenzéki pártvezető. Arról beszélnek, mekkora frakciót szeretnének az új parlamentben. De a kormányváltásban reménykedők tényleg ezt akarják?

Botka szerint tévedés volt azt hinni, hogy ezek a pártvezetők meggyőzhetők, hogy saját választóik fontosabbak nekik, mint az ő politikusi túlélésük. Úgy véli, a Fidesz mélyen jelen van  az ellenzéki pártok életében, és irányítja őket.

Egy meglepő állítás is elhangzik: Botka azt gondolja, az MSZP-s és más baloldali politikusok adtak információkat ügyeket a Fidesznek ahhoz, hogy a kormányzati médiában lejárassák őt.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Idegesítő ami az ellenzéki oldalon történik, ugyanakkor bármennyire is elképzelhetetlen a választás utolsó hetében is lehet fordulat. A napokban jegyezte meg valaki a tévében, hogy érthetetlen miért gondolná bármelyik ellenzéki párt, hogy majd ha bejut a parlamentbe akkor megerősödhet 2022-re és leválthatja a fideszt. Maximum az álmodozhat ilyenről aki átaludta az elmúlt 8 évet a bíróság támadásától kezdve az alkotmánybíróság felhígításán át egészen az ellenzéki pártok anyagi ellehetetlenítéséig. Ezek után azt hinni, hogy 2018 után majd több teret kapna kampányolni már már betegesen naiv elképzelés.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"már nagybetűkkel(kiabálva) megszólítottál..."
Nem szoktam kiabálni főleg nem ismeretlenül.
A másik mi a természeti adottságaink nyomán itt Kánaánnak kellene lenni.
Itt mindig a saját vezetői üldözte el az embereket nem éhség ,természeti katasztrófa.
magyarbakancs
@wagabund: Magas ívből teszek minden pártra.
Azok azért vannak,hogy lopjanak,haverok zsebeit kitömjék ,és minden megint egymásközt felosszanak.
wagabund
bocsánat, most látom kár volt írnom...de sebaj...megoldottam.
Eladott Ország
Botka László ennek a pártnak egyik politikai torzszüleménye, akinek sem megjelenése, sem kvalitásai, sem emberi tulajdonságai, sem a borzalmas programja nem volt alkalmas arra, hogy alternatívát kínáljon, ahogy maga az MSZP sem alternatíva. Egy zsarolható, kicsinyes ember, robbantott zagyvaságokkal az agyában, kicsit sem a nép “atyja” típus, ami magyar embernek kell Horthy apánk, Rákosi apánk és Kádár apánk után. Ahogy a felcsúti potrohos is azzá kezd válni a középkorba visszasüllyedt jobbágymagyaroknak.Kapnak még négy évet. Még négy év rúzs, szagtalanítás, a halott “nyugdíjának” felvétele, marakodás a pénzen. Hazudozás, hogy miért nem sikerült megint. Csak közben ezekkel a hazugságokkal egy olyan helyzetet szimulálnak, mintha valóban demokratikus lehetőséget kapott volna a magyar nép, mintha Orbán úgy kapna minden eddiginél nagyobb “választói” felhatalmazást, ahogyan szabad sajtó, egyenlő feltételek és tisztességes szabályok mellett szokás. Ezért a nép miattuk nem tudja meg soha, hogy már nincs választási lehetősége, és egy diktátor túszaként rohannak a pusztulás felé. A diktatúrát is kozmetikázzák.
wagabund
@Eladott Ország: ismét egy pontos diagnózis.
human
@Eladott Ország: Botkát személyét én egyáltalán nem látom olyan sötéten mint te. Valóban elég durcásan hat a nyilatkozata mi szerint az mszp egy része fidesz érdekek mentén cselekszik, de mondott ezzel bármi újat? Hátba támadták. Ezért én is rohadtul pipa lennék főleg hogy ez az addig biztos Szegedi támogatottságomat is megtépázza. Talán pont az mszp hátbatámadása lesz az a lökés ami Szegedet a fidesz karjaiba löki. Ez rohadtul nem Botka hibája.
A többiben egy a véleményünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.