A volt pénzügyminiszter szerint ha az ellenzék sikeres lesz, azt a Fidesz nem fogja annyiban hagyni. Békesi László a HVG-nek adott interjújában beszélt a kormány és az ellenzék jelenlegi állapotáról. Úgy véli: ha az ellenzéki pártok nem is, de az elkeseredett tömegek előbb-utóbb létrehoznak a macronihoz hasonló, elsöprő erejű mozgalmat, ami megbuktatja az Orbán-rezsimet. Jelenleg viszont nem hisz abban, hogy az ellenzék összefogása eredményre vezet, mert kevés tekintélyes jelöltet tudnak kiállítani. Másrészről, ha az együttműködés sikeres is lesz, a Fidesz nem fogja annyiban hagyni. “Valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot is kihirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat, elhalasztja a választásokat”. Békesi szerint néhány robbantás után a Fidesz hívei könyörögni fognak a szükségállapotért, ami könnyen kivitelezhető is. “Emlékezzünk vissza a kilencvenes évekre: a rejtélyes robbantások is azonnal megszűntek, miután a Fidesz hatalomra került...

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Végre egy voltpolitikus aki meri mondani, miféle a vezetése van az országnak, és azokat az érdekességeket sem felejti, amivel idáig jutottak. Az pedig teljesen érdektelen, hogy hány vakkomondor végez fideszes társadalmi munkát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Sámannus: Folyt...

Én azt mondom, ha 2002-ben a szocik egyedül, az SZDSZ nélkül tudtak volna kormányozni, ha a fityesz 8 évig nem a saját hatalomra jutásáért kapart volna csak, akkor ma Magyarország büszke, erős, gazdag EU-tagország lenne.
Sámannus
@F_Viktor:Túl sok lett volna a okos ember, és a maszop nem tudta, vagy nem is akarta védeni a politikáját Így nem lehet kormányozni, hogy belső ügyeket meg kint vitatjuk meg, mert az röhejt szül.
Büszke erős ország lehetnénk akkor is, ha orbán nem kezd alkotmányozni, és nem téríti le az országot a valódi piacgazdaságról. A valódi növekedés védi az ország lakóit, a valódi demokrácia lehetővé teszi a közügyek polgárbarát intézését. Orbánra sokan úgy szavaztak, hogy a jövőt látták benne, és még ma is reménykednek valamiben. Ő az ország sírásója, ha kormányon marad. A bűnlajstroma már beláthatatlan méretű. Az emberek lelkében helyrehozhatatlan.
Sajnos onnantól, hogy a legfőbb ügyészt kimozdította a helyéről, az állam irányító szerveinek a birtoklását tűzte ki célul. Elkezdődött a kiszorítósdi a hatalomból, a pártokból, a gazdasági életből, a médiából. Az értelmiség meg mindent szó nélkül elfogadott, ma is le mond minden jogáról.
De 2010 után a hatalommal nem tudott mit kezdeni.
Azt alkotóan nem tudta a polgárok jólétére építeni az országot, ellenkezőleg, az állam szétverésével az alkotóképes réteget elüldözi az országból. csak a halálra ítéltek maradnak itthon élve rohadni.
Ezután a rendszer után sokáig a fű sem fog nőni, mert az emberekkel együtt szinte kiég minden. Ha orbán megbukik, a hívei biztosan nem állnak le, és nyomulni fognak, ellehetetlenítve bármilyen kibontakozást, ahogyan a rendszerváltás óta is teszik.
Ez az ország a vezetői fogságában van. Ahogy elnézem sok ember értelmetlen látszatmunkáért éhbérben dolgozik. Akiket cégek értelmetlenül hajtják igába, lopják meg, és viszik a vagyont az országból.
A pofámon ég a bőr, amikor hallom, a szakszervezet három évig nem követel béremelést.
Orbánék mikor mondják ők három évig nem lopnak?
F_Viktor
@Sámannus: Írod:
"Büszke erős ország lehetnénk akkor is, ha orbán nem kezd alkotmányozni, és nem téríti le az országot a valódi piacgazdaságról."

A fityeszben mindig is hiányzott a szakpolitika! Ők csak a hatalom érdekében politizáltak, szakmai tudás soha nem volt, szakpolitikust nem tudtak felmutatni. 90 óta orbán mantrázása folyt, ellentmondani senki nem mert neki még miniszterként sem.
Ezért írtam, hogy 98-2002 között sem történt kormányzás részükről.

Írod:
"Sajnos onnantól, hogy a legfőbb ügyészt kimozdította a helyéről, az állam irányító szerveinek a birtoklását tűzte ki célul."

Györgyi Kálmánra gondolsz? Mert lemondása 2 évvel mandátuma előtt, (K(áder jani nyomására(?) nem kicsit furcsa.

Írod:
"Az értelmiség meg mindent szó nélkül elfogadott, ma is le mond minden jogáról."

Az értelmiség egy része, a gerinctelen része a pozíciókért beleállt orbán hazugságaiba, kiszolgálja őt, de nagyon sokan elhagyták az országot. A maradék pedig szó szerint küzd otthon a megélhetésért, s örül ha békén hagyják. Sokat ne várj tőlük, ők is kivárásra játszanak.

Írod:
"Ha orbán megbukik, a hívei biztosan nem állnak le, és nyomulni fognak, ellehetetlenítve bármilyen kibontakozást, ahogyan a rendszerváltás óta is teszik."

Így igaz, ezért orbánt demokratikus úton nem lehet megbuktatni, csak a román példa hozhat megújulást Magyarországnak.
Sámannus
Úgy emlékszem, hogy ők szólították fel valamiért, de nem is ez a fontos, hanem amit orbán mondfott:"A legfőbb ügyész személyes döntésének minősítette Györgyi Kálmán lemondását Orbán Viktor kormányfő. "Abban a könnyű helyzetben vagyok, hogy az ügyészség, szemben a mi korábbi elgondolásunkkal, a parlament alá tartozó szervezet. Tehát sem a kormánynak, sem a miniszterelnöknek nincs köze ahhoz, ami az ügyészség és a parlament viszonyában történik" - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: nem lenne helyes, ha a kormányfő a köztársasági elnök jogkörébe tartozó ügyben személyekre vonatkozó javaslatokat tenne."
Ez a kis hamis lebukott.
Sámannus
@F_Viktor: a fenti idézet 2000 körüli.
További érdekessége az igen kifinomult és demokratikus érzésektől túlfűtött orbánék olyan témában osztották az észt, amiben ma derékig járnak az ellenzék vérében ez pedig a média hatóság vezetőjének megválasztása körüli törvényességi megállapítások.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.